את המתכון המקורי לעוגה קיבלתי מחמותי וערכתי בו מספר שינויים. את הקמח הרגיל החלפתי בקמח מלא תופח, החסרתי את הצימוקים ואת אגוזי המלך החלפתי בפקאנים. התפוחים הופכים לשיכורים אחרי שהם שהו ברום חצי שעה. בעבר זו היתה העוגה של רודה היום היא הפכה לעוגת תפוחים שיכורים.
המצרכים:
1 קילו תפוחי גרנד סמית חמוצים. כ 7 תפוחים.
6 כפות רום (משקה הרום ולא תמצית)
3 ביצים בגודל M
1 כוס קמח מלא תופח
1 כוס קמח תופח רגיל
1 ורבע כוס סוכר
1/2 כוס שמן קנולה + 1 כף
2 כפיות קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות
מקלפים את קליפת התפוחים
חותכים את התפוחים לרבעים ואח"כ לפרוסות דקות.
משרים את התפוחים ברום לכחצי שעה.
מנפים את הקמח המלא והרגיל יחד עם התבלינים ומוספים את המלח.
את הפקאנים חותכים לחתיכות קטנות, לוקחים כף אחד מהקמח שניפינו ומוספים לפקאנים ומערבבים.
מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר עד לקבלת מסה אוורירית
מוספים את השמן בהדרגה עד שנטמע היטב במסה
מוספים את הקמח ומעבדים היטב – מתקבלת מסה שהיא דביקה.
מוספים עוד כף שמן ומעבדים.
מוספים לתערובת את התפוחים יחד עם הרום ולערבב היטב.
מוספים את הפקאנים ומערבבים. מעבירים לתבנית עוגה עגולה (22).
מכניסים לתנור ואופים כשעה על חום 190.
מחלצים את העוגה מהתבנית לאחר שהתקררה.
מאכסנים במקרר.
ניתן להגיש קר או לאחר חימום קל במיקרו.
ואהווו נראה נהדר!
אנסה ואעדכן איך יצא בקרוב!
מחכה לשמוע, תודה מתוקה 🙂
רק חסרה כאן גלידה (-:
העוגה כבר בתנור . (:
ענת שלום, נהנית לקרוא ולהכין. לתשומת ליבך, לא כתובה כמות אגוזי הפקאן הנדרשת במתכון.
עושה רושם טעים, אשמח להכין.
יישר כח
היי לימור
תודה רבה לך וסליחה על המענה המאוחר
משום מה הודעתך הופיעה לי רק כעת
חצי כוס פקאנים קצוצים גס
תודה ובהצלחה ובהנאה
ענת