אדממה, ברוקולי ושעועית ירוקה ברוטב אסייתי

מאת ענת לבל
30 באוגוסט 2013
אדממה,ברוקולי ושעועית ברוטב אסייתי

תוספת מרעננת למנה עיקרית. תוכלו להוסיף פרגיות או דג סלמון מאודה לצד אורז ותקבלו יופי של ארוחה.

אם אתם מעונינים בעוד מתכון מרענן וטבעוני עם אדממה תוכלו למצוא כאן

החומרים ל 4 מנות:

2 כוסות שעועית ירוקה (אפשר מוקפאת)

1 ברוקולי טרי, מפורק לפרחים

1 כוס אדממה מקולפים, מבושלים (האדממה צריכים בישול קצר בסיר עם מים רותחים ממולחים קלות)

שומשום קלוי

לרוטב:

1 כף שמן קנולה

1 כף שמן שומשום (לא חובה, אפשר להחליף בעוד שמן קנולה)

1 בצל, קצוץ

3 שיני שום, כתושות

3 כפיות ג'ינג'ר, מגורר

2 כפות סויה

1 כף סוכר חום

1 כף סילאן

קורט מלח

אופן הכנה:

1. חולטים את השעועית הירוקה והברוקולי, כל ירק בנפרד, בסיר עם מים רותחים וממולחים עד שצבעם הופך לירוק עז ומרקמם פריך ונגיס.

מעבירים למי קרח. מסננים היטב.

2. מחממים במחבת את שמן הקנולה ושמן השומשום ומטגנים את הבצל כד שהופך לשקוף. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והסויה ומערבבים. מוסיפים את הסוכר החום והסילאן ומערבבים.

מוסיפים את הברוקולי לרוטב, מערבבים קלות ( לספיגת הטעמים) ומסירים מהאש.

3. מעבירים את השעועית הירוקה והאדממה לקערה. מוסיפים את הברוקולי עם הרוטב ומערבבים היטב.

מפזרים מעל שומשום קלוי ומגישים.

בתאבון!

המתכון פורסם במגזין "דרך האוכל" גיליון יוני

צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close