בשביל המנה הזאת צריך להשיג רוטב (רכז) תמרינדי/תמר הינדי שניתן למצאו בחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק . הרוטב צובע את נתחוני העוף בגוון שחום ויפה והנתחונים הכהים מהווים ניגוד מושלם לאורז הלבן שמעליו רצוי להגישם.
גרעיני הרימון האדומים ועלי הכוסברה מוספים למנה צבעוניות וגם טעמים. מנה שהיא גם טעימה, גם יפה וגם קלה להכנה.
המצרכים – מתאים ל 2 מנות:
3 חזה עוף (שניצלים)
2 כפות שמן קנולה
חצי כוס גרעיני רימון
צרור עלי כוסברה חתוכים דק
שומשום לפיזור
למרינדה:
1 כף רוטב תמרינדי
1 כף סוכר חום
1 כף דבש
1 כף סויה
אופן ההכנה:
בסיר אחד מכינים אורז לבן.
במקביל להכנת האורז, חותכים את חזה העוף לרצועות.
מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את רצועות העוף לכחצי שעה.
מחממים שמן בווק ומבשלים את הנתחונים עד שמשנים גוון. בערך כ 5 דקות.
על מנת לבדוק אם הנתחונים מוכנים, הוציאו אחד מהווק, חתכו אותו באמצע וראו אם הוא מוכן.
לאחר שהנתחונים מוכנים נגשים להרכבת המנה:
על האורז מניחים את נתחוני העוף, מפזרים מעליהם את השומשום, את הרימונים ואת הכוסברה ומגישים.
גיוון: רוצים מנה בריאה אף יותר- השתמשו באורז מלא. אני מאוד אוהבת את האורז הבסמטי המלא. זמן בישלו ארוך יותר מאורז לבן ויכול להגיע אף לכ45 -40 דקות.
טיפ: בהכנת האורז רצוי להשתמש במים רותחים ולא במים מהברז. אצלי זה משפר משמעותית את האורז המתקבל.
אהבתי נראה מצוין
תודה יקרתי
נראה מדהים!!! מחכה לטעום מזה
אין בעיה מתוק
woow looks amazing!!
תנקס 🙂
טעמתי, טעים לחיך ויפה לעין, כל הכבוד.
תודה שרה, והכי כיף שזה גם קל להכנה…