דייג אוהב דגים?
וילדים, אוהבים דגים? שאלה טובה
על מנת לענות על השאלה הזאת, אני סבורה שצריך לחשוף אותם לדגים ( ובכלל לטעמים ומטעמים מגוונים)
אז אני משתדלת ומשלבת דגים בתפריט הביתיי, אך שומרת על טעמים עדינים ולא מעמיסה תבלינים כדי לא לעורר התנגדות
הדגים שאצלנו אוהבים הם בעיקר סלמון ודניס
דגי הדניס הטעימים האלה הגיעו מחנות הדגים החדשה ״לב- ים״ הנמצאת בחדרה. הדגים האלה גדלים בחוות דגים בים הפתוח. חוות הדגים הוקמה לפני כשלוש שנים בסביבת גידול טבעית כשלושה ק״מ מול חופי מכמורת.
המתכון הנוכחי קל מאוד להכנה והדגים שומרים על עסיסיותם בזכות עטיפתם בנייר אפייה במשך כל זמן האפייה
אם המנה מיועדת לילדים כמובן שיש להזהיר אותם מפני עצמות
המתכון ל 2 מנות:
2 דגי דניס, שלמים, טריים ונקיים
8 שיני שום, כתושות
1/2 לימון פרוס
צרור עלי טימין, טריים
2-3 כפות פפריקה מתוקה
שמן זית
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
מערבבים בקערית פפריקה מתוקה, מלח, פלפל ואת שיני השום הכתושות ומוסיפים שמן זית בהדרגה – עד לקבלת משחת תבלינים
חורצים 3 חתכים אלכסוניים מקבילים בדגים בכל צד
מורחים את משחת התבלינים היטב בדגים, מבחוץ, בחלל הבטן ובחריצים שיצרנו
מוסיפים את פלחי הלימון בחלל הבטן יחד עם התימין ומוסיפים עוד טימין מעל הדג
עוטפים כל דג בנפרד בנייר אפייה וסוגרים (יוצרים מעין אריזה של נייר אפייה והדג בתוכה )
מניחים על תבנית אפייה ואופים כ 25 דק׳ עד שהדג מוכן ועסיסי
מגישים מיד לצד פלחי לימון