הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

בוקה די דמה- עוגת שקדים


עוגת שקדים חגיגית שעבורי היא גם זיכרון מתוק של רגעים מיוחדים. כמה שעות לפני כניסת החג היה אבי ז"ל חוזר הביתה מעבודתו ומביא עימו את עוגת השקדים המיוחדת כשהיא עטופה בנייר ומניח אותה על שולחן המטבח שכבר היה מכוסה במפה לבנה וחגיגית. באותו הרגע מבחינתי החג היה מתחיל. מיותר לציין שלא היינו מתאפקים ומיד מתחילים לאכול מהעוגה ולא מחכים עד לארוחת החג.

את המתכון לעוגה העבירה אלי אחותי אתי המוכשרת, שאחרי מספר ניסיונות הצליחה להגיע לטעמה המיוחד של העוגה כפי שאנו מכירות ואוהבות. העוגה מעוטרת בשכבה נאה של אבקת סוכר ושקדים וכשחותכים אותה רואים שהיא בעלת גוון צהבהב. במקום להשתמש בצבע מאכל צהוב משתמשים בכף כורכום שצובע את העוגה בצבע הנדרש (שזה מבחינתי שיחוק אמיתי).

כמה הדגשים לפני שרצים לקנות את המצרכים:

ראשית זהו לא מתכון שעבר מהסבתות בירושה, אלא פרי פיתוח של אחותי. ישנן ורסיות אחרות למתכון וזוהי הורסיה לעוגה כפי שאנו מכינות במשפחה. ורסייה שעבורינו הצליחה לשחזר את הטעם של העוגה, המרקם והצבע כפי שאנו מכירות. למי שאוהב לנסות, לשנות ולגוון אני מציעה לנסות. למי שיש לו מתכון מקורי, כזה שעבר במשפחה, אני אשמח אם תציינו בתגובות איך אתם מכינים כך שכולנו נוכל להתרשם גם. אחרי שאמרתי/כתבתי את זה אני מציעה לכם גם לקרוא את ההדגשים הבאים.

במתכון הנוכחי רצוי להשתמש בשקדים טחונים עם קליפתם, ניתן להשיג בחנויות תבלינים בהן טוחנים את השקדים במקום (צירפתי תמונה ואם אתם כבר שם אני ממליצה לקנות כמות כפולה מהנדרש…).

בעוגה משתמשים בתמצית שקדים- צירפתי תמונה של תמצית השקדים שבה השתמשתי (זו בדיוק התמצית שבה אחותי משתמשת) לטעם שקדים מודגש משתמשים ב 2 בקבוקים, אחד לעוגה והשני לציפוי. אך מי שרוצה יכול לחלק כמות של בקבוקון אחד לכל העוגה (הסבר בהמשך). ניתן להשיג את התמצית בחנויות תבלינים, בשווקים ואני גם מצאתי בחנות טבע.

במתכון המצורף ציינתי גם כמות לפי כוסות וגם בגרמים כפי ששקלתי בזמן הכנת העוגה (ובכך השקתי את המשקל הדיגיטלי החדש…).

המצרכים לתבנית מלבנית  24

4 ביצים

1 כוס סוכר (210 ג')

2 כוסות קמח תופח (280 ג')

2 שקיות סוכר וניל (20 ג')

2 כוסות שקדים טחונים  (200 ג')

1 כף כורכום

1 כוס שמן קנולה (200 מ"ל)

1 כוס מיץ תפוזים (250 מ"ל) כ- 3 וחצי תפוזים סחוטים

בקבוקון תמצית שקדים (8 מ"ל)

לציפוי:

2 שקיות אבקת סוכר (200 ג')

בקבוקון תמצית שקדים (8 מ"ל)

2 כפות לימון

2 כפות מים

חצי כוס שקדים טחונים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מנפים לתוך קערה את הקמח התופח ומוספים את השקדים הטחונים (את השקדים לא מנפים), סוכר וניל והכורכום ומערבבים קלות– זוהי התערובת היבשה

בקערת המיקסר מקציפים עם מטרפה את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת מסה אוורירית ותפוחה

מוספים בהדרגה את השמן עד שנטמע היטב בתערובת

מחליפים לוו גיטרה ומוספים חצי מכמות התערובת היבשה ומערבבים מעט עד שכל התערובת הופכת להומוגנית

מוספים את מיץ התפוזים בהדרגה יחד עם תמצית השקדים (או את כל הבקבוק או חצי מהכמות 4 מ"ל) ומערבבים

מוספים את הכמות שנשארה מהתערובת היבשה ומעבדים עד לקבלת מסה אחידה (מס' דק' בודדות)

מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור

אופים כחצי שעה – בודקים עם קיסם במרכז העוגה אם נאפתה, מוצאים מהתנור ומחכים לצינון העוגה

לאחר צינון העוגה מכינים את הציפוי (חשוב! לחכות לצינון העוגה- ולא לשפוך את הציפוי כשהעוגה חמימה)

בקערה קטנה מערבבים היטב את אבקת הסוכר יחד עם הלימון, מים ותמצית השקדים (כאמור או בקבוקון שלם או חצי כמות 4 מ"ל)

שופכים את תערובת הציפוי מעל העוגה ובאמצעות כף מפזרים אותה מעל כל העוגה באופן אחיד

אחרי דקה מפזרים מעל כל העוגה את השקדים הגרוסים

את העוגה מגישים עם רוזטה – משקה שקדים קר שניתן להשיג בסופרים ובחנויות טבע

ואני שוב מדגישה: המתכון לעוגה לא עבר אצלינו "בירושה" (אבי כאמור היה קונה את העוגה)  והמתכון המוצג הוא פיתוח של אחותי, שהצליחה לשחזר את טעם העוגה והמרקמם כפי שאנו מכירות.

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

44 תגובות

  • הגב eti 15 בינואר 2011 at 21:27

    כל הכבוד אחותי יצא לך יותר טוב מאשר לי ברכות

    • הגב anat_lobel 15 בינואר 2011 at 21:38

      יש לי מורה מעולה…תודה אחות אהובה על מתכון מוצלח!!

  • הגב שירן 16 בינואר 2011 at 5:31

    כאחת שלא מתלהבת ממתוק כלל
    העוגה סוג של יצירה
    גם לחיך- טעיממממממממההה
    וגם למראה!!הצהוב הזה!!
    מהר להכין

    • הגב anat_lobel 16 בינואר 2011 at 14:30

      תודה שירן, שמחה שאהבת

  • הגב מירב 16 בינואר 2011 at 19:12

    העוגה נראית מעולה !! כבר מעתיקה את המתכון לרשימת המתכונים שחייבים לנסות.

    אין כמו הטעמים שמזכירים את בית אבא…

    • הגב anat_lobel 16 בינואר 2011 at 21:08

      תודה מירב, אני מאוד אוהבת את העוגה הזו וכמובן את הזכרונות….ספרי לי איך יצא. בהצלחה!

  • הגב רוז 19 בינואר 2011 at 12:39

    נראה מעולה פשוט מעולה.

    • הגב anat_lobel 19 בינואר 2011 at 17:53

      תודה מתוקה!!

  • הגב יפה אברהמי 23 בינואר 2011 at 14:53

    עשיתי לשבת יצא פשוט מעולה . עוגה קלה להכנה ויפת מראה.

    • הגב anat_lobel 23 בינואר 2011 at 15:03

      יפה, אני מאוד מאוד שמחה לשמוע שאהבתם ושמצאת שהעוגה קלה להכנה, שבוע מעולה!

  • הגב חנה בננה 27 בינואר 2011 at 11:06

    זה מתכון איטלקי במקורו, והצבע הצהוב מגיכ מקמח תירס (פולנטה). אבל סחתיין על האילתור של הכורכום.

    • הגב anat_lobel 27 בינואר 2011 at 11:28

      חנה, מעולה, משום מה לא חשבתי על קמח תירס, אני בהחלט אנסה גם עם קמח תירס. תודה. אגב, יש לך מתכון מקורי?. אשמח שתשתפי …

  • הגב אורנה 29 באפריל 2011 at 17:11

    מזכיר לי גם טעמה של ילדות, חייבת בלי נדר לנסות נראה מתכון קל וידידותי כל הכבוד

    • הגב anat_lobel 29 באפריל 2011 at 22:02

      ברוכה הבאה אורנה ותודה על תגובתך. אני כבר מחכה שתכיני ותספרי לי איך יצא :) בהצלחה!!!

  • הגב פנינה 2 במאי 2011 at 9:58

    רוצה להכין , ניראה מעולה , השאלה היא האם כפית כורכום לא מורגשת ? כורכום יש לו טעם דומיננטי וחזק האם לא זה פוגם בטעם ? בכל מיקרה אשמח גם למתכון מקורי. אבל את זאת אכין בטוח . תודה :)

    • הגב anat_lobel 2 במאי 2011 at 10:56

      הי פנינה וברוכה הבאה. לצערי אין ברשותי את המתכון המקורי והמתכון הזה הוא תולדה של ניסיון לשחזר טעמים מוכרים וגם הפיכתו למתכון ידידותי ונגיש. יש מי שאמרו לי שהמתכון המקורי מכיל המון ביצים ויש מי שציינו שהוא מכיל קמח תירס. אם את מוצאת מתכון מקורי אשמח לשמוע עליו גם :) בכל מקרה לגבי הכורכום, אני מוסיפה כף ולא כפית אני יודעת שה לא מעט אך לדעתי זה לא פוגם בטעם (וברור שזה עניין של טעם). תוספת הכורכום מטרתה לצבוע את העוגה בצבע המשגע הזה וללא הכורכום העוגה תהייה חיוורת. אם את חוששת, אני ממליצה בפעם הראשונה להוסיף כפית בלבד ולהשתמש ב 2 בקבוקים של תמציות שקדים כמו בתמונות ולנסות. בהמשך, אני מאמינה שתוסיפי עוד מהכורכום. (זה גם תבלין מאוד בריא…). מחכה לשמוע איך יצא. בהצלחה!

