הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

פנקייקס מנגולד וגבינה בולגרית


פנקייקס מנגולד וגבינה בולגרית

אחרי שהכנתם את הגרסה המתוקה והמוצלחת לפנקייקס גבינה שילדים אוהבים, עכשיו תתפנו לפנק את עצמכם ולהכין פנקייקס מלוחים. ואולי תופתעו לגלות שגם הילדים יאהבו אותם.

את הגרסה המלוחה, עם מנגולד וגבינה בולגרית, אוכלים לצד סלט ירקות וגבינות טעימות. מתכון כיפי שאפשר להכין לארוחת ערב או לבראנץ׳ חגיגי.

הפנקייקס האלה התחילו בעצם מפנקייקס הגבינה שאני מכינה- ובערב אחד, כשביקשו גם משהו מלוח, חילקתי את הבלילה, שידרגתי והכנתי וורסיה מלוחה וטעימה במיוחד.

חומרים ל 5 פנקייקס בקוטר 16 ס"מ

1 ביצה

1 כוס קמח תופח

125 ג' ( ½ גביע) גבינה לבנה 5%

½ כוס חלב

קורט מלח/ פלפל שחור

10 עלי מנגולד שטופים היטב, ללא החלק הלבן

50 ג' גבינה בולגרית 16% ,מפוררת

¼ כפית אגוז מוסקט טחון

מעט חמאה או שמן לטיגון

אופן הכנה:

חולטים במים רותחים את עלי המנגולד, עד שמתרככים קלות, מסננים מהמים וסוחטים היטב את העלים. קוצצים דק את העלים.

בקערה שמים את הקמח, הביצה, עלי המנגולד, המלח, אגוז מוסקט ומערבבים היטב עם מזלג או עם מטרפה ידנית ומוסיפים בהדרגה את החלב עד שמתקבלת תערובת אחידה וללא גושים. מוסיפים את הגבינה הבולגרית המפוררת ומערבבים קלות.

משמנים קלות מחבת בשמן או חמאה ויוצקים מהבלילה למחבת ליצירת פנקייק בגודל 16 ס"מ. כשהשוליים מתייצבים, הופכים בעזרת מרית שטוחה/תרווד  לצד השני עד הזהבה קלה ועד שהפנקייק מוכן.

עורמים את הפנקייקס ומגישים חם לצד ירקות, זיתים וגבינות.

צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

2 תגובות

  • הגב יעל 3 בנובמבר 2014 at 12:43

    איזה כייף לקבל מתכון כזה בדיוק בזמן! תהייתי מה לעשות עם חבילת המנגולד השלישית שרכשתי בשוק (היו 3 ב-10) :)
    יש תחליף גבינות למי שלא אוכל גבינה?

    • הגב anat_lobel 3 בנובמבר 2014 at 13:20

      3 בעשר? שווה! הבולגרית מעניקה מליחות – ובמקום הייתי מציעה להוסיף זיתי קלמטה קצוצים ולבסוף מעל- לפני שאת הופכת הפנקייק -הוסיפי זרעי קצח.