קציצות מ-ע-ו-ל-ו-ת של תפוחי אדמה העוטפים מלית פטריות מתובלת ומפתיעה.
הרעיון לקציצות האלה הוא קציצות הבסטיל מהמטבח הטריפוליטאי במלית בשר- שאנו מכינים לפסח, כאן בגרסה צמחונית המתאימה לפסח ולכל ימות השנה. (ניתן לראות שלבים למתכון כאן)
את התמונה הנהדרת צילם אנטולי מיכאלו ועל הסטיילינג אחראית ענת רן.
החומרים ל 6 מנות:
למלית
מעט שמן לטיגון
1 בצל, פרוס דק
1 חבילת פטריות שמפניות טריות, פרוסות
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל שחור
2 כפות צימוקים
1 חופן צנוברים, קלויים
עלי תימין מ 2-3 ענפים (לא חובה, אבל מוסיף אז כדאי)
למעטפת
6-7 תפוחי אדמה
1 ביצה טרופה
כ- כוס קמח מצה/ פירורי לחם
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
המלית:
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהופך שקוף.
מוסיפים את הפטריות, הכמון, המלח, הפלפל ומאדים עד שהפטריות משנות את צבען.
מסירים מהאש ומוסיפים את הצימוקים, הצנוברים, התימין, טועמים ומתקנים תיבול.
המעטפת:
מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עד שהם רכים. מצננים, מקלפים ומועכים. מוסיפים מלח וממשיכים למעוך עד קבלת תערובת רכה (פירה)
משטחים בכף היד מהפירה, מניחים במרכז מעט מהמלית וסוגרים תוך כדי גלגול הקציצות לכדור קטן. מהדקים היטב. (שלבים ניתן לראות כאן )
מגלגלים כל קציצה בביצה טרופה ואח״כ בקמח המצה/ פירורי הלחם.
מחחמים את השמן ומטגנים את הקציצות בשני הצדדים עד הזהבה.
בתאבון!
הי, נראה נהדר!
שאלה – האם ניתן להכין יום מראש ולחמם לפני ההגשה?
חג שמח 🙂
היי אורית,
סליחה על המענה המאוחר- משום מה התגובה הזאת התפספסה- ומקווה שהסתדרת
לגבי הכנה מראש- חייבת לציין כי כמו כל מאכל מטוגן – הכי טעים שמכינים טרי טרי, אבל במקרה שרוצים בכל זאת להכין מראש מציעה לחמם את הקציצות בתנור כדי להחזיר להן את הקריספיות של המעטפת
מקווה שעזרתי ואם לא הכנת בחג- אז לשבת 🙂
תודה! ֿ
ענת