הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

טראפלס


טראפלס קפה פרווה

טראפלס קפה

עבר המון זמן מהמתכון האחרון ששיתפתי. אחרי עוגת השמרים קינמון וקרמל " המושחתת" ועוגת הגבינה הלימונית הנהדרת. מגיע הזמן לשתף במתכון של טראפלס שוקולד קפה שלא יגזול מזמנכם היקר וגם לא יגרום לכם ללכלך את הידיים או את המטבח.

המתכון הזה פרווה, ללא גלוטן וטבעוני  והחלטתי לשלב בו קפה אסרפרסו טעים במיוחד בהמשך לאירוע בלוגרים שהשתתפתי בו לאחרונה. האירוע היה למותג הקפה דולצ'ה גוסטו.

 

מסתבר שמנעד הטעמים אינו מסתכם רק באספרסו ויש לחברה טעמים נוספים כגון וניל וקרמל נהדרים וגם שוקו לילדים ( ובתכלס כשאני חושבת על זה…גם מבוגרים יכולים לשתות שוקו לפעמים, לא?) מה שמיוחד במכונה של דולצ'ה גוסטו, אין את העניין של מקציף חלב ( שנתפס בעיניי כחלק הכי מסובך לשטיפה במכונות קפה ) ובמקום להקציף חלב יש קפסולות של אבקות חלב המגיעות כחלק משלים לסוג הטעם הנדרש ( בטעמים של וניל, שוקו, קרמל וכו') והחידוש הנוסף הוא שאפשר לייצר במכונה קפה קר. ז"א שיש אופציה לכוון את המכונה כך שהנוזלים יצאו ממנה קרים ולא חמים שזה מבחינתי שיחוק, כי אני, למשל, בתקופות הקיץ מתחילה את הבקרים שלי רק עם קפה קר ולא חם ( 2 כוסות קפה קר כמובן על הבוקר לפני שמתחילה את היום, אחרת לא מצליחה " להתניע" :) ).

ואם אנחנו בעניין של "להתניע" אז הטראפלס הזה הוא בדיוק מה שיעזור לכם שאתם זקוקים למשהו מתוק ( אך לא יותר מידי מתוק).

כפי שסיפרתי המתכון קל להכנה וכל מה שצריך עבורו 4 מרכיבים בלבד. הסיבה שהטראפלס מלבני ולא עגול זה בכדי לחסוך זמן והתעסקות ( פרטים בהמשך)

אז שנתחיל?

לכ- 30 יחידות

400 ג' שוקולד מריר, חתוך לקוביות

200 ג' קרם קוקוס ( 1/2 פחית)

50 מ"ל קפה אספרסו ( זאת הכמות של המנה המתקבלת מהמכונה)

לציפוי:

אבקת קקאו

הערה: ניסיתי לצפות גם באבקת מאצ'ה ( תה ירוק) ואם להתנסח בעדינות…אני לא ממליצה! הצבע של האבקה יפה, הטעם פחות השתלב כאן…

אופן ההכנה:

בבאן מרי מרתיחים קרם קוקוס וקפה ( בסיר למטה המים רותחים ובקערה למעלה מוזגים את קרם הקוקוס והקפה)

מוסיפים את השוקולד ומערבבים בעדינות עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה

מצננים קלות

מרפדים תבנית ריבועית קטנה 25*25 בניילון נצמד ויוצקים את התערובת לתבנית

מעבירים את התבנית למקפיא לשעה עד שהתערובת מתייצבת ונוחה לתפעול

מוצאים מהמקפיא

מפזרים על משטח עבודה מכוסה בנייר אפייה ( או קרש עבודה שיהיה יותר קל לנקות) אבקת קקאו והופכים את המסה על המשטח

עם סכין ( או אפילו גלגלת פיצה) חותכים את המסה למלבנים

מפזרים מעל אבקת קקאו נוספת ( אפשר, אם רוצים, לעצב את הטראפלס, אבל זה לא חובה)

בשלב זה הטרפלס יכולים להיות מעט רכים לעבודה – אבל לא לדאוג ברגע שנחזיר אותם למקפיא הם יתייצבו

מעבירים את הטראפלס לקופסה כשבתחתית שלה קקאו, סוגרים היטב ומעבירים למקפיא שוב

אני משאירה את הטראפלס במקפיא ובכל פעם שאנו זקוקים למשהו מתוק ניגשים למקפיא, שולפים ומתענגים

וזהו! פשוט, לא?

בהזדמנות זו מאחלת חג שמח ושנה טובה ומתוקה

טראפלס קפה טראפלס קפה

 

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

2 תגובות

  • הגב מירב גביש 18 בספטמבר 2017 at 8:54

    מהממת את! נראה משגע!

    • הגב ענת לבל 19 בספטמבר 2017 at 7:29

      מירבי תודה אהובה!
      שנה טובה ומתוקה