פריטטה סלמון ואפונה

מאת ענת לבל
30 בנובמבר 2014
פריטטה סלמון מעושן ואפונה

בראנץ׳ בשבת? הכינו פריטטה טעימה, מפתיעה וצבעונית במיוחד, עם סלמון מעושן ואפונה.

צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג ענת רן

החומרים ל-4 מנות

  • 1 בצל סגול, חתוך לרצועות
  • שמן לטיגון
  • 6 ביצים
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כוס אפונה קפואה, מופשרת
  • ½1 כפות עירית, קצוצה
  • 1/3 כוס סלמון מעושן, חתוך לרצועות (אפשר יותר, לפי הטעם)
  • פלפל שחור גרוס, להגשה

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בשמן במחבת עד שהוא מתרכך.

2. טורפים את הביצים עם השמנת ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים לבלילה 3/4 מכוס האפונה ו-1 כף מהעירית ומערבבים.

3. מוזגים את הבלילה למחבת, מפזרים מיד מעל את האפונה והעירית שנותרו (משאירים בצד מעט עירית להגשה) ואת הסלמון ומטגנים רק עד שתחתית הפריטטה וצדדיה מתייצבים.

4. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד שהפריטטה יציבה כולה.

מגישים: מפזרים על הפריטטה החמה עירית קצוצה ופלפל שחור גרוס.

בתאבון!

הצטרפו לדיון

  1. שלום
    רציתי לשאול אם אפשר לעשות את זה כפשטידה ללא טיגון?
    האם צריך להוסיף קמח?
    תודה
    אביבה

    1. שלום אביבה,
      האם את מתכוונת גם ללא טיגון הבצל? אני לא הייתי מוותרת על השלב הזה – כי הבצל המטוגן מוסיף עוד נדבך של טעם.
      בכל מקרה לדעתי אפשר לאפות וכן הייתי מוסיפה קמח – מציעה לאפות בתבניות מאפינס
      אשמח לשמוע איך יצא
      יום טוב
      ענת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close