- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

לזניה


[1]

מתכון ללזניה שמתאים במיוחד כעת שהעגבניות קמחיות, חיוורות ויקרות. במתכון משתמשים בעגבניות מרוסקות וכדאי להכין מהר לפני שמחירם של אלה יעלה גם…

את המתכון קיבלתי מאסתר, חמותי.  

מצרכים:

דפי לזניה מוכנים מראש (ללא צורך בבישול מוקדם)- ניתן להשיג במחלקת הפסטות

לרוטב:

1 קופסת עגבניות מרוסקות, 400 ג' (אני משתמשת בעגבניות ממותג "טל")

2 בצלים קצוצים

1 קופסת רסק עגבניות (100 ג')

1 כף קטשופ

2 כפות יין לבן

מלח ופלפל לפי הטעם

קורט סוכר

1 כף אורגנו מיובש

2 שיני שום כתוש

1 מיכל של גבינה לבנה (250 ג')

1 שמנת חמוצה (200 ג')

100 -150 ג' גבינת פרמזן מגורדת (אפשר להוסיף יותר או פחות לפי הטעם)

שמן זית לטיגון הבצל ( כ 2 כפות)

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף

מוספים את העגבניות המרוסקות, קטשופ, רסק עגבניות והיין.

מבשלים את הרוטב  למספר דקות בודדות (כ- 3 דק') ומוספים את התבלינים: שום, אורגנו, מלח, פלפל, סוכר.

סוגרים את האש ומוספים לרוטב את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה ומערבבים היטב.

משמנים מעט תבנית מלבנית המתאימה לתנור ומתחילים בהרכבת הלזניה.

בשכבה הראשונה מניחים את דפי הלזניה, אחד בצמידות לשני.

מעליהם יוצקים בשכבה אחידה את הרוטב. (יש לפזר רוטב בכמות שתספיק ל 3 שכבות מילוי).

ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן המגורדת.

כך ממשיכים ל 2 שכבות הנוספות. (השכבה האחרונה נותרת חשופה, ללא דפי לזניה).

אם דפי הלזניה אינם מתאימים בגודלם בדיוק לתבנית- אני שוברת אותם לגודל הרצוי, זה לא יוצא ישר אך אני מעדיפה את האפשרות הזו מאשר להניח דף לזניה אחד על השני.

[2]

מכסים את תבנית הלזניה בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות ל 45 דק'.

אחרי 45 דק' מסירים את נייר הכסף ומשאירים את הלזניה לעוד 10-15 דק' עד לקבלת גוון זהוב. 

[3]

גיוונים: הפעם גיוונתי באמצעות תרד קפוא שהפשרתי ושילבתי לתוך רוטב העגבניות.

בפעם הקודמת שילבתי פטריות טריות חתוכות.   

[4]