סלט עלי תרד עם אנדיב ותפוזים

מאת ענת לבל
5 באפריל 2018
סלט עלי תרד, אנדיב ותפוזים. צילום: שרית גופן
סלט עלי תרד, אנדיב ותפוזים. צילום: שרית גופן

אני יודעת שזה אולי קצת מאוחר להתארגן על רשימת המצרכים לארוחת החג הערב, אבל אם בכל זאת תצליחו תהנו מסלט חגיגי שישתלב נהדר עם שאר המטעמים על השולחן.

אנדיב אדום אצלי זו אהבה- מסוג המאכלים שאני יכולה לנשנש ככה בכיף ( בלי רוטב או סלט, רק לפרק את העלים ולאכול)- המרירות שלו עדינה והוא שונה מהאנדיב הלבן וכמובן שהצבע שלו משגע והוא מחמיא לכל מנה :).

השתמשתי במתכון בתפוזי דם -אבל זה לא חובה.

המצרכים ל 4 מנות:

1 חבילה ( 300 ג') עלי תרד, שטופים ( שימו לב קנו עלים עדינים אלה המגיעים באריזות של שקיות שקופות והעלים כבר שטופים)

2 ראשי אנדיב אדום, מפורקים לעלים

2 תפוזי דם מפולטים, או רגילים

1/2 בצל סגול קטן, פרוס לרצועות

חופן אגוזים טבעיים או קלויים

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

2 כפות דבש

2 כפות חומץ תפוחים ( או חומץ יין לבן)

1 כפית חרדל

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מניחים את עלי התרד בקערת הגשה, מוסיפים את עלי האנדיב והבצל.

מוסיפים את הפיליטים של התפוז ומפזרים מעל את האגוזים.

לרוטב: שמים את מרכיבי הרוטב בכלי מתאים ומערים היטב למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.

לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.

חג שמח!

המתכון התפרסם לראשונה בשבועון לאשה פברואר 2018

צילום: שרית גופן

קערת קרמיקה:  עדי ניסני

 

הצטרפו לדיון

  1. אורלי עמית says:

    נשמע מעולה! אנסה בארוחת שבת הבאה. תודה וחג שמח!

    1. ענת לבל Author says:

      שמחה שאהבת, אשמח לשמוע תגובות 🙂 תודה אורלי וחג שמח!
      ענת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close