הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

לזניה עם חצילים וגבינות


לזניה עם חצילים וגבינה בולגרית

אחד המתכונים הותיקים שיש בבלוג הוא מתכון ללזניה חלבית קלה להכנה וטעימה, שבעבר הייתי מכינה ממש הרבה.

לקראת שבועות נזכרתי במתכון והחלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו טעמים שאני מאוד אוהבת כמו חצילים וגבינה בולגרית, שהשתלבו נהדר עם המתכון הותיק.

את הכנת הרוטב מעט קיצרתי, היות שהשתמשתי ברוטב ברילה עשבי תיבול מוכן מראש ( שניתן להשיג ברשתות השיווק), הפחתתי (בהשוואה למתכון המקורי ) שלבים של קיצוצים ושאר ירקות ותוספות.

אין בשלבי ההכנה צורך ברוטב בשמל והגבינות במתכון נגישות מאוד – גבינה לבנה, בולגרית, מוצרלה מגורדת. מה שמעניק ללזניה את טעמה המיוחד זאת השמנת החמוצה שמשתלבת גם.

מצרכים לתבנית ל 8 מנות:

חבילת דפי לזניה מוכנים מראש – ברילה

לרוטב:

1 בצל, קצוץ

מעט שמן לטיגון

1 ( 400 ג') בקבוק רוטב ברילה עשבי תיבול

מלח, פלפל לפי הטעם

1 מכל ( 250 ג') גבינה לבנה 5%

1 מכל (200 ג') שמנת חמוצה

1 כוס – 1 כוס ורבע גבינת מוצרלה מגורדת

מעט גבינת פרמזן

1/2 מכל  (125 ג' ) גבינה בולגרית

לחצילים:

1 חציל גדול – או 2 קטנים

שמן זית

מלח

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת החצילים:

מחממים תנור ל 200 מעלות

פורסים את החצלים לפרוסות עגולות

מניחים מעל תבנית עם נייר אפייה מפזרים שמן זית ( בנדיבות/ עם מברשת מעל כל פרוסת חציל- פרוסות החציל צריכות להיות משומנות!)

מפזרים מלח.

אופים בתנור כחצי שעה- עד שפרוסות החצילים מתרככות, מתכווצות מעט ומקבלות גוון זהוב. ( אפשר לטעום אם לא בטוחים)

מוצאים מהתנור- מניחים בצד.

מורידים ל 180 מעלות.

במקביל מכינים את הרוטב:

בסיר מטגנים בצל עד ריכוך. מוסיפים את רוטב ברילה ומבשלים כ 3 דק'. מסירים מהאש ומוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה. מלח ( לא להגזים עם המלח- גם הגבינה הבולגרית מלוחה ) ופלפל שחור. מערבבים למסה אחידה.

בתבנית, המתאימה לאפייה, מורחים שכבה דקה מהרוטב.

מניחים מעל דפי לזניה בסמיכות. יוצקים שכבה אחידה של הרוטב ( יש לפזר בכמות שתספיק ל 3 שכבות מילוי)

מניחים את פרוסות החצילים הקלויות. מפזרים גבינה בולגרית מפוררת ( לא לפירורים קטנים אלא "צ'אנקים" קטנים). מעל מפזרים את גבינת המוצרלה.

כך ממשיכים עם שכבה נוספת.

בשכבה השלישית- העליונה – מפזרים רק מתערובת העגבניות/גבינות – מפזרים מעל גבינת מוצרלה וגם גבינת פרמזן.

( השכבה העליונה נשארת ללא דפי לזניה)

מכסים את תבנית הלזניה בנייר כסף ומכניסים לתנור ל 45 מעלות.

אחרי 45 דק' מסירים את נייר הכסף ומשאירים את הלזניה עוד 10-15 דק' עד קבלת גוון זהוב.

בתאבון!

 

 

מתכון קודם

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות