גרסת בולונז שהילדים מאוד אוהבים בזכות מתיקות הבטטה והנימוחות. אם הילדים אינם אוהבים את נוכחותה הצבעונית של הבטטה, אפשר לחתוך לקוביות קטנות אף יותר ולהמשיך לבשל עד שהבטטה רכה מאוד ונעלמת לתוך הרוטב, או למעוך אותה קלות בתום הבישול בהגשת המנה.
החומרים ל 4 מנות:
שמן זית
1 בצל, קצוץ
3 שיני שום, כתושות
500 גרם בשר צלעות טרי, טחון
1 בטטה קטנה-בינונית, חתוכה לקוביות בגודל ½1-½1 ס"מ
2-1 כפיות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
½ כוס יין אדום
2 קופסאות קטנות (200 גרם) רסק עגבניות
2 עגבניות, קלופות ומגוררות
1-¼1 כוסות מים
2 עלי דפנה
1 חבילה (500 גרם) ספגטי
אופן ההכנה:
1 מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך קלות.
2 מוסיפים את השום ומערבבים.
3 מוסיפים את הבשר ובעזרת כף עץ מערבבים ומפוררים היטב עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים במשך 2-1 דקות. מתבלים בפפריקה, במלח ובפלפל ומערבבים.
4 מוסיפים את היין, רסק העגבניות, העגבניות המגוררות והמים. מניחים את עלי הדפנה בסיר ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מנמיכים להבה ומבשלים שעה ורבע- שעה וחצי דקות עד שהרוטב מצטמצם קלות.
5 מבשלים את הספגטי על פי הוראות היצרן ומגישים עם רוטב הבולונז החם מעל.
המתכון התפרסם במגזין "דרך האוכל" גיליון אוגוסט במסגרת כתבת מתכונים של ארוחות צהריים לילדים.
צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אני