הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

בסטיל- קציצות טריפוליטאיות שגם ילדים אוהבים



ההכנה כרוכה בלא מעט שלבים, סירים ומחבתות. התוצאה מממ… והילדים (שלי) אוהבים את הקציצות הרכות הללו. הללויה… הבסטילות הן מהמטבח הטריפוליטאי ואצלנו מגישים אותן בפסח כשהן עטופות בקמח מצה. בשאר ימות השנה עם פירורי לחם. הן לא מתאימות להקפאה וכמובן הכי טעימות בשנייה שיצאו מהשמן החם
בשונה מהמתכון של אמי, אני מוסיפה כורכום לבשר, בשל התכונות האנטי-דלקתיות שלו. ובכלל מאז שקראתי על סגולותיו אני מוסיפה אותו הרבה.ניתן לומר שתערובת התבלינים העיקרית שלי מבוססת על מלח, פלפל, כורכום וקינמון- היות שניתן למצוא את שילובם בהרבה מתכונים. אתם מוזמנים לגוון, כמובן
חשוב לי שתקראו את כל המתכון לפני שאתם ניגשים למלאכה, כולל ההדגשים שציינתי בסוף, הם עשויים להועיל ולתת מענה לכמה סוגיות שמתעוררות בדרך

מצרכים
7 תפוחי אדמה
250 ג' בשר טחון – בקר או הודו

1 בצל חתוך קצוץ דק
5 גבעולי פטרוזליה חתוכים דק
5 גבעולי כוסברה חתוכים דק – לא חובה

1 כפית כורכום
1 כפית קינמון
1 כפית פלפל שחור
חצי כף מלח
1 ביצה טרופה
כוס (או יותר לפי הצורך ) פירורי לחם/ קמח מצה

אופן ההכנה
שלב ראשון

* יש להצטייד ב 2 סירים אחד לבישול תפוחי האדמה והשני לבישול הבשר במים
בסיר אחד ממלאים מים ומבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך
מקלפים את קליפות תפוחי האדמה ומועכים (כמו פירה) ומחכים שיצטננו
במקביל, בסיר אחר, שמים את הבשר הטחון יחד עם התבלינים והבצל וממלאים את הסיר במים עד לגובה הבשר.מתחילים עם להבה גדולה ואח"כ מנמיכים, כדי למנוע את הידבקות הבשר לתחתית. כמו כן, דואגים לערבב מידי פעם, עם כף מעץ את התערובת. בזמן בישול הבשר אני לא שמה את המכסה על הסיר בכדי שהמים יתאדו.
אחרי כ- 20 דק' בודקים את הבשר – אם הוא מוכן ושינה את צבעו מעבירים למסננת –על מנת שהמים יטפטפו החוצה. אם לא, ממשיכים בבישול עד שמוכן ומסננים.
לאחר מכן, מוספים לתערובת את עשבי התיבול הקצוצים. (היות שאני לא רוצה שעשבי התיבול יהפכו ל"סמרטוטיים" אלא דווקא ישמרו על רעננותם, אני מוספיה אותם רק בשלב זה ולא בזמן אידוי הבשר במים).
שלב שני- הרכבת הקציצות
מתפוחי האדמה המעוכים יוצרים מעין מעטפת לבשר וממלאים במלית
יוצרים את הקציצות בצורה מעוגלת כשהבשר נמצא בתוכן. כפי שתוכלו להתרשם בתמונות

שלב שלישי- טיגון הקציצות:

כל קציצה עוטפים בביצה ומעבירים לפירורי הלחם/קמח מצה (כמו שניצלים) ומעבירים לטיגון במחבת. הטיגון לא נעשה בשמן עמוק, אלא חצי עמוק, מה שמשווה לקציצות מעין מראה של סופגניות. יש לטגן משני הצדדים.    

 הדגשים:

אם כמות תפוחי האדמה אינה מספיקה לעטוף את כל מלית הבשר שנותרה, (משמע, שכמות הבשר גדולה מידי לעומת תפוחי האדמה), ניתן לערבב את כל המרכיבים יחד כולל הביצה ופירורי הלחם ולטגן. אז יוצאות קציצות טעימות, אך פחות משקעות במראן. (כפי שרואים בתמונה את שני סוגי הקציצות ).

