- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

עוגת זברה


[1]

עוגה שילדים אוהבים. קלה להכנה ומשלבת מרכיבים זמינים, במיוחד בבתים שבהם נוהגים לשתות שוקו שמכינים מאבקה. המתכון הזה עובר אצלינו במשפחה כבר שנים, והוא הגיע אלינו מרחל ז"ל, אישה יקרה שהיתה אופה ענקית, והיא גם הסבתא של האחיינים האהובים שלי. העוגה מככבת לרב כעוגת היומהולדת שלנו*. פעם היא הוותה בסיס לעוגת כדורגל ובפעם אחרת לעוגת ספארי, עם חיות קטנטנות שקישטו את העוגה.
במקום לפזר סוכריות צבעוניות הכנתי גאנש משוקולד מריר לציפוי העוגה בשלמותה ומעליו זילפתי בצורה חופשית (באמצעות כף) שוקולד לבן ושוקולד חלב מומסים. מעין ציפוי שמזכיר לי זברה ומכאן שמה של העוגה. את הרעיון לציפוי ראיתי במגזין Goodfood והחלטתי לאמץ.

עוגה בלי הרבה מאמץ שגם מצליחה לעשות קצת רושם….

המצרכים ל 2 תבניות אינגליש קייק

2 ביצים

1 כוס סוכר

2 כוסות קמח תופח

1 כוס אבקת שוקו לשתיה (האבקה בלבד)

1 כוס שמן

1 כוס מים חמים (דגש על חמים)

לציפוי

100 גרם שוקולד מריר (60%) 1 חבילת שוקולד

100 מ"ל שמנת מתוקה

50 גרם שוקולד לבן – חצי חבילה

50 גרם שוקולד חלב- חצי חבילה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערת מיקסר מקציפים 2 ביצים עם סוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה

בקערה שניה ועמוקה, מערבבים את כוסות הקמח עם אבקת השוקו לשתיה, עד שמתקבל צבע חום ואחיד

מוספים לקערה את השמן והמים ומערבבים היטב

מחליפים לוו גיטרה ולתוך קערת המיקסר מוספים את הבלילה החומה שהתקבלה ומערבבים היטב עד שכל המסה הופכת לאחידה

[2]

מעבירים את העוגה ל 2 בתניות אינגליש קייק

אופים כחצי שעה-35 דק' (רצוי לבדוק באמצעות קיסם במרכז העוגה). כאן המקום לציין כי תנורים שונים בעוצמת החום שלהם, על כן, בפעם הראשונה בה אתם אופים את העוגה אני ממליצה לבדוק את מידת הכנתה בזמן האפייה. כן, אפשר לפתוח את התנור לבדוק מצבה, רק בזהירות …חם…
לאחר שהוצאנו את העוגה מהתנור, מניחים לה להצטנן ומתחילים בהכנת הציפוי

המסת השוקולדים(המריר, הלבן והחלב בנפרד) נעשית בבאן מרי (סיר עם מים חמים ומעליו קערה בגודל המתאים, כמו בתמונה)

[3]

לפני שאתם נגשים להמסת השוקולדים להלן כמה הדגשים שיכולים לסייע:

1. בסיר מחממים מים עד לרתיחה – גובה המים כחצי גובה הסיר, לזירוז שלב זה ניתן להשמש במים שהורתחו בקומקום

2. לאחר רתיחת המים מניחים קערה בגודל מתאים מעל הסיר ומנמיכים להבה

3. שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות/לקוביות ומניחים בקערה

4. מערבבים את קוביות השוקולד ורואים כיצד השוקולד נמס באטיות

5. כשרוב השוקולד נמס, מסירים את הקערה מהסיר ומחכים ששאר השוקולד יימס באטיות, תוך כדי ערבוב. כתוצאה מהחום השוקולד יימס בהדרגה

6. מערבבים עד למסה חלקה ואחידה

את השוקולד המריר ממיסים יחד עם השמנת המתוקה באותה צורה כפי שצויינה לעיל. את השוקולד ואת השמנת מניחים יחד לאחר הנמכת הלהבה. תוך כדי ערבוב תתקבל מסה בגוון אחיד (אם יש צורך מגביהים להבה). נדרשת מעט סבלנות עד שמקבלים גוון אחיד ומסה חלקה

לאחר שהמסנו את השוקולד המריר מפזרים אותו מעל העוגות באופן אחיד בעזרת לקקן או כף

בהמשך ממסים את השוקולד הלבן ומפזרים מעל העוגות בזיגזוג באמצעות כף ויוצרים מעין קווים לא בהכרח אחידים בעוביים

לאחר שהוספנו את השוקולד הלבן מעל העוגה, ממיסים את שוקולד החלב ובאותה טכניקה מפזרים מעל העוגה

ניתן לאפות את העוגה, עם כל הכמות המתקבלת, בתבנית מלבנית 24 ס"מ. זמן האפייה עשוי להיות מעט ארוך.

*חשוב לי לציין כי ייתכן והמתכון לעוגה נמצא בספר מתכונים וותיק (כפי שציינה בפני אחת מקוראות הבלוג), אם מישהו יודע באיזה ספר הוא נמצא, אשמח לדעת גם ולתת קרדיט לכותב המתכון. תודה!

ועוד משהו אחרון: בזמן שאתם עסוקים בהמסת השוקולד, אספר לכם שממש עוד מעט תחרות בשלני הרשת של סוגת בפייסבוק [4]מתחילה…וכבר יש בבלוג כפתור הצבעה למנות שלי, בבוא העת תרגישו בנוח ללחוץ עליו… :)

[5]