הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

סלט כרוב סגול, אפרסמון ונענע


סלט כרוב ואפרסמון. צילום: שרית גופן

סלט כרוב ואפרסמון. צילום: שרית גופן

עכשיו זה זמן לסלט.

בעצם, כל זמן הוא זמן לסלט, אבל עכשיו במיוחד.

וכעת שהאפרסמונים חזרו, זה זמן לסלט של סתיו, שיתאים לפיקניק או בראנצ׳.

המצרכים ל 4 מנות:

1 כרוב סגול קטן (500-600 ג׳)

2 אפרסמונים

1 כוס עלי נענע

אופציה/לא חובה: פקאנים מסוכרים קצוצים

לרוטב:

1/3 כוס שמן קנולה

2 כפות חומץ תפוחים

2 כפות סוכר חום

מלח, פלפל שחור

1 כפית חרדל דיז׳ון

אופן ההכנה:

פורסים את הכרוב דק. חותכים את האפרסמונים לרצועות וקוצצים את הנענע.

מעבירים לקערה. (את האפרסמונים מומלץ לחתוך לקראת ההגשה, שלא ״יתייעפו״ בסלט)

מערבבים בצנצנת היטב את כל מרכיבי הרוטב (ניתן להכין ערב מראש ולשמור במקרר)

יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב לספיגת טעמים.

אם רוצים מוסיפים את שבבי הפקאנים ומגישים.

בתאבון.

על הצילום אחראית שרית גופן.

המתכון הופיע בשבועון לאשה בחודש מאי 2016.

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

4 תגובות

  • הגב שני 26 באוקטובר 2016 at 10:50

    ענת, הסלט נראה טעים ופשוט הכנה.
    במה לדעתך אפשר להחליף את החומץ תפוחים?

    • הגב ענת לבל 26 באוקטובר 2016 at 10:59

      היי שני ותודה!
      הייתי מחליפה במיץ לימון טרי.
      תטעמי ותתקני תיבול לפי הטעם אחרי שתוסיפי.

  • הגב גבישס 26 באוקטובר 2016 at 20:56

    נהדרת. צבעים משגעים . השילוב של האפרסמון נפלא.
    תודה(:

    • הגב ענת לבל 26 באוקטובר 2016 at 23:17

      תודה גבישס אהובה!