הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

לביבות תפוחי עץ


לביבות מתקתקות עם תפוחי עץ וסוכר וניל, מטוגנות על מחבת טפלון עם מעט מאוד שמן קנולה או חמאה (אם תשיגו…). את המתכון קיבלתי מאחיינת שלי, לאחר שטעמנו והתלהבנו. היא מספרת שהלביבות נגמרות בדקות "אני לא מספיקה לטגן את כולן והצלחת נשארת ריקה לפני סיום הטיגון, כי אוכלים אותן בעודן חמימות. על כן, כדאי להכפיל כמויות……". אני החלפתי את השמנת החמוצה ביוגורט 3% וטעמן כלל לא נפגם.

מצרכים לכ 9-10 לביבות:

1 מיכל יוגורט 3%  (או שמנת חמוצה)  

1 שקית של סוכר וניל

1 ביצה טרופה

1 תפוח עץ מגורד עם הקליפה (עדיף תפוח מזן גרנד סמיט)

כף סוכר

5 כפות קמח

1-2 כף שמן קנולה או חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

מגרדים את תפוח העץ על מגרדת, מוספים את שאר המרכיבים, למעט הקמח, ומערבבים  

את הקמח מוספים בהדרגה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה סמיכה

במחבת טפלון יוצקים מעט שמן- שמכסה בשכבה דקה את כל המשטח

יוצקים עם כף את הלביבות על המחבת ומטגנים את הלביבות בסבבים משני הצדדים

אם יש צורך, מנמיכים להבה וממשיכים בבישולן עד שמוכנות

על מנת לקבל מראה אחיד ללביבות ניתן להשתמש ברינג ולצקת לתוכו את הבלילה, עם זאת, עדיין יתכנו זליגות מהשוליים-קחו בחשבון…

כיף לאכול אותן חמימות, אך גם כשהן קרירות הן טעימות

בהגשה מפזרים מעל אבקת סוכר, או סילאן (לא חובה)

 

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

13 תגובות

  • הגב eti 29 בנובמבר 2010 at 0:10

    יאמי

    • הגב anat_lobel 29 בנובמבר 2010 at 10:12

      תודה אתוש!!

  • הגב חיה אילונה דר 29 בנובמבר 2010 at 15:16

    ענתי ,מאוד אוהבת!
    יופי של מתכון!

    • הגב anat_lobel 29 בנובמבר 2010 at 15:24

      חיהל'ה תודה רבה :)

  • הגב פאני 29 בנובמבר 2010 at 18:57

    אני הולכת להכין עכשיו עם שמנת חמוצה 15% (יאללה, נפרגן)!

    • הגב anat_lobel 29 בנובמבר 2010 at 19:57

      הכי לפרגן, לא לשכוח את החמאה:) תודה מתוקה!!

  • הגב פאני 29 בנובמבר 2010 at 23:54

    הכנתי יצא מעולה- בקרוב תמונות בפייס

  • הגב ג'ודי בוחניק 1 בדצמבר 2010 at 23:40

    ענת מתוקה, אני מכינה עכשיו את הלביבות לאורחים שמתארחים אצלנו מחר וביום שישי… אספר בהמשך.

    • הגב anat_lobel 1 בדצמבר 2010 at 23:43

      איזה כיף …ג'ודיל'ה, אני מחכה לשמוע…חג שמח ותהנו!!!

    • הגב ג'ודי בוחניק 1 בדצמבר 2010 at 23:57

      יצא טעים מאוד!

  • הגב שגית 13 בדצמבר 2010 at 22:40

    ענתי נראה מהמם.
    יש לך רעיון לטיגון קציצות לילדים משאריות של תבשיל קינואה ועדשים כתומות?

    • הגב anat_lobel 13 בדצמבר 2010 at 23:17

      שגיתוש שלחתי אליך

  • הגב יעל 6 בנובמבר 2013 at 9:30

    תודה! הולכת להכין ולנסות להחליף חצי כמות קמח בקמח שיפון מלא…