הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

מאפה מנגולד וריקוטה


מאפה מנגולד וריקוטה

מסתבר שאני לא לבד עם אהבתי לעלי המנגולד. שיתפתי תמונה של המאפה הזה באינסטוש לפני מספר שבועות ומיד נרשמה התלבהות. חיכיתי עד שהמתכון יתפרסם במדור שלי 3 על 3, במגזין ״דרך האוכל״ בגיליון שבועות והנה עכשיו הוא כאן. אם גם אתם אוהבים עלי מנגולד וחייבים לקנות איזה צרור או 2 בכל ביקור בשוק הגעתם למקום הנכון. כאן חיברתי את העלים עם גבינת ריקוטה ופרמזן בתוך בצק חמאתי ופריך. יצא יאמממ…

צילום: אנטולי מיכאלו

מאפה מנגולד ריקוטה

שימו לב את הבצק הבסיסי מחלקים ל 3 חלקים שווים. המלית מספיקה ל 2 חלקים. את החלק השלישי של הבצק ניתן להקפיא לשימוש עד הפעם הבאה, או שניתן להכין מהחלק הנותר  את רוגלך הפסטו, פיצות מגולגלות או עוגיות לב מלוחות ומפתיעות

ל 2 מאפים:

לבצק חש״ק:

1 מכל שמנת חמוצה, 15% שומן

200 ג׳ חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

2 וחצי כוסות קמח תופח

מלח

אופן הכנה:

שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים רק עד קבלת בצק (עיבוד יתר יפגע בפירכות הבצק)

יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדיסקית ועוטפים היטב בניילון נצמד, מעבירים למקרר לחצי שעה

מחלקים את הבצק ל 3 חלקים שווים

למלית:

1 מכל (250 ג׳) גבינת ריקוטה

צרור גדול עלי מנגולד (10 עלים) שטופים היטב וללא החלק הלבן

½ כוס גבינת פרמזן מגוררת

1 שן שום, כתושה

1 ביצה

¼ -1/2 כפית אגוז מוסקט

2 כפות קמח

מלח, פלפל

לציפוי והברשה:

1 ביצה טרופה

שומשום, קצח

אופן הכנה:

מחממים תנור על 180 מעלות.

חולטים את עלי המנגולד במים רותחים, מצננים קלות, סוחטים היטב את המים  וקוצצים את העלים בעזרת סכין

בקערה מערבבים את עלי המנגולד, גבינת הריקוטה, פרמזן, ביצה, אגוז מוסקט, מלח, פלפל, שום והקמח ומערבבים היטב.

על משטח עם נייר אפייה, מקומח קלות, מרדדים שליש מהבצק לעלה מלבני (משאירים את הבצק הנותר במקרר), מניחים לאורך המלבן מחצית מכמות המלית ומגלגלים לגליל. מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית כ״התפר״ פונה כלפי מטה.  חוזרים על הפעולות עם הבצק הנותר.

לאחר עיצוב הגלילות מניחים מעל תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקרר ל 20 דק׳.

מוצאים מהמקרר ומברישים את הגלילות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום וקצח.

אופים בתנור כחצי שעה עד הזהבה קלה ועד שהגלילות מוכנות וניחוחות המאפה ממלאים את המטבח…

בתיאבון!

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

5 תגובות

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 21 ביוני 2014 at 10:39

    […] כמות בצק חש״ק (ראו מתכון כאן […]

  • הגב מלי 15 ביולי 2014 at 20:15

    נראה מעולה איך את אופה בטורבו או רגיל?

    • הגב anat_lobel 15 ביולי 2014 at 21:52

      היי מלי,
      תודה! ולשאלתך, אופה רגיל

  • הגב מירב גביש 21 בינואר 2016 at 19:38

    נהדרת. אני מתה על מנגולד ו…בצק.
    התמונה משגעת. אהבתי מאד את הנייר הקרוע, מקסים.

    • הגב ענת לבל 21 בינואר 2016 at 20:11

      גם אני! תודה רבה יקירתי, סופ״ש נעים!