      • הגב פנינה 2 במאי 2011 at 11:07

        תודה אכין אותה לכבוד יום העצמאות הבא עלינו לטובה , עוגה כזו מגיע לה יום מיוחד . חג שמח :)

        • הגב anat_lobel 2 במאי 2011 at 21:54

          מסכימה איתך לגמרי! חג שמח :)

  • הגב אור 8 בדצמבר 2011 at 10:13

    כל הכבוד על היזמה אבל אני אכלתי את העוגה הזו במתכונת אחרת לגמרי.. עם 6 ביצים וללא קמח בכלל!! וזה היה חלומי…. אני אמצא ואשתף אתכן…

    • הגב anat_lobel 8 בדצמבר 2011 at 13:05

      אור, נשמח מאוד למתכון!
      זה יהיה מעולה לפסח,
      תודה!

  • הגב אביבית 7 באפריל 2012 at 19:57

    מתכון של בוקה די דמה ישנו באתר שנקרא "הבלוג של מליאל" אם את/אתן רוצות להיזכר בעוגה.

  • הגב זהבה 18 באפריל 2012 at 11:20

    הקמח יותר מידי מספיק 11/2 כוסות כנ'ל השקדים 11/2 כוסות וביצים לפחות 6 מוקצפות בניפרד
    במקום מיץ תפוזים עושים כוס מיץ רוזטה ומוסיפים וגם מהשמן אפשר להוריד השקדים נותנים שומן
    אז מספיק 1/2 כוס ועכבל דייב מי שמבין

    • הגב anat_lobel 18 באפריל 2012 at 11:40

      הי זהבה תודה על התגובה והמתכון. חייבת לשאול האם מתקבלת עוגה בצבע צהבהב?
      וחגים שמחים גם לכם :)

  • הגב מאיר 24 בספטמבר 2012 at 13:10

    חברים עוגה פצצה חבל על הזמן

    • הגב anat_lobel 24 בספטמבר 2012 at 15:48

      תודה מאיר, אצלנו זאת ההה-עוגה.

  • הגב יהודית כהן מורחיים 23 בינואר 2013 at 20:56

    טעימונת המתכון מעולה והעוגה נראת משהו משהו.

    • הגב anat_lobel 25 בינואר 2013 at 10:19

      תודה יהודית יקירתי :)

  • הגב אושר 10 באוקטובר 2014 at 16:29

    הכנתי את העוגה, והיא יצאה מדהימה , תודה רבה על המתכון הנכון המדויק והמוצלח

    • הגב anat_lobel 10 באוקטובר 2014 at 20:25

      תענוג לשמוע, ממש! שמחה שנהנתם ותודה שחזרת לשתף
      חג שמח
      ענת

  • הגב סיון 11 במרץ 2015 at 23:31

    היי
    אני במקרה מצאתי את האתר שלך והוקסמתי מהכתיבה, מהמתכונים הנהדרים וכמובן מהתמונות המגרות!!! מ-א-ו-ד מגרות!!!!! שאלה: לא מצאתי תמצית שקדים בכמה מהחנויות שהייתי ורציתי לדעת האם אפשר להחליף את התמצית שקדים במשהו אחר? יש לי צנצנת של שקד לבן 100% שהוא כמו ממרח (אפשר לשים על לחם וכו׳) אך הוא דליל כמו טחינה גולמית האם אפשר לשים אותו בעוגה במקום התמצית שקדים ואם כן באיזו כמות?… קצת חפרתי =] תודה

    • הגב anat_lobel 12 במרץ 2015 at 17:04

      היי סיוון ברוכה הבאה ותודה רבה :)
      לא חפרת כלל ולשאלתך צנצנת השקדים לא תתאים במקרה הזה כי היא תשפיע על המרקם ופחות על הטעם שאנו רוצים להוסיף לעוגה.
      תמצית שקדים יחסית קל למצוא – בחנויות תבלינים/ חנויות טבע/ וכמובן בחניות עם מוצרים לאפייה ואולי ברשתות השיווק ובסופרים הגדולים לצד תמציות רום או וניל
      בהצלחה וסופ״ש נעים,
      ענת

  • הגב מירב גביש 10 בספטמבר 2015 at 17:15

    איזה פוסט יפיפה. אהבתי את הכורכום. שנה טובה ומשובחת.

