הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

סלט כרוב, גזר ונבטים ברוטב טחינה אסייתי


סלט כרוב ונבטים ברוטב טחינה אסייתי

נכון, טחינה איכותית לא צריכה הרבה- מיץ לימון, שום, מעט תבלינים ואתם מסודרים. אבל, אני אוהבת לגוון, והחלטתי להוסיף לטחינה קצת טאץ׳ אסייתי והוספתי שורש ג׳ינג׳ר טרי, סויה וסילאן.

במבחני טעימה, יש מי שאהבו את החיבור של הטחינה לסילאן המתוק והסויה, ויש כאלה שפחות. כך, שאם אתם מהססים או לא בטוחים בשילוב, תתחילו במנה קטנה.

את הסלט הזה אפשר כמובן לגוון: אין נבטים?  תוסיפו עוד כרוב וגזר, ואת הנענע אפשר להחליף בכוסברה, או תוסיפו גם וגם. את המליחות ניתן לחזק בעזרת בוטנים מלוחים קצוצים בהגשה.

אפשר גם לשדרג עם רצועות טופו מוקפצות קלות שישתלבו נהדר. מה שכן, לא כדאי לוותר על חריפות של הפלפל צ׳ילי.

אז מה צריך בשביל הסלט?

ל 2-4 מנות

1 חבילת נבטים סיניים

1 גזר, חתוך לג׳וליאנים

2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

1 פלפל צ׳ילי, קצוץ

1-1/2 כוסות כרוב סגול או לבן, קצוץ דק

1 חופן עלי נענע (או כוסברה)

1 חופן שומשום קלוי (או בוטנים מלוחים קצוצים)

* ראו הצעות לשדרוג בפתיח

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

מיץ מחצי לימון גדול

1-2 כפיות שורש ג׳ינג׳ר מגורר

1 שן שום, כתושה

1 כף סויה

1 כף סילאן

1/2 -1/4 כוס מים קרים

אופן הכנה:

לטחינה- מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב

מוסיפים את המים בהדרגה, עד קבלת הסמיכות הרצוייה, מתקנים תיבול (בודקים אם יש מספיק לימון, או סילאן- עד שהרוטב לטעמכם)

לסלט:

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט (מלבד השומשום השחור)

בהגשה: מפזרים את השומשום ויוצקים את הרוטב מעל – בעת ההגשה ולא לפני

צילום: אנטולי מיכאלו המתכון התפרסם לראשונה במגזין ״דרך האוכל״

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות