מבחינתי מדובר בתקופה נהדרת לצאת לפיקניקים וטיולים בטבע ולקחת עמכם משהו טעים לאכול. כמו הסלט הזה.
המתכון התפרסם לראשונה במגזין ״דרך האוכל״ מרץ 2014 צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג אני.
המצרכים ל 4 מנות:
3 סלקים בינוניים, לא מקולפים
1 כוס עדשים שחורות, שטופות
2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1/2 כוס נענע, קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
200 -250 ג׳ גבינת פטה, חתוכה לקוביות
לרוטב:
2 כפות מיץ לימון
1/4 -1/2 כפית כמון
3 כפות שמן
1 כף סילאן
מלח, פלפל שחור
1 כפית סוכר
1 שן שום, כתושה
אופן ההכנה:
1. מניחים את הסלקים בסיר. מוסיפים מים עד כיסוי ומבשלים במשך 40 דק׳ או עד שהסלקים מתרככים.
מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות
2. מניחים את העדשים בסיר, מוסיפים מים עד כיסוי ומבשלים במשך 20-25 דק׳ עד שהעדשים מתרככות אך לא מאבדות את צורתן. מסננים ומצננים
3. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב
4. מניחים בקערה את העדשים, הסלק, הבצל הירוק, הנענע, והפטרוזליה
5. יוצקים את הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. כדאי לתת לעדשים זמן לספוג את הרוטב
6. מפזרים מעל את הגבינה ומגישים.