הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

פריטטה סלמון ואפונה


פריטטה סלמון מעושן ואפונה

בראנץ׳ בשבת? הכינו פריטטה טעימה, מפתיעה וצבעונית במיוחד, עם סלמון מעושן ואפונה.

צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג ענת רן

החומרים ל-4 מנות

  • 1 בצל סגול, חתוך לרצועות
  • שמן לטיגון
  • 6 ביצים
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כוס אפונה קפואה, מופשרת
  • ½1 כפות עירית, קצוצה
  • 1/3 כוס סלמון מעושן, חתוך לרצועות (אפשר יותר, לפי הטעם)
  • פלפל שחור גרוס, להגשה

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בשמן במחבת עד שהוא מתרכך.

2. טורפים את הביצים עם השמנת ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים לבלילה 3/4 מכוס האפונה ו-1 כף מהעירית ומערבבים.

3. מוזגים את הבלילה למחבת, מפזרים מיד מעל את האפונה והעירית שנותרו (משאירים בצד מעט עירית להגשה) ואת הסלמון ומטגנים רק עד שתחתית הפריטטה וצדדיה מתייצבים.

4. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד שהפריטטה יציבה כולה.

מגישים: מפזרים על הפריטטה החמה עירית קצוצה ופלפל שחור גרוס.

בתאבון!

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

2 תגובות

  • הגב אביבה 26 בינואר 2015 at 18:35

    שלום
    רציתי לשאול אם אפשר לעשות את זה כפשטידה ללא טיגון?
    האם צריך להוסיף קמח?
    תודה
    אביבה

    • הגב anat_lobel 28 בינואר 2015 at 8:52

      שלום אביבה,
      האם את מתכוונת גם ללא טיגון הבצל? אני לא הייתי מוותרת על השלב הזה – כי הבצל המטוגן מוסיף עוד נדבך של טעם.
      בכל מקרה לדעתי אפשר לאפות וכן הייתי מוסיפה קמח – מציעה לאפות בתבניות מאפינס
      אשמח לשמוע איך יצא
      יום טוב
      ענת