    • הגב ענת לבל 10 בספטמבר 2015 at 23:12

      מירבי היקרה, שמחה שאהבת. תודה רבה ושנה טובה ממש.

  • הגב רבקה 16 בדצמבר 2015 at 22:10

    שלום. האתר נראה מקסים….
    בעניין העוגה: אבי מתגעגע לטעמים מילדותו ואני רוצה לנסות להכין. האם צריך שיתקבל קצף יציב מהחלבונים או לעצור לפני כן?
    תודה רבה

    • הגב ענת לבל 17 בדצמבר 2015 at 8:51

      שלום רבקה ותודה,
      שימי לב שמקציפים את הביצים עם הסוכר (אין צורך להפריד לחלבונים ולחלמונים) וצריכה להתקבל מסה אוורירית ולא קצף יציב.
      שיהיה בהצלחה ומקווה שהעוגה תצליח לשחזר טעמי ילדות.
      סופ״ש נעים,
      ענת

  • הגב אסנת ג׳רבי 12 באוקטובר 2016 at 23:35

    ענת שלום,
    רציתי לשמח את אבי הטריפוליטאי ולהכין ליום ההולדת שלו עוגה עם טעם של פעם, בעוד שלא ידעתי בעצמי מה צריך להיות טעם העוגה .
    הפתיח למתכון כתוב מאוד יפה, והמתכון עצמו כתוב ברור מאוד וקל מאוד להכנה.
    העוגה יצאה פשוט מ ע ו ל ה !!!
    ההורים שלי אמרו שהעוגה כל כך מוצלחת, טובה יותר מבוקה די דמה שאפו אחרים, והמתכון ניכנס לרשימה המצומצמת של העוגות שאופים בתדירות גבוהה.
    תודה רבה @~~}~~~
    אסנת

    • הגב ענת לבל 13 באוקטובר 2016 at 13:34

      אסנת היקרה, יותר מרגש ממה שכתבת, אין! שמחה כל כך לשמוע ומזל טוב לאביך.
      שנה טובה ומתוקה ממש!
      ענת

  • הגב לימור 13 באוקטובר 2016 at 21:34

    היי ענת,
    העוגה נראית נהדרת וטעימה, תודה על המתכון. שאלה- האם השקדים טחונים עם הקליפה?
    תודה וחג שמח!!

    • הגב ענת לבל 13 באוקטובר 2016 at 22:06

      היי לימור,
      אפשר לטחון עם הקליפה- אבל לא חייב. הכנתי את העוגה הרבה פעמים, פעם עם שקדים עם הקליפה ופעם עם אבקת שקדים ( /קמח שקדים ללא קליפה כלל).
      כך או כך יוצאת נהדר.
      תודה לך וחג שמח
      ענת

  • הגב מיכל 17 בספטמבר 2017 at 23:07

    הי- כל-כך הזדהיתי עם חווית הילדות של עוגה חגיגית בנייר מרשרש שמגיעה מרחוק….
    אני מתכננת להכין את העוגה לראש השנה הפתעה לאבא שלי!
    האם זו עוגה שטעימה יותר טריה או שעדיף שתעמוד יום יומיים לפני? ואיפה לשמור אחרי ההכנה?
    תודה ושנה טובה

    • הגב ענת לבל 17 בספטמבר 2017 at 23:14

      ואיי איזה כיף! –
      טעימה ביום הכנתה וגם למחרת ( היא יוצאת עסיסית ומרובת טעמים) אפשר לשמור מחוץ למקרר עטופה היטב ביום שמכינים. ואח"כ אפשר במקרר. אפשר לא להגיש ישירות מהמקרר אלא טמפרטורת חדר מקום מוצל כמובן :)
      בהצלחה ומאוד מקווה שאביך יופתע לטובה מהטעם.
      חג שמח!

  • הגב מיכל 19 בספטמבר 2017 at 22:35

    הי ענת,
    תודה על תגובתך!
    אם אין לי מיץ תפוזים – יש תחליף אפשרי (כמובן שגם רוזטה אין לי לשלוף…)?

    • הגב ענת לבל 19 בספטמבר 2017 at 23:12

      היי מיכל
      ניתן להחליף במים
      בהצלחה

  • הגב מיכל 11 באוקטובר 2017 at 16:39

    ענת יקרה
    אחרי שני נסיונות מוצלחים ומשמחים- ראשון בראש השנה ושני אתמול לארוע של כל המשפחה המורחבת העוגה הזאת קיבלה מחמאות רציניות (״יותר טעים משל זוארץ״)
    אז תודה! הפניתי אליך את כל המתעניינים…
    חג שמח ושנה נהדרת