פאי פילו, בשר וירקות

מאת ענת לבל
20 בספטמבר 2018
פאי בשר וירקות. צילום: בועז לביא
פאי בשר וירקות. צילום: בועז לביא

פאי בשר וירקות

פאי טעים וקל להכנה. תוספת חגיגית לשולחן.

המרכיבים לתבנית בגודל 30X20 

5 כפות שמן קנולה

1 זוקיני, חתוך לקוביות

1 בצל, קלוף וקצוץ

2 שיני שום, קלופות וכתושות

2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות

3-2 גבעולי סלרי, פרוסים דק

250 בשר בקר טחון

1 קופסה ( 400 גרם') עגבניות מרוסקות

¼ כוס מים

מלח, פלפל שחור

1 כפית אורגנו מיובש

2-1 עלי דפנה

2 כוסות אפונה קפואה, מופשרת ( חלוטה במים רותחים לכדקה)

3 עלי פילו מופשרים

שמן להברשת עלי הפילו

1 ביצה, טרופה

לציפוי: שומשום

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים כף מהשמן במחבת רחבה ומוסיפים את קוביות הזוקיני, מטגנים כ-3 דקות, עד הזהבה קלה, מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים 2 כפות שמן ואת הבצל ומטגנים עד ריכוך קל. מוסיפים את השום ואת הגזר והסלרי וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים.
  3. מוסיפים את הבשר למחבת, מערבבים ומפוררים אותו עד שצבעו משתנה. מוספים את העגבניות, המים והתבלינים. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את האפונה והזוקיני ומערבבים.
  4. מעבירים את תערובת הבשר לתבנית המיועד לאפייה שניתן להגיש בה. מברישים את עלי הפילו בשמן שנותר ומניחים אותם, האחד על גבי השני, מעל תערובת הבשר בתבנית. תוחבים את הקצוות פנימה סביב דופנות התבנית.

5.הציפוי: מברישים את פני הבצק בביצה ומפזרים את השומשום. אופים כ-25 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

הכי טעים ביום ההכנה וכשיוצא מהתנור.

בתאבון!

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close