הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

עוגת גבינה אפויה קלה להכנה וללא מיקסר


 

עוגת גבינה אפויה. צילום: שרית גופו

עוגת גבינה אפויה. צילום: שרית גופן

זו לא עוד עוגת גבינה זו ה-עוגת גבינה או כפי שמכנים אותה אצלי בבית, עוגת הגבינה שלנו. יש שיאמרו שזה קצת יומרני להוסיף את ה הידיעה לעוגת גבינה, הרי ישנן עוגות גבינה רבות. אבל זוהי עוגת הגבינה האהובה עלינו.  עוגת המככבת בימי הולדת, תמיד יש לה ביקוש והיא תמיד מתחסלת במהירות.
מדובר בעוגת גבינה אפויה לא מפונפנת אפילו אפשר לומר צנועה אך טעימה בטירוף. כל מי שטועם ממנה מתלהב ומציין שהיא לא מתוקה מידי ( שאותי זה משמח) והטעם הלימוני העדין שיש בה אהוב גם על ילדים. והמרקם? מצויין! בנוסף לכל מעלותיה גם לא תצטרכו להפעיל בשבילה מיקסר ולהפריד עבורה ביצים – האם אפשר לבקש יותר?. הציוד היחיד שתצטרכו זה 2 קערות ערבוב, מטרפה ידנית ומעבד מזון ( בשביל הביסקוויטים). טוב, וגם מזלג.
צילום: שרית גופן

צילום: שרית גופן

ישנם אפשרויות ציפוי רבות, אבל אצלנו בבית הציפוי המועדף הוא קצפת וערמת תותים מעל או ציפוי של גנאש שוקולד לבן וכמובן תותים מעל (בשביל זה אני מקפיאה תותים בסוף העונה, כמו שתוכלו לראות כאן). לפעמים אני משאירה אותה ללא ציפוי ורק מפזרת אבקת סוכר מעל.
את המתכון המקורי קיבלתי לפני שנים מחמותי אבל עם הזמן הוא עבר שינויים.
את הצילומים הנפלאים בפוסט הזה צילמה שרית גופן. תוכלו לראות צילומים נוספים שלה, וביניהם גם עבודות משותפות כאן.
צילום: שרית גופן

צילום: שרית גופן

המתכון:
עוגה בקוטר 24 סמ
לבסיס:
150 ג בסקוויטים פתי בר
100 ג חמאה מומסת
1/2 כפית קינמון טחון
לעוגה
500 ג גבינה לבנה 5%
250 ג גבינה לבנה 9%
2 ( 400 ג) שמנת חמוצה 27%
2 כפות מיץ לימון טרי
קליפת לימון מגוררת מלימון 1
1/4 1 כוסות סוכר לבן
6 ביצים
4 כפות קמח
אופן הכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
במעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים לפירורים ומוסיפים את החמאה המומסת והקינמון.
מערבבים היטב את התערובת ומהדקים את הפירורים לתחתית של התבנית המרופדת בנייר אפייה בחלקה התחתון ( או לרינג ).
אופים כ 10 דק'.
מוצאים מהתנור, מצננים ומנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות. חשוב לא לפספס!!!
בקערה אחת שמים 2 מכלי שמנת חמוצה ואת הקמח. בעזרת מזלג מערבבים היטב על מנת שלא יהיו גושים והתערובת תהייה אחידה.
בקערה שניה שמים את מכלי הגבינה הלבנה, הסוכר, הביצים, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית. ברגע שהתערובת אחידה, מוסיפים את תערובת השמנת החמוצה.
מערבבים היטב שוב ויוצקים את תערובת הגבינות מעל תחתית הביסקוויטים.
שמים את התבנית העגולה או הרינג על תבנית אפייה של תנור ומכניסים לתנור.
שופכים מסביב לעוגה ( על התבנית התנור שהעוגה נמצאת עליה) כוס מים. ( כוס 1 בלבד, לא יותר)
אופים את העוגה כשעה ורבע- שעה ו 20 דק', עד שהיא יציבה אבל במרכזה מעט רוטטת (בודקים על ידי זה שמזיזים מעט את התבנית עליה נמצאת העוגה ורואים את התזוזה הקלה).
מוצאים מהתנור ומצננים.
אחרי צינון מעבירים למקרר.
עוגת גבינה אפויה. צילום: שרית גופן

עוגת גבינה אפויה. צילום: שרית גופן

כאמור אפשר לצפות את העוגה במגוון ציפויים לפי הטעם. הפעם בחרתי לצפות את העוגה עם יוגורט מעורבב עם סוכר ( הוספתי לעוגה אחרי האפייה, מרחתי והשארתי מעט בתנור מכובה)  ובצדדים הוספתי גבינת שמנת מוקצפת עם סוכר.
צילום: שרית גופן

צילום: שרית גופן

בלי הציפוי ( או הקישוטים שתבחרו להוסיף) אפשר להקפיא את העוגה מכוסה היטב (ניילון נצמד)  ולהפשיר במקרר. הרבה פעמים הקפאתי אותה וטעמה לא נפגם, גם לא המרקם.
אז פשוט תכינו ואתם צפויים להתאהב בה גם …
חג שבועות טעים!
מתכון קודם

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

4 תגובות

  • הגב יעל 29 במאי 2017 at 21:01

    חייבת לנסות!!! נראה סוף!!!
    #אייך לא שמרתי תותים :(

    • הגב ענת לבל 1 ביוני 2017 at 14:10

      יאיי איזה כיף!
      אפשר עם דובדבנים ( זה מה שאני עשיתי הפעם (; )

  • הגב גניה 30 במאי 2017 at 12:07

    הי, פעם ראשונה הולעת לאפות עוגת גבינה 6בחרתי את שלך….אשמח לדעת איזו גבינה? רגילה? או כאלה שמיועדות לאפיה?
    תודה!!!

    • הגב ענת לבל 1 ביוני 2017 at 14:09

      היי גניה
      סליחה על המענה המאוחר ומקווה שהסתדרת ( משום מה התגובה שלך לא הופיעה אצלי קודם)
      בכל מקרה מדובר בגבינות לבנות כפי שציינתי בפוסט מכל של 5% או 9% ולא בהכרח אלא המיועדות לאפייה בהגדרה
      כמובן עם שמנת חמוצה לפי האחוזים שציינתי
      אשמח לשמוע איך יצא
      ענת