הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

רוגלך פסטו


יום המשפחה בגן של הבן הגדול שלי, היה הזדמנות להכין משהו שיתאים גם לכיבוד קל לשעות הבוקר המוקדמות וגם למשלוח מנות עם קצת טוויסט. מעבר לקיש מנגולד שכתבתי ברשימה שאכין, רציתי להכין גם עוד משהו מלוח "ככה על הדרך". בחרתי להכין רוגלך עם טוויסט מלוח במילוי של פסטו ופרמזן. הבצק הוא בצק חש"ק (מה שהיה פעם בצק שק"מ) עם מצרכים זמינים לרב, והוא קל מאוד להכנה.

שעה של עבודה ("גג"..)ותראו כיצד הבית מתמלא בניחוחות של מאפים מלוחים, פריכים וטעימים.

וכן, לדעתי אפשר לשלב במשלוח מנות לפורים…

המצרכים ל 24 -26 יחי':

לבצק:

1 מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)

200 ג' חמאה (חבילה 1 גדולה) חתוכה לקוביות קטנות

1/2 2 כוסות קמח תופח מנופה

קורט מלח

למילוי:

פסטו ביתי למריחה

שבבי גבינת פרמזן

למריחה ועיטור:

1 ביצה טרופה

שומשום או קצח לעיטור

אופן הכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל חומרי הבצק.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק ל 3. מרדדים כל חלק לעיגול דק (אני רידדתי עיגולים בקוטר 20 ס"מ) ככל האפשר (במידת הצורך מקמחים קלות). מורחים שכבה של פסטו ומפזרים גבינת פרמזן מגוררת וחותכים למשולשים כמו פיצה, הכי נח עם גלגלת של פיצה. (ראו תמונה)

טיפ: על מנת שהרוגלך יצאו זהים בגודלם ואחידים, מניחים רינג עגול מעל הבצק המרודד וחותכים את השוליים הלא אחידים , אם אין רינג מסמנים עיגול וחותכים עם גלגלת פיצה.

מגלגלים כל משולש מהבסיס הרחב לכיוון החלק הצר, מהדקים  בקצה (שלא ייפרדו/ יפתחו) ומניחים מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים. מעבירים למקרר ל 10-15 דק'.
מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או קצח ואופים 24-20 דקות בחום 180 מעלות בתנור שחומם מראש, עד שהרוגלך מזהיבים במראה וריחניים.

בתיאבון וחג פורים שמח!

צולם באינסטגם

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

8 תגובות

  • הגב יוסי רובין 19 בפברואר 2013 at 13:07

    מהמם!

    • הגב anat_lobel 19 בפברואר 2013 at 19:17

      תודה, אלוף!!!

  • הגב גליה 9 בדצמבר 2013 at 15:39

    לא להאמין שרק אתמול גיליתי את הבלוג שלך. בכל מקרה הכנתי את הרוגעלך ולמרות שאני לא מתה על פסטו כשלעצמו, המאפים האלו מעולים!!!

    • הגב anat_lobel 9 בדצמבר 2013 at 21:38

      היי גליה וברוכה הבאה :)
      מאוד שמחה לשמוע שאהבת.
      ואגב, לא חייבים רק עם פסטו. נסי בוורסיה של פיצות (ראי מתכון של הפיצות המגולגלות – שאני לפעמים מכינה כרוגלך) או עם טפנד זיתים- גם יכול להתאים.
      ותודה!

  • הגב ענת 31 במאי 2014 at 11:22

    בוקר טוב
    כמה שאלות
    האם אפשר להקפיא את הרוגלך לפני או אחרי האפייה ?
    האם את אופה בטורבו?
    תודה ענת

    • הגב anat_lobel 31 במאי 2014 at 22:59

      היי ענת,
      אני לא אופה בטורבו
      אפשר להקפיא אחרי אפייה ולחמם בתנור לפני הגשה ואומנם לא ניסתי, אך לדעתי יכול לעבוד טוב גם לפני
      בהצלחה ושבוע טוב!
      ענת

  • הגב שלומית 20 ביולי 2014 at 18:29

    היי אחלה אתר!
    שאלה אין לי שמנת חמוצה האם אפשרי להוסיף במקום מיכל אשל? או לחילופין שמנת לבישול 10%

    ?תודה מראש שלומית

    • הגב anat_lobel 20 ביולי 2014 at 20:50

      שלום שלומית,
      ראשית תודה! להחליף את השמנת החמוצה באשל
      בהצלחה