מאפינס אוכמניות

מאת ענת לבל
25 במאי 2019
מאפינס אוכמניות צילום שרית גופן
מאפינס אוכמניות צילום שרית גופן

מאפינס אוכמניות הם המועדפים עלי!

ואלה זכו להמון מחמאות ממי שכבר ניסה, הכין וטעם.

עם טעם חמצמץ ( בזכות הלימון, כמו שאני אוהבת) , ללא מיקסר והם אפילו פרווה.

הדרך הנכונה להתחיל את הבוקר לצד הקפה.

המרכיבים (12 יחידות)

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1/8 כפית מלח

2 ביצים

3/4 כוס שמן קנולה

3/4 כוס חלב שקדים ( לחלבי אפשר חלב רגיל)

קליפה מגוררת מ-1 לימון

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 1 כוסות אוכמניות טריות או קפואות

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומפרדים את התבנית בעטרות נייר.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את הביצים, השמן, חלב השקדים, קליפת הלימון והווניל. יוצקים את תכולת קערת הביצים לקערת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
  3. יוצקים לשקעים עד ל-3/4 מגובהם. אופים 25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.

שומרים במקרר מכוסה 3 ימים

המתכון התפרסם לראשונה בשבועון לאשה

צילום: שרית גופן

הצטרפו לדיון

  1. שלום ענת,
    במידה ומשתמשים באוכמניות קפואות, האם צריך קודם כל להפשיר אותן? או שניתן להישתמש בקפוא?
    תודה.

    1. ענת לבל Author says:

      היי לא להפשיר את האוכמניות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close