הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

כעכים מלוחים- "כעכ בלמלח"


השריפה ותוצאותיה ההרסניות פגמו בחדוות הבישול שלי. מי חלם שחג החנוכה, המתחבר לנסים ולנרות צבעוניים עם אש צוחקת בחנוכייה, כמילות השיר "חנוכייה לי יש, צוחקת בה האש…" יהפוך למשהו בלתי נתפס…

פתאום, אנו מתכנסים לתוך עצמינו, כואבים והמומים. כחלק מהמתכנסות הזו אני מוצאת עצמי חוזרת לטעמים הכי בסיסיים, פשוטים, חמימים של בית. כעכים מלוחים, "כעכ' בלמלח". אני יושבת ליד השולחן, שעליו ניירות אפייה, לשה, מגלגלת לעוגיות, מעטרת בשומשום או קצח ומכינה כמות גדולה. ריפוי בעיסוק וסוג של בריחה מכל מה שמעדכנים בתקשורת.

אמן ונהייה תמיד חזקים, אמן ויהיה לנו תמיד כח, הלוואי ונשמע רק בשורות טובות, ואמן וניסים יקרו. מגיע לנו שיהיה לנו טוב!!!

מצרכים לכ 75 עוגיות מלוחות:

קילו קמח לבן

1 חבילת מרגרינה בטמפ' החדר,  200 ג' (כן, באופן חריג אני משתמשת במרגרינה ולא משנה את המתכון המשפחתי שאחותי הגדולה שילבה וערכה בו התאמות)

1 כוס שמן קנולה

1 שמרית (חבילת שמרים טריים בשקית- 50 ג')

1 כוס מים פושרים

1 כף מלח

2 כפות ערק

לעיטור:

1 ביצה טרופה (להצטייד במרשת סיליקון למריחת הביצה מעל הכעכים)

שומשום

קצח

אופן ההכנה:

ללישה ידנית: שמים את הקמח בקערה עמוקה, יוצרים גומה ומוספים את השמרים. (ניתן להוסיף לשמרים קורט סוכר) לשים היטב ומוספים שאר המרכיבים, למעט המלח, אותו מוספים לקראת סוף הלישה. לשים עד שמתקבל בצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים מעט שמן לצורך הלישה.

ללישה במיקסר: שמים את הקמח ומוספים את השמרים ומעבדים במהירות נמוכה מאוד לערבוב ראשוני, מוספים את שאר המרכיבים, למעט המרגרינה, וממשיכים לעבד במהירות נמוכה.

מוספים בהדרגה את המרגרינה (כאמור, היא חייבת להיות רכה ובטמפ' החדר) ומגבירים למהירות בינונית, עד שכל המרגרינה נטמעת לתוך הקמח והבצק הופך לאחיד.

מוצאים מהמיקסר ומחלקים את הבצק ל 2 גלילים עבים. (אם יש צורך לשים מעט עם הידיים)

הבהרה: למרות שמדובר בבצק עם שמרים, לא מתפיחים את הבצק.

חותכים באמצעות סכין חתיכות קטנות ואחידות מהבצק (כפי שרואים בתמונה).

מגלגלים תוך לישה את הבצק לגלילים דקים וארוכים וסוגרים לכעכים. (מכל חתיכת בצק יוצרים 2 כעכים)

מניחים מעל נייר אפייה את כל הכעכים.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

טובלים מברשת סיליקון בביצה הטרופה  ומעבירים מעל כל הכעכים.

מפזרים מעליהם שומשום או קצח, או את שניהם.

מעבירים לתנור לאפייה למשך כ 25-30 דק', עד הכעכים מזהיבים קלות.

גיוון: בחלק מכמות הבצק שילבתי כף של גרגרי כוסברה. ניתן להוסיף גם קימל. למי שאוהב, ניתן להוסיף גרידת תפוז לבצק.

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

15 תגובות

  • הגב סיסי 6 בדצמבר 2010 at 12:43

    קודם כל, את כותבת מדהים, מתוך הלב וברגש גדול,כל כך יפה, שדמעות עמדו בעיניי.

    שנית, אני מטורפת על "כעכות" , ככה המצרים קוראים להם, מעורר בי זכרונות ילדות מבית סבתי האהובה.

    הבעיה, שאם אני מכינה כאלה, אני מחסלת את כל ה-70 יחידות ביום.

    אבל, החלטתי שאכין חצי כמות למשפחה היקרה שלי.

    ענת, את מקסימה.

    • הגב anat_lobel 6 בדצמבר 2010 at 13:52

      סיסי מתוקה רגשת אותי!!! תודה על התגובה החמה!!! חצי כמות מספיק בהחלט…לא לשכוח תה חם, עכשיו עם מזג האוויר כבר אפשר…סיסי, תודה, את מדהימה!!