מטגנים את הקציצות רק לאחר שהשמן הספיק להתחמם, מטגנים בסבבים.

אם אתם רוצים להמשיך ליצור אך ורק קציצות מושקעות ולא נשארו תפוחי אדמה במקרר, ניתן להקפיא את מלית הבשר לפעם הבאה.

כמו כן, ניתן להכין כמות גדולה יותר מהמלית בכוונה ולהקפיא. כך חוסכים שלב בפעם הבאה שרוצים להכין את הקציצות.

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

41 תגובות

  • הגב eti 19 באוגוסט 2010 at 20:46

    יפה מאד וגם טעים רם יפה וגם אופה

    • הגב anat_lobel 20 באוגוסט 2010 at 1:08

      תודה ליועצת הקולינרית שלי :-)

  • הגב סיסי 19 באוגוסט 2010 at 21:23

    ענת מתוקתי,

    התמונות כה משגעות ומגרות!

    אני אוסיף גם כמון לתערובת הבשר, מה דעתך??

    • הגב anat_lobel 20 באוגוסט 2010 at 1:07

      הי סיסי, נשמע מצויין, בהחלט אפשרי להוסיף כמון – ועדכני איך יצא. תודה

  • הגב אלנית 20 באוגוסט 2010 at 0:17

    טעים לי בפה כבר מהקריאה החטופה…אני אוהבת את הסגנון כתיבה שלך ענת
    ומייד מבשילה שרוול לבישול…

    • הגב anat_lobel 20 באוגוסט 2010 at 1:08

      תודה יקרתי, אל תשכחי לצלם ולשלוח אלי…:-)

  • הגב פאני 22 באוגוסט 2010 at 13:12

    נראה נהדר – אני גאה בך!!!!!!!!!!!1

    • הגב anat_lobel 22 באוגוסט 2010 at 14:25

      תודה מתוקה שלי

  • הגב אסתר 22 באוגוסט 2010 at 17:34

    צילומים מאוד יפים וגם המתכון מוסבר טוב מאוד!
    אני צריכה לנסות אותו.

  • הגב מיכל 23 באוגוסט 2010 at 8:32

    יש אפשרות למילוי צמחוני כמו פטריות מטוגנות עם בצל למשל? מה שבטוח זה שאני אנסה את המתכון הזה והוא מוסבר בצורה ברורה לגמרי… :o)

    • הגב anat_lobel 23 באוגוסט 2010 at 8:47

      בהחלט, זה מילוי צמחוני נהדר. מבחינת עשבי תיבול את יכולה להוסיף גם עירית קצוצה- אם אתם אוהבים.

      • הגב מיכל 23 באוגוסט 2010 at 9:10

        תודה העירית רעיון מצויין, אני עושה גם צמחוני וגם עם הבשר… אני אדווח איך יצא לי

        • הגב anat_lobel 23 באוגוסט 2010 at 9:49

          ברור…מחכה לשמוע :-)

          • anat_lobel 23 באוגוסט 2010 at 11:15

            חשבתי על עוד מילוי צמחוני. אני מודה שלא ניסתי, אך נראה לי שיכול להתאים: תירס עם עירית או בצל ירוק עם מעט רוטב צ'ילי חריף-מתוק.

  • הגב שגית 23 באוגוסט 2010 at 23:22

    ענת, נראה מעולה! גם המתכון הזה של הקציצות, גם הסלט ובכלל כל האתר. אבל איפה פינת המתוקים???

