הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

ביסקוטים


עוגיות יבשות שמכינים מבצק שמעוצב לגליל ופורסים אחרי "חצי" אפייה בתנור לביסקוטים בגודל אחיד. הן מנוקדות בצבעי הפיסטוק, אגוזי הלוז והצימוקים ומבושמות בגרידת התפוז וסוכר הווניל. הן מתבקשות לצד קפה או תה חם.

מתכון בייתי לביסקוטים של אמא שלי, שמתאים לבוקר גשום אחד בחודש ינואר.

 

מצרכים לכ-25 ביסקוטים

1 חמאה רכה בטמפרטורת החדר (100 ג')

3 ביצים

1 כוס סוכר

1 שקית אבקת אפיה (10 ג')

1 שקית סוכר וניל (10 ג')

גרידת קליפת תפוז מתפוז 1

חצי כוס פיסטוקים

חצי כוס אגוזי לוז

חצי כוס צימוקים

רבע כוס שקדים

3 כוסות קמח

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות

בקערה גדולה מערבבים את החמאה, הביצים, הסוכר, אבקת האפייה וסוכר הווניל  היטב (בשלב זה מערבבים באמצעות מטרפה ידנית)

מוספים את השקדים, האגוזים והצימוקים

בהדרגה מוספים את הקמח ומערבבים בידיים מעט משומנות

הבצק המתקבל הינו דביק ועל כן מעט משמנים את הידיים על מנת ליצור מעין גליל/ כיכר

מעל תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה מניחים את הגליל 

אופים כחצי שעה, עד שהגליל מקבל גוון זהוב, אך עדיין רך במרכז (בודקים בעדינות עם היד במרכז הגליל)

מוצאים מהתנור ומצננים את הגליל

לאחר הצינון, פורסים את הגליל לפרוסות דקות ובכך מתקבלים ביסקוטים (אם בעת החיתוך הביסקוטים מתפוררים, נסו להמתין עוד קצת לצינון הגליל, ולנסות שוב)

מסדרים את הביסקוטים על נייר אפייה ומכניסים שוב לתנור חם, בטמפ' 170 מעלות, למשך כ 10-15 דק' עד שהעוגיות מזהיבות ומתייבשות

גיוון: ניתן לגוון לפי הטעם את האגוזים והפירות היבשים

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

16 תגובות

  • הגב נאוה קובני 4 בינואר 2011 at 16:43

    נשמע נהדר אך כמה חמאה? 100 גרם או 200?

    • הגב anat_lobel 4 בינואר 2011 at 20:50

      100 ג', אציין גם בפוסט את הכמות בגרמים, תודה נאוה

  • הגב מירב 4 בינואר 2011 at 22:15

    שוב את מפציצה אותנו בתמונות המדהימות שלך? מוכשרת שכמותך, אין עליך !!!

    • הגב anat_lobel 5 בינואר 2011 at 9:10

      תודה יקרתי, איזה מחמאה גדולה ממישהי שהיא כ"כ מוכשרת כמוך!!! תודה מירב

  • הגב נירה 5 בינואר 2011 at 0:06

    אכן מוכשרת!!
    אחת שטעמה….:)

    • הגב anat_lobel 5 בינואר 2011 at 9:11

      תודה נירה, שמחה שאהבת…:)

  • הגב אריאלה פיקסלר אלון 5 בינואר 2011 at 7:41

    עמית ודניאל יהיו מרוצים.
    כפרה עליך ביג ביג טיים !
    זה פשוט נראה מדהים.
    כבוד!

    • הגב anat_lobel 5 בינואר 2011 at 9:11

      אריאלה מתוקה שכמותך!!! תודה לך ביג טיים!!!

  • הגב חיה אילונה דר 5 בינואר 2011 at 23:47

    מתכון נהדר, אני מתה על ביסקוטים שכאלה.
    ועלי לציין שאת אכן מיישמת את מה שלמדת בצילום,פשוט קפיצה נפלאה בצילום(אני בקרוב,איזה כייףףףףףףףףףףף).
    נשיקות.

    • הגב anat_lobel 6 בינואר 2011 at 8:17

      תודה רבה חיה, את מה זה הולכת להינות בקורס הזה, באמת כיףףףףףףףףף!!! נשיקות בחזרה.

  • הגב איריס 6 בינואר 2011 at 8:50

    יאמי יאמי. אני אכין לשבת את העוגיות.
    שאלה: האם אפשר להמיר את החמאה בשמן, ואם כן מהן הכמויות?

    • הגב anat_lobel 6 בינואר 2011 at 11:07

      הי איריס, אפשר להמיר במחמאה- 100 ג' (זה חצי חבילה), זה פרווה. בהצלחה!

      • הגב איריס 20 בינואר 2011 at 8:48

        הכנתי את העוגיות, טעימות מאוד! היה קשה להפסיק לכרסם אותן….:))))

        • הגב anat_lobel 20 בינואר 2011 at 16:08

          איריס, שמחה שאהבתם…סופ"ש נעים

  • הגב אליהו 19 בינואר 2011 at 15:42

    האם ניתן להשתמש במקום בחמאה/מחמאה בשמן ואם כן בכמה?

    תודה מראש :)

    • הגב anat_lobel 19 בינואר 2011 at 18:00

      אליהו, בעוגיות האלה לא ניסתי להחליף את החמאה בשמן, אך לדעתי ייתכן והחלפת החמאה תניב מרקם מעט שונה וייתכן שתצטרך כמות גדולה יותר של קמח מזו המצויינת במתכון. בכל מקרה החלפת החמאה בשמן צריכה להיות ביחס שווה. משמע, 100 מ"ל שמן (שזה בערך חצי כוס) במקום 100 גרם חמאה. אתה מוזמן לנסות ולספר איך יצא :) בהצלחה!