  • הגב eti 6 בדצמבר 2010 at 20:34

    כל הכבוד ממש יפים ןבטוח טעים

    • הגב anat_lobel 7 בדצמבר 2010 at 0:38

      תודה אתוש, טעים וממכר…

  • הגב חיה אילונה דר 6 בדצמבר 2010 at 22:33

    ענתי,נהדר אני כל כך אוהבת בייגלך ומצטרפת אלייך לאיחוליי ימים שלווים ושקטים.

    • הגב anat_lobel 7 בדצמבר 2010 at 0:37

      תודה חיהל'ה ואמן ואמן.

  • הגב מירב 6 בדצמבר 2010 at 23:29

    ענתו'ש !!!

    התמונות מדהימות, מהממות, אין לי מילים…

    אכן, כואב הלב על אנשים שאינם, על ירוק שאיננו, בתים, זכרונות…

    כולנו תקווה לימים שלווים וגשומים יותר.

    • הגב anat_lobel 7 בדצמבר 2010 at 0:36

      תודה מירבוש!!! כיף לי לשמוע שאהבת, העוגיות האלה כל כך חמודות (וגם טעימות…) שכיף היה לצלם אותן… מצטרפת לתפילותיך לימים גשומים ואמן שנדע רק ימים טובים ובשורות טובות.

  • הגב יולי 17 ביולי 2011 at 21:50

    העוגיות נחמדות אבל הבצק קשה מאוד לעיבוד הוא מתפרק כל הזמן.

    • הגב anat_lobel 17 ביולי 2011 at 22:36

      שלום יולי, ותודה על תגובתך. אני חייבת לשאול, האם הלישה נעשתה ידנית או במיקסר?
      האם הוספת עוד קצת שמן לבצק על מנת שיקל על הלישה והעיבוד ?
      בפעם הבאה אולי כדאי לנסות להכניס למקרר (או למקפיא) את הבצק על מנת שיהיה נח יותר לעבודה- כמו שאני עושה עם בצק פריך

  • הגב מרב 20 ביולי 2011 at 12:27

    ראשית, אתר מקסים עם תמונות מקסימות.
    ברגעים אילו ממש העוגיות שזכורות לי מסבתי ז"ל כמעולות תופחות לי בתנור ונראות כמו לחמניות עגלגלות. איך יכולתי למנוע את התפחתן?? לא התפחתי את הבצק במכוון אך עד שהכנתי אותן (יחד עם ילדי) עבר מעט זמן…אולי זו הסיבה??, יש לעשותן בזריזות ממש??
    אודה על תשובתך

    • הגב anat_lobel 20 ביולי 2011 at 17:33

      הי מרב, ברוכה הבאה :)
      אכן, השמרים בבצק התחילו לעבוד ועל כן זאת כנראה הסיבה שהעוגיות תפחו להן.
      כשאני מכינה את העוגיות (ובמקרה הכנתי בשבוע שעבר עם בני ועשיתי וורסיה עם רבע מהכמות עם קמח מלא לניסיון) לאחר הרידוד ועיצוב העוגיות
      אני שמה את העוגיות על תבנית האפייה ומכניסה לתנור בבמקביל לאלה שאני ממשיכה לרדד ולעצב.
      אני יודעת שיש ורסיות לעוגיות גם בלי שמרים, אך כך עושים את אלה אצלינו..
      מעניין איך יצא?
      תודה!

      • הגב מרב 28 באוגוסט 2011 at 11:17

        יצא מעולה!! רק עכשיו, כאשר באתי להכין את העוגיות המעולות שוב, גיליתי שיש תגובה חזרה.
        יצאו אכן עגלגלות אבל אז מה?? העיקר טעים ומוצלח!!
        תודה על התגובה ועל המתיקות שלך:)
        מרב

        • הגב anat_lobel 28 באוגוסט 2011 at 18:45

          מרב, תודה רבה על תגובתך המקסימה! מאוד שמחה לשמוע שנהניתם מהעוגיות ושאת בדרך להכין שוב….כיף :) ….

  • הגב Sonja 15 באוקטובר 2012 at 22:46

    ענת, מדי פעם אני מבקרת בבלוג שלך. יופי של מתכונים, הסברים ותמונות. אחרי שלא היתי זמן מה, קפצתי ליראות שוב, והמתכון הראשון שפתחתי היה זה. בדיוק הים במסגרת עבודתי פגשתי זוג הורים :-( שאיבדו את בן הבחור שלהם בשריפה בכרמל. עדיין עם גרון חנוק אני מוצאת את דברייך כאן. אני אכין את הכעכים הלו בהקדם, סימן של חיים והמשכיות….