הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

פלפלונים ממולאים בסלט בורגול


פלפלונים ממולאים

פלפלונים ממולאים בסלט בורגול. צילום: אנטולי מיכאלו

את המנה הזאת הכנתי למדור 3×3  במגזין "דרך האוכל" לגיליון שבועות. שלושת חומרי הגלם היו פלפלונים קטנים- מיני (סוויט בייטס, אנג'לו, טינקרבל) שהם מתוקים ומתאימים לנישנוש ולאירוח, עם צנוברים קלויים וגבינת פטה עזים. על מנת להכין את המנה הזאת ניתן לבחור בפלפלונים האלה, אך גם ניתן להשתמש בפלפלים קטנטנים וצבעוניים והם יכולים להיות יופי של ארוחה, גם במראה וגם בטעם.

את התמונות צילם אנטולי מיכאלו והסטיילינג שלי.

המצרכים:

10-15 פלפלים קטנים

למלית

1/3 כוס בורגול דק, מושרה במים רותחים במשך 30 דק' עד ריכוך

1/2 כוס פטרוזליה, קצוצה

2 כפות נענע, קצוצה

2 כפות צנוברים, קלויים

50 ג' גבינת פטה עזים, חתוכה לקוביות קטנות

מלח, פלפל שחור

2 כפות מיץ לימון

1 כף שמן זית

אופן הכנה:

1. מניחים את הפלפלונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 12-15 דק' בתנור חומם מראש ל 180 מעלות עד שהם מתרככים קלות.

2. מערבבים היטב את חומרי המלית. טועמים ומתקנים תיבול

3. חותכים כל פלפל לאורכו, אך לא עד הסוף, ליצירת פתח למילוי. מנקים את הגרעינים, אם יש צורך, וממלאים את הפלפלים בזהירות.

מעבירים למקרר למשך כשעה לפני הגשה.

* אם משתמשים בפלפלים קטנים (הרגילים) ניתן לקטום את הקצה, לסלק את הגרעינים ולמלא בסלט.

בתאבון!

כלי קרמיקה סיגי אופיר פרטים נוספים בדף הפייסבוק שלה

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות