הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

סלט מסייר


המסייר הוא must ביום שישי בצהריים לצד הקוסקוס והתבשיל או המפרום המלווה אותו. הנוכחות שלו על השולחן תורמת לקלילות האוכל ומגוונת את הטעמים והמאכלים. אצלנו הגזר נגמר ראשון ותמיד יש ביקוש רב למיץ של הסלט (במקרה הזה כל הקודם זוכה…). מסוג הסלטים שטעמם משתבח אחרי הכנתם, אפילו אחרי שהות במקרר (מכוסה בניילון נצמד), כשהלימון נספג טוב טוב בירקות.

מסתבר שיש לא מעט וורסיות לסלט, חלק מוספים קולורבי אחרים כרובית ויש שמוספים מלפפונים. אני מציגה את הוורסיה כפי שלרב נהוג אצלינו וגם היא וורסיה שנתונה לגיוון. מגישים בקערת סלט גדולה במרכז השולחן וכל אחד בוחר את הירק המועדף. עם הזמן תלמדו לאיזה ירק ביקוש רב יותר ותוסיפו כמות גדולה ממנו לסלט.

סלט שממש קל להכין וכיף לגוון.

המצרכים לכ- 6 מנות

2 פלפלים ירוקים

2 פלפלים אדומים  

2 צנון  

3 גזרים

1 פקעת שומר (אם אוהבים את הטעם)

מיץ מלימון 1 (או יותר לפי הטעם)

חצי לימון חתוך

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

חוצים את הפלפלים ומורדים את החלקים הלבנים וחותכים את הפלפל לרצועות ארוכות

מקלפים את הגזרים וחותכים לרצועות ארוכות או לעיגולים (אני השתמשתי בחותכן צורות)

חותכים את הצנונית ואת השומר לרצועות

מתבלים במיץ מהלימון סחוט ומוספים את חתיכות הלימון

מתבלים במלח ומערבבים

כאן לערבוב חוקים משלו…או כמו שאמא שלי עושה… היא מחזיקה את קערת הסלט ומקפיצה את הירקות בתוכה, כך שיספגו את הטעם

טועמים מתקנים תיבול ומגישים

ניתן ואף רצוי להכין כשעה- שעתיים מראש בכדי שהירקות יספגו את התיבול 

 

 

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

6 תגובות

  • הגב חיה 9 בינואר 2011 at 17:29

    אני כבר יודעת שאוהב את הסלט מאד….
    חיה.

  • הגב חיה אילונה דר 9 בינואר 2011 at 20:40

    מצוין ענתי,סלט חמצמץ ומרענן,אני מתה לערבבו עם הרוטב של הקוסקוס.

    • הגב anat_lobel 9 בינואר 2011 at 22:37

      תודה חיהל'ה בהחלט מתבקש…

  • הגב נטע 10 בינואר 2011 at 13:22

    נראה טוב!! בהחלט ינוסה אצלנו.

    וגם, אהבתי את הצילום החד והיפה. אפשר לשאול באיזו מצלמה את משתמשת?

    • הגב anat_lobel 10 בינואר 2011 at 15:28

      תודה נטע, תהנו. לגבי המצלמה אני משתמשת במצלמת fuji s3500 .

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 23 בנובמבר 2013 at 9:04

    […] לצד קוסקוס עם מפרום, תבשילים וסלט מסייר,  כממרח מעל חלה טרייה או […]