- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

שייטל ברוטב סילאן וג'ינגר עם קיווי ובצל ירוק


[1]

המתכון הזה מתחיל בשיחה שניהלתי בגן המשחקים עם אחת האמהות. היא שיתפה אותי במתכונים שהיא מאלתרת עם נתח בשר שנקרא שייטל. חלק מהנתח מיועד לשניצל, כדבריה, וחלק אחר היא צורבת על מחבת עם סילאן ושום. אז כמובן שהייתי חייבת לנסות את הנתח וזה מה שיצא….

לפני שאתם נגשים להכנת המתכון, עלי לציין כי יש להכין את כל המצרכים מראש, היות שאת המנה רצוי לאכול מיד בתום הכנתה.

המצרכים:

500 ג' שייטל, חתוך לרצועות דקות בעובי של ס"מ (אפשר לבקש מהקצב/ית)

למרינדה:

1 כפית סילאן

1 שן שום כתוש

1 כף שמן קנולה

חצי כפית ג'ינג'ר מגורד

לרוטב:  

חצי בצל קצוץ

שמן קנולה לטיגון הבצל

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

1 שן שום כתוש

1 כף סויה

1 כף סילאן- סירופ תמרים

2 כפות יין לבן

1 כפית רוטב תמרינדי

1 כוס מים

להרכבת המנה:

1 קיווי חתוך לקוביות קטנות (ראו הערה בהמשך)

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים- החלק הירוק והלבן

צרור עלי עירית קצוצים (ניתן לגזור עם מספריים)

חצי פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את נתחוני השייטל במרינדה לחצי שעה.

בתום חצי השעה צורבים את הנתחים על מחבת חמה בסבבים (לא להעמיס את המחבת). אני השתמשתי במחבת פסים.

צורבים קלות עד שהנתחים מוכנים. שלב זה נמשך דקות בודדות. שימו לב לא לצרוב את הנתחים יתר על המידה, שלא יתייבשו.  

במקביל לצריבת הנתחים, מתחילים בהכנת הרוטב.

מטגנים את הבצל עם שמן הקנולה במחבת עד שהבצל הופך לשקוף.

מוספים את השום, ג'ינג'ר, סויה, יין, סילאן ואת המים, מבשלים עד לצמצום מחצית מכמות הרוטב ומוספים את כפית התמרינדי. בשלב זה הרוטב הופך לסמיך. [2]

את נתחוני השייטל (המוכנים) מעבירים לרוטב, מבשלים מעט, כך שהנתחים סופגים את טעם הרוטב ומקבלים מעטה מבריק.

לאחר סיום הבישול מרכיבים את המנה.

מוספים לנתחי השייטל את העירית, בצל ירוק קיווי והפלפל צ'ילי (אם החלטתם להשתמש)

מניחים מעל אורז מלא או אורז לבן, מגישים ואוכלים מיד!

הערה: התכנון המקורי היה להגיש את המנה עם קוביות מנגו, אך בסופר הקרוב לביתי, היה חסר…

אני חושבת שהמנה תהייה טובה גם עם אפרסמון, רימונים ואפילו אגסים. אתם מוזמנים לנסות ולגוון…

רוצים לדעת איך אני מאכסנת ג'ינג'ר ? עברו לפוסט "להקפיא ולשמור [3]"