הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

חריימה- דגים ברוטב חריף


אין על הריח של תבשיל הדגים הפיקנטי הזה המגיע מהמטבח הטריפוליטאי.

בזמן שהדגים מתבשלים ברוטב אדום עם פפריקה חריפה וכמון, הריח ממלא את הבית ומדגדג את בלוטות הטעם.

כל מה שאפשר לעשות ברגעים אלה הוא לחכות שכבר יהיה מוכן ולהגיש עם לימון לצד חלה טרייה. טעים!!!

ההכנה אומנם נחשבת לקלה, אך להצלחת התבשיל דרושים תבלינים טריים.

במתכון הנוכחי השתמשתי בדג דניס. המתכון הוא של אמי היקרה והרשתי לעצמי לצמצם את כמות השמן.

מצרכים- ל 6 נתחי דג ( במשקל 700 ג')

1 כף פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

6 שיני שום כתושים

100 ג' רסק עגבניות (חבילה קטנה)

1 כפית כמון

1 כפית מלח

רבע כוס שמן קנולה

2 כפות מים + 1 וחצי כוס מים (לשלבים שונים בהכנה)

מיץ מחצי לימון סחוט

לקישוט: זרעי קימל (אופציונאלי)

 אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל התבלינים והשום הכתוש, למעט זרעי קימל.

מוספים את רבע כוס השמן ומערבבים עד לקבלת משחת תבלינים אחידה.

מחממים סיר ומוספים את משחת התבלינים.

מוספים את רסק העגבניות ואת 2 כפות המים, מערבבים עם כף מעץ לאיחוד מרכיבי הרוטב ומבשלים מעט, עד שמבעבע.

 

מסדרים את נתחי הדגים בשכבה אחידה בסיר ומוספים את המים.

המים צריכים להגיע עד לגובה הדגים בסיר ולכסותם במעט. אם יש צורך ניתן להפוך את נתחי הדגים בעדינות במהלך הבישול, או לשפוך על כל נתח של דג כף אחת מהרוטב המתבשל.

לאחר שהרוטב מבעבע, מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה את הסיר.

במהלך בישול הדגים סוחטים מיץ מחצי לימון ומפזרים מעל הדגים והרוטב בסיר.  

מבשלים עד שהדגים מוכנים בערך כ 20 דק'.

 בהגשת המנה כקישוט ניתן להגיש עם זרעי קימל שלמים.

למי שאוהב את הטעם ניתן להוסיף 1 כפית קימל טחון לתערובת התבלינים והשמן.

מגישים חם ו"מנגבים" את הרוטב עם חלה טרייה- למתכון לחלה עם קמח כוסמין לחצו כאן  

לקבלת דיווח חודשי על מתכונים חדשים שעלו לאתר שלחו את כתובת המייל שלכם לכתובת teimonet.blog@gmail.com

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

22 תגובות

  • הגב קרן 3 באוקטובר 2010 at 8:46

    נראה סוףףף

  • הגב הלנה 11 באוקטובר 2010 at 21:21

    הכנתי בשבת ויצא מעולה. שני טיפים: צריך יותר מים לרוטב וגם מומלץ להוסיף חצי צרור קצוץ של כוסברה- משדרג את הטעם

    • הגב anat_lobel 11 באוקטובר 2010 at 22:05

      שמחה שנהנתם ושהיה טעים. לגבי המים זה גם פונקציה של הסיר, בכל מקרה צריך שייכסו את הדג. ולגבי הכוסברה יופי של שידרוג, בהמשך מבטיחה גם מתכנון לדג בסגון מרוקאי

  • הגב סו 17 באוקטובר 2010 at 22:57

    באיזה שלב מוסיפים את הרוטב לסיר? נראה מעולה.

    • הגב anat_lobel 18 באוקטובר 2010 at 0:48

      תודה, וחבל שאי אפשר להעביר גם את הריח… :) לשאלתך, הרוטב הוא השלב הראשון של המתכון. אחרי שמערבבים את התבלינים עם השמן מעבירים אותם לסיר שחומם ולהם מוספים את רסק העגבניות ו 2כפות המים. זהו בעצם הבסיס לרוטב.
      אח"כ מניחים את הדגים וכו'…
      אשמח לענות על שאלות אם יש. בהצלחה.

  • הגב צביה שר 29 באוקטובר 2010 at 4:47

    אהבתי מאוד והילדים נהנו מהמתכון, אני קצת שדרגתי ובהתחלה טגנתי קצת בצל הוספתי פלפלים אדומים ועגבניה, צרור פטרוזליה ועליהם שפכתי את הרוטב ומעליהם הנחתי את הדג. יצא מדהים! המשיכי לתת לנו מתכונים נפלאים שכאלו.

    • הגב anat_lobel 29 באוקטובר 2010 at 8:44

      שמחה שאהבתם והכי כיף לי לשמוע שעשית ורסייה שלך למתכון :) תודה על התגובה המקסימה!!! סופ"ש נעים!

  • הגב nency 24 בנובמבר 2010 at 15:43

    אני מוסיפה גם קרויה… ((קימל טחון)) כ-1/2 כפית..

    • הגב anat_lobel 24 בנובמבר 2010 at 15:51

      בהחלט גם אני, כפית…כתבתי זאת כאופצייה לקראת סוף המתכון. תודה ננסי על תגובתך.

  • הגב קריסטינה 20 בפברואר 2011 at 15:38

    נראה נפלא..
    אהבתי רצחחחחחחחחחח!! אנסה אותו השבת:)

    • הגב anat_lobel 20 בפברואר 2011 at 20:38

      תודה יקרתי ובהצלחה, ספרי איך יצא…

      • הגב קריסטינה 22 בפברואר 2011 at 7:52

        בהחלט שאעדכן אותך איך יצא…חובה!

  • הגב אמילי 25 במאי 2011 at 11:01

    מה את עושה עם הדגים לפני הבישול? האם את משרה אותם בלימון או מלח או חומץ?

    יש לי תמיד בעיה עם הריח החזק של הדג…האם יש לך טיפ לבעיה הזו :-)
    תודה מראש.

    • הגב anat_lobel 25 במאי 2011 at 12:26

      הי אמילי וברוכה הבאה :)
      במתכון הזה אני לא משרה את הדגים כלל. אני קונה דגים טריים שלהם אין ריח חזק (באופן כללי, לדג טרי לא אמור להיות ריח חזק אלא ניחוח קל (שלי הוא לא מפריע…)
      במתכונים אחרים שבהם אני מעוניינת להכין דג בטעמים עשירים של עשבי תיבול ומרינדות, אני מוספיה לימון, שמן זית ועשבי תיבול שונים לפי הטעם. אך זה תלוי מתכון שאני מתכננת לעשות.
      בנוסף, כשאני חוזרת מהקניות עם הדגים ובמידה שאני מעוניינת להכין אותם למחרת, אני לא מקפיאה את הדג אלא מרטיבה וסוחטת מגבת רב פעמית ומניחה את הדגים עטופים בתוך המגבת הרב פעמית כך שהם לא מפיצים את ריחם במקרר (טיפ מעולה שקיבלתי ממוכר הדגים), בכל מקרה משאירה את הדגים כך במקרר לא יותר מ 12 שעות במקרר. הכי ממולץ להכין דגים טריים בסמוך לרכישתם. ואפילו יותר מומלץ מכך זה לקנות דגים במקום שקיבלת עליו המלצות ובו מוכרים דגים טריים!
      טיפ נוסף הוא שאם את עובדת עם הדגים, למשל חותכת מעל קרש חיתוך, הניחי נייר אפייה מעל קרש החיתוך ועבדי עם נתח הדג מעל נייר האפייה ובכך תצמצמי את הריח שיעבור לקרש החיתוך.
      מאוד מקווה שסייעתי בנושא :)
      יום טוב!
      ענת

  • הגב חדוה 12 ביולי 2011 at 21:46

    נראה נהדר!!! האם מתכון זנ מתאים גם לפילה של נסיכת הנילוס? יש לי פשוט במקפיא ומחפשת מה לעשות איתם.
    אוהבת מאוד את האתר שלך והמתכונים!!!!
    תודה מראש ולילה טוב.

