התכנון המקורי היה לעשות רוטב בולונז, אך אז הגעתי הביתה והבנתי שאין לי ממש זמן, אז ערבבתי את הבשר הטחון והטרי עם תבלינים ועשבי התיבול ויצרתי מהם קבבונים שנשלחו למקרר לצורך התייצבות. בארוחה הם הוגשו על מצע של רוטב פלפלים קלויים ועגבניות מיובשות. הילדים כמובן ויתרו על הרוטב והעדיפו (כמה מפתיע) קטשופ….
הכי מצחיק שבני הבכור אומר שהוא לא אוהב בשר..אבל שישליק, קבב, מפרום ובסטיל הוא אוהב..אם כך, אני אומרת, זה בסדר, מבחינתי שלא יאכל בשר….
המצרכים (ל 16-18 קבבונים):
500 ג' בשר בקר טחון צוואר
1 בצל גדול מגורד – יש לסחוט היטב את כל המים הניגרים ממנו
שליש חבילת פטרוזיליה (או כוסברה) קצוצים דק
1 כפית קינמון
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים יחד היטב ויוצרים קציצות אובאליות
שולחים למקרר לשעה-שעתיים להתייצבות (על מנת שלא יתפרקו בהכנתן)
לאחר שהקציצות התייצבו מחממים מחבת פסים
כשהמחבת חמה מוסיפים את הקבבונים וצולים מכל הצדדים (אני לא משמנת את המחבת)
משך זמן הצלייה תלוי במידת העשייה הרצויה (בכל מקרה שלב זה לוקח מספר דקות )
המצרכים לרוטב הפלפלים הקלויים והעגבניות המיובשות
2 פלפלים אדומים ( או 1 אדום ו1 צהוב)
חצי כף אורגנו מיובש (אופציונאלי)
1 כפית ממרח עגבניות מיובשות בשמן זית
1 כף סוכר
רבע כוס שמן זית
1 ליים סחוט (במקום הליים ניתן להשתמש בלימון. אני ממליצה להוסיף בהדרגה את הלימון/ליים ולטעום)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 220 מעלות
מכניסים את הפלפלים ואופים עד שקליפתם משחימה מכל הצדדים
מוצאים מהתנור ומחכים לצינון- להסרה קלה יותר של הקליפה העבירו את הפלפלים הקלויים לשקית או קופסה סגורה
לאחר שהצטננו, וניתן לאחוז בהם, מקלפים את הקליפה ומסירים את הגרעינים
מכניסים למעבד מזון ומוספים את כל מרכיבי הרוטב
טועמים ומתקנים תיבול
מגישים את הקבבונים על מצע הרוטב מיד בתום הכנתם
יאמי יאמי כמו שהנכדות שלי אומרות יש אפשרות לבנות את הקבב על מקל קינמון ואז הילדים מחזקים את המקל כמו צלעות ואוכלים וזה גם מוסיף טעם ויופי
הכנתי אתמול – יצא מעולה!!!!!!!!!!
איזה כיף לשמוע:) שמחה נהנתם
no egg in the meat?
אין צורך להוסיף ביצה לתערובת הבשר. כן צריך להקפיד לשלוח את הבשר להתייצבות במקרר כשעה-שעתיים ולא לשכוח לחממם היטב את המחבת לפני שמניחים את הקבבונים. בהצלחה.