הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

תות לב אדום


עונת התותים אט אט מסתיימת לה. עוד מעט כבר לא נוכל למצוא במדפים ברשתות השיווק או בשווקים את הפרי האדום והטעים, שאצלנו מאוד אוהבים. כדי ליהנות מהתותים העברתי אותם למעבד מזון, עיבדתי למרקם חלק והקפאתי בתבניות קרח. ומה עושים איתם אח"כ? מפשירים ומשדרגים יוגורטים טבעיים, מוסיפים לשייק פירות, מכינים רטבים, משדרגים סלטי פירות ועוד רעיונות שבטח עוד יצוצו בהמשך…..וכן, יהיה כיף גם לאכול אותם סתם כך קפואים בימי קיץ חמים….

הרעיון להקפיא את התותים נבע מהחשש שלי שעונת התותים תגמר בטרם אספיק להכין לבן שלי את עוגת יום ההולדת שהוא רוצה. כן, הוא לא בעניין של עוגת שוקולד עם סוכריות צבעוניות. הוא מעדיף עוגת תותים! ועוגת תותים זאת בקשה שאי אפשר לסרב לה…:) …אז הקפאתי, שיהיה על כל מקרה….

אז נצלו את סוף העונה, טעמם וגם את מחירם, העבירו את התותים למעבד מזון, טחנו למרקם חלק והקפיאו בתבניות קרח (אני מחבבת את תבניות הקרח מסיליקון של איקאה, הן בשל הנוחות בשליפה והן בשל צורתן המקסימה). אחרי שהתותים יקפאו, הוציאו מהתבנית והעבירו לשקית רב פעמית או קופסה ואחסנו במקפיא.

והנה שימוש נוסף לתותים. מחממים בבן מארי שמנת מתוקה יחד עם שוקולד לבן עד למרקם אחיד שאינו סמיך ומוספים את התותים הטחונים עד שמתקבל רוטב במרקם אחיד. מקררים ומפזרים מעל עוגת גבינה, לצד גלידה, או כל רעיון אחר…

רוטב שוקלד לבן, שמנת ותותים תות לב אדום

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

11 תגובות

  • הגב אולגה 13 במאי 2011 at 12:40

    אחלה טיפ וממש נפלתי מהתמונה!
    שיהיה לך המשך יום נפלא :)

    • הגב anat_lobel 13 במאי 2011 at 18:25

      תודה רבה אולגה, שמחה שאהבת :) שבת שלום יקירה!

  • הגב חיה אילונה דר 13 במאי 2011 at 15:49

    אח…תותים,חולה עליהם,אהבתי כל מילה שכתבת.
    שבת נהדרת!
    חיה

    • הגב anat_lobel 13 במאי 2011 at 18:29

      תודה רבה חיהל'ה, שבת נהדרת גם לך!

  • הגב נאוה 13 במאי 2011 at 17:49

    נפלא.
    פשוט נפלא.
    יופי של רעיון ושל פוסט.
    אהבתי!

    • הגב anat_lobel 13 במאי 2011 at 18:30

      תודה רבה נאוה :) שבת מקסימה לכם!

  • הגב פאני 13 במאי 2011 at 20:54

    איזה תגובות והתלהבות היתה כאן בבית – הילדים ממש רצו לאכול את המסך!!
    ותדהר אמר – "אני אוהב לב – סוכריות"
    בקיצור אחלה רעיון – אני בעניין…
    אני מנילה שזה בגלל היום הולדת של אפקי ועוגת התותים… :)
    שבת שלום

    פאני

    • הגב anat_lobel 13 במאי 2011 at 21:31

      חמודים שלי!!! תמסרי להם נשיקות ממני :)
      הניסיון להציע לאפקי עוגת דובדבנים במקום לא הצליח, כך שהייתי חייבת לחשוב על פתרון אחר…
      נשיקות יפתי ושבת שלום!

  • הגב אריאלה פיקסלר אלון 14 במאי 2011 at 9:13

    אני מתה על תותים!
    גם אני עושה ככה עם כל מיני פירות שבא לי עליהם אהבה – כל השנה….

    אוהבת אותך יא מהממת שכמוך.
    התגעגעתי כל כך !!

    • הגב anat_lobel 14 במאי 2011 at 12:17

      תודה יקרתי, גם אני מתגעגעת, אולי נעשה לנו מפגש קורס???
      מקסימה שכמותך, שולחת נשיקות מכאן :)

  • הגב עוגת גבינה אפויה קלה להכנה וללא מיקסר – טעימונת 27 במאי 2017 at 16:41

    […] (בשביל זה אני מקפיאה תותים בסוף העונה, כמו שתוכלו לראות כאן). לפעמים אני משאירה אותה ללא ציפוי ורק מפזרת אבקת סוכר […]