הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

שניצל ללא טיגון


חלופה בריאה יותר למאכל הילדים האהוב (בתנאי שלא מגישים צ'יפס מטוגן כתוספת…)

חזה העוף מקבל את טעמו הייחודי תודות למרינדה (משרה) ששהה בו.

מכינים ואוכלים מיד.

מצרכים ל 2 מנות:

4 חתיכות של שניצל עוף

1 כוס פירורי