טראפלס

מאת ענת לבל
18 בספטמבר 2017

עבר המון זמן מהמתכון האחרון ששיתפתי. אחרי עוגת השמרים קינמון וקרמל " המושחתת" ועוגת הגבינה הלימונית הנהדרת. מגיע הזמן לשתף במתכון של טראפלס שוקולד קפה שלא יגזול מזמנכם היקר וגם לא יגרום לכם ללכלך את הידיים או את המטבח.

המתכון הזה פרווה, ללא גלוטן וטבעוני  והחלטתי לשלב בו קפה אסרפרסו טעים במיוחד.

הטראפלס הזה הוא בדיוק מה שיעזור לכם שאתם זקוקים למשהו מתוק ( אך לא יותר מידי מתוק).

כפי שסיפרתי המתכון קל להכנה וכל מה שצריך עבורו 4 מרכיבים בלבד.

אז שנתחיל?

לכ- 30 יחידות

400 ג' שוקולד מריר, חתוך לקוביות

200 ג' קרם קוקוס ( 1/2 פחית)

50 מ"ל קפה אספרסו

לציפוי:

אבקת קקאו

הערה: ניסיתי לצפות גם באבקת מאצ'ה ( תה ירוק) ואם להתנסח בעדינות…אני לא ממליצה! הצבע של האבקה יפה, הטעם פחות השתלב כאן…

אופן ההכנה:

בבאן מרי מרתיחים קרם קוקוס וקפה ( בסיר למטה המים רותחים ובקערה למעלה מוזגים את קרם הקוקוס והקפה)

מוסיפים את השוקולד ומערבבים בעדינות עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה

מצננים קלות

מרפדים תבנית ריבועית קטנה 25*25 בניילון נצמד ויוצקים את התערובת לתבנית

מעבירים את התבנית למקפיא לשעה עד שהתערובת מתייצבת ונוחה לתפעול

מוצאים מהמקפיא

מפזרים על משטח עבודה מכוסה בנייר אפייה ( או קרש עבודה שיהיה יותר קל לנקות) אבקת קקאו והופכים את המסה על המשטח

עם סכין ( או אפילו גלגלת פיצה) חותכים את המסה למלבנים

מפזרים מעל אבקת קקאו נוספת ( אפשר, אם רוצים, לעצב את הטראפלס, אבל זה לא חובה)

בשלב זה הטרפלס יכולים להיות מעט רכים לעבודה – אבל לא לדאוג ברגע שנחזיר אותם למקפיא הם יתייצבו

מעבירים את הטראפלס לקופסה כשבתחתית שלה קקאו, סוגרים היטב ומעבירים למקפיא שוב

אני משאירה את הטראפלס במקפיא ובכל פעם שאנו זקוקים למשהו מתוק ניגשים למקפיא, שולפים ומתענגים

וזהו! פשוט, לא?

הצטרפו לדיון

  1. מהממת את! נראה משגע!

    1. ענת לבל Author says:

      מירבי תודה אהובה!
      שנה טובה ומתוקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close