    • הגב anat_lobel 12 ביולי 2011 at 23:07

      חדוה ברוכה הבאה ותודה רבה.
      בהחלט אפשר להשתמש בנסיכת הנילוס. לא לשכוח חלה טרייה…:) אשמח לשמוע איך יצא.

  • הגב הרצל 15 באוקטובר 2011 at 8:15

    שלום לך ענת. אנחנו לא מכירים אבל מרגיש כמו אחד שמתארח אצלך במטבח. אין ספק שהמתכונים שלך עושים לי חם בלב (גאווה), והם לא רק מדגדגים לי את בלוטת הטעם, הם גם מורידים לי דמעה קטנה על המקלדת כמו שאומרים ..כטרבלסי שחי בניו-יורק מעל 30 שנה, מיותר לציין שאין פה אוכל כמו של אמא, אוכל אשכנזי יש בשפע טעים ומכל הסוגים. בפעם אחרונה שאכלתי חריימי ומפרום עם קוסקוס כמו שאנחנו אוהבים, זה היה בביקור האחרון שלי בארץ מלפני שנתיים. כשאימי ז״ל הכינה לי, אמא נפטרה כחודשיים לאחר מכן. האמת אני לא בשלן גדול אבל משתדל ונמצא די הרבה במטבח, אשתי (37 שנה) והבנות (30 -35) עם הבעלים שמתארחים נותנים המון מחמאות. הכי מצחיק שאשתי הרומנייה מכינה לי חריימי, בטח אימי אמרה לה קצת מזה וקצת מזה והיא הבינה כמה שנכנס.. ושמה וואחד בצל, והיא עדיין בדעה שזה מה שהיא זוכרת שלמדה.מה אגיד לך אכלתי הכל ולו רק בכדי לא להעליב.(לא חארם על הדגים וההשקעה בזמן?)המתכון שלך יתקן את העוול.מקווה שלא ניסחפתי תודה  

    • הגב anat_lobel 15 באוקטובר 2011 at 20:28

      שלום לך הרצל,
      חייבת להגיד שהתגובה שלך רגשה אותי מאוד!
      אני נהנית לשתף במתכונים "המתבשלים" אצלי במטבח בכלל ובמתכונים מבית הורי בפרט. מתכונים כאלה שמעלים זיכרונות טובים וטעמים אהובים.
      מקווה שהמתכון הזה, שהכנתי כמו שאמא שלי (תבדל"א) לימדה אותי, יצליח לשחזר את אותו טעם שאתה זוכר.
      חג שמח ותודה לך על התגובה,
      ענת

  • הגב הרצל 15 בפברואר 2012 at 20:24

    אהלן, אומרים מוטב מאוחר מאשר בכלל לא .. אז תודה ושוב תודה על המתכון הנהדר , העוול תוקן . . יצא מעולה , טעים , פיקנטי , הטעם חזר והריח משגע . מצטער לא מיתחלק עם אף אחד בסיר !! אישתי מחפשת מתכון לפרוייקט הבא . שקשוקה . לא הצלחתי למצא , אשמח לקבל .

    • הגב anat_lobel 16 בפברואר 2012 at 15:37

      אהלן!! איזה כיף לי לשמוע :) שמחה שאתה מעדכן.
      השקשוקה שאמי מכינה היא בטעמים בסיסיים ואהובים וכוללת שמן, שום כתוש, רסק עגבניות, פלפל חריף ירוק (חובה!) עגבניות וביצים כמובן.
      כעת שיש דרישה אעלה מתכון מסודר ומצולם בהמשך
      תודה וסופ"ש נעים,
      ענת

  • הגב אורית 16 באוקטובר 2012 at 20:40

    איפה את ממליצה לקנות דגים טריים ותבלינים טריים?

    • הגב anat_lobel 20 באוקטובר 2012 at 11:27

      שלום אורית, את מתכוונת להמלצה ספציפית על מקום לקנות? היכן את גרה?