    • הגב anat_lobel 24 באוגוסט 2010 at 6:31

      תודה רבה שגית ולא לדאוג למתוקים, גם להם יהיה מקום :-)

  • הגב תמי 29 באוגוסט 2010 at 12:42

    ענת יקירתי! נראה משגע אני הולכת לנסות את הקציצות גם באפיה בתנור (כמו השניצלים עליהם דברנו…)
    ואני מקווה לא לפגום בטעם המקורי…

    • הגב anat_lobel 29 באוגוסט 2010 at 17:25

      תמי, אם את מתכוונת להכניסן לתנור אני מציעה לעשות הקציצות יותר שטוחות.
      יש אפשרות במקום הקציצות לעשות פשטידת בסטיל אם תרצי אשמח לשלוח אליך את המתכון. אם כי חשוב לציין כי הטעם המתקבל הוא קצת שונה.
      השניצלים יצאו מעולה מעולה, בקרוב אפרסם את הפוסט.

      בהצלחה, ענת

  • הגב תמי 29 באוגוסט 2010 at 20:51

    היי ענת, הכנתי את הקציצות בתנור עפ"י המתכון שלך (פרורי לחם הכנתי בעצמי) ויצא מעולה!!! בשבת אכין מהן ואקח לבני לצבא!
    המון תודה ויישר כוח!

    נ.ב-פרורי לחם למי שרוצה: לוקחים פרוסות לחם ללא "הקשה" (אני השתמשתי בלחם קל) ,מכניסים למעבד מזון עם תיבול שרוצים. אני הוספתי מלח,פלפל ותבלין גריל. מעבדים ומקבלים פרורי לחם מתובלים שבתנור נעשו פריכים וטעימים. בתיאבון!

    • הגב anat_lobel 29 באוגוסט 2010 at 22:30

      שמחה מאוד, תודה תמי על התגובה ועל הטיפ להכנת פירורי לחם.

  • הגב מיכל 1 בספטמבר 2010 at 10:07

    מומלץ להוסיף באהראג' (בהרת) – יש בו גם כורכום גם קינמון גם אגוז מוסקט וזה טעים….

    • הגב anat_lobel 1 בספטמבר 2010 at 12:18

      מסכימה בהחלט. תודה על התוספת

  • הגב כחלון 2 בספטמבר 2010 at 10:36

    הצעה אחרת לביסטילות.
    יש להרתיח את תפוחי האדמה עד שיהיו רכות למעוך כמו לפירה ןלהוסיף מלח+חלמון 1 ולערבב לתת להתקרר .בנתיים לוקחים את הבשר שמים בתוך סיר ללא מים וללא שום תבליו,לערבב מידי פעם עד לשינוי צבע הבשר לכמעט אפור ,להוסיף את החלבון(הלבן של הביצה)מעט כורכום+פלפל שחור לערבב ולתת להתקרר. ואז להתחיל במילוי (מרטיבים את כף היד לוקחים מעט מהפירה יוצרים גומה כאשר הפירה נמצע בכף היד לוקחים כף מלאה מהבשר שמים בגומה וסוגרים,להדק את הקציצה שנוצרה בתוך קמח מצות ולאחר מיכן ליתבול בתוך ביצה ולשים בשמן מעט עמוק בתאבון

    • הגב anat_lobel 2 בספטמבר 2010 at 21:28

      תודה על התגובה ועל ההצעה למתכון.

  • הגב צאלה 29 בספטמבר 2010 at 22:04

    ענת המתוקה, זה אנחנו ההוד השרונים מפירנצה (אורן וצאלה),עכשיו נכנסנו לבלוג היפיפה והמושקע שלך.. תתחדשי! התמונות משגעות, המנות מרעננות ומעוררות תיאבון, ואפילו שכבר לילה, הזלנו ריר על המקלדת, ננסה בהקדם ונעדכן אותך. להשתמע בקרוב (בסקייפ)… ד"ש לכל הבנים, צאלה.

    • הגב anat_lobel 30 בספטמבר 2010 at 7:53

      תודה יקרתי על המחמאות! מחכה כמובן לשמוע עידכונים מפירנצה ועידכונים על מתכונים שניסיתם. תהנו ותפיקו את המירב משהותכם שם. ואם את נתקלת במתכון מקומי ומיוחד אשמח שתעדכני אותי גם על מנת שימצא דרכו לבלוג…שנה מקסימה!

  • הגב צ'חלה מועלם 30 בספטמבר 2010 at 14:09

    זה בערך כמו קובה תפוחי אדמה של עירקים

    • הגב anat_lobel 1 באוקטובר 2010 at 20:00

      בערך, נראה שאלה וורסיות למאכלי פסח. תודה

  • הגב שרה 3 באוקטובר 2010 at 15:59

    שלום לכל הבשלניות, אנחנו מזמן לא מטגנים את הבסטיל, מכינים ממנו פשטידה בתנור, פחות משמין.
    את הבשר מטגנים עם הבצל, מתבלים בפלפל שחור מלח ומעט קינמון, פטרוזליה וסלרי קצוץ,ו מוסיפים מעט מים ומבשלים מספר דקות [כרבע שעה] מקררים מעט, מוסיפים ביצה מערבבים ומניחים בצד. מבשלים תפוחי אדמה לפירה, מוסיפים פרורי לחם וביצה ומחלקים לשתיים, בתבנית משומנת משטיחים את מחצית מכמות הפירה מוסיפים את בלילת הבשר ומשטחים את המחצית השניה של הפירה.אופים עד להזהבת החלק העליון. מומלץ בחום. בתאבון

    • הגב anat_lobel 3 באוקטובר 2010 at 21:10

      תודה שרה, נשמע מעולה. ישנה דרך נוספת ללא טיגון- להכין את הבסטיל כקציצות, לעטוף בביצה, פירורי לחם ובאמצעות מברשת סיליקון לשמן עם שמן זית- כמו במתכון של השניצל הלא מטוגן שמופיע באתר. ולהכניס לתנור- כך חוסכים את הטיגון וגם המראה של הקציצות נשאר זהה.

  • הגב פאני 4 במרץ 2011 at 14:11

    אז רציתי לעדכן שאני הכנתי את הססטיל ויצא מוצלח מאוד – רק שנשאר לי דיי הרבה בשר
    אז כנתי רוטב בסיסי של ספטה ללא תבלינים והוספתי אליה את הבשר – יצא בולונייז משובח
    אני ממליצה בחום!!!

    • הגב anat_lobel 4 במרץ 2011 at 18:05

      מצויין פאני!!! רעיון טוב, אגב את יודעת שאם נשאר מהמלית ניתן להקפיא אותה לשימוש בפעם הבאה..בתאבון!!

      • הגב פאני 4 במרץ 2011 at 21:51

        ברור שאני יודעת עשיתי את זה אחרי שהוצאתי מהמקפיא את מה שנשאר לי מהפעם הקודמת – אני קוראת כל מילה שלך!!!

        • הגב anat_lobel 4 במרץ 2011 at 22:30

          חחח…מקסימה שכמותך!!!

  • הגב אפרת לוזון 7 באפריל 2011 at 15:05

    אני מכירה את המתכון מחמותי ואכן קציצות מדהימות,
    שלבי ההכנה שלך למי שאינו מכיר ברורים ולדעתי יגרמו לכל אחת להצליח
    פשוט נהדר!

    • הגב anat_lobel 7 באפריל 2011 at 16:21

      תודה רבה אפרתי!!!

  • הגב חיה 9 באפריל 2011 at 18:09

    מתכון נפלא שאותו אכין בחג הקרב עלינו…
    שיהיה חג שמח!!!
    חיה.

    • הגב anat_lobel 9 באפריל 2011 at 19:16

      תודה רבה יקרתי :) קציצות שהילדים שלי אוהבים ומקווה שגם אצלכם יאהבו. שיהיה חג שמח!!!!

  • הגב אורנה 16 באפריל 2011 at 20:17

    קציצות מדהימות שווה להכין מתאים לכל חגי השנה כולל חנוכה אילו גם קציצות טוניסאיות שניקראות בנטז

    • הגב anat_lobel 16 באפריל 2011 at 21:15

      מסכימה איתך אורנה! אצלינו מכינים גם לא רק בחגים והילדים יודעים שכשנוסעים לסבתא מחכות קציצות בסטיל…תודה על תגובתך וחג שמח!!

  • הגב יוני 7 ביולי 2014 at 12:55

    ההכנה דורשת שימוש של 2 סירים לבישול