הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

כרובית עם שקדים וחמוציות ברוטב חרדל ודבש


סלט כרובית, חמוציות ושקדים. צילום בועז לביא

סלט כרובית, חמוציות ושקדים. צילום בועז לביא

שולחן חג השבועות צריך להיות עשיר ומגוון והסלט הזה, למרות שאין בו מוצרי גבינה, בהחלט יכול להוסיף חגיגיות והרבה טעם לשולחן. החליטה משאירה את פרחי הכרובית פריכים והטיגון הקצר במחבת מוציא ממנה עוד טעמים, אז לא לוותר על השלב הזה. בסה״כ מדובר בסלט קל ומהיר להכנה.

החומרים ל 4 מנות:

1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים

2 כפות שמן זית עדין

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1/4 כוס חמוציות

1/3 כוס שקדים פרוסים, קלויים (לא לוותר על הקליה שלהם במחבת יבשה)

לרוטב

1/3 כוס שמן זית עדין

2 כפות חומץ תפוחים

מלח, פלפל שחור

2 כפות דבש

1 כף חרדל דיז׳ון

אופן ההכנה:

שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת בעלת מכסה ומנערים היטב עד שנוצר רוטב אחיד.

ממלאים סיר במים, מוספים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מוספים את פרחי הכרובית ומבשלים כ 5 דק׳, עד ריכוך קל (בודקים בעזרת מזלג). מסננים היטב.

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הכרובית עד הזהבה קלה. מעבירים לצלחת הגשה. מצננים מעט.

מוסיפים את הפטרוזיליה והחמוציות, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מוספים את השקדים, מערבבים בעדינות ומגישים.

בתאבון וחג שמח!

המתכון התפרסם לראשונה בשבועון ״לאשה״ חודש פברואר 2016.

צלחת: ליאור שחר סטודיו 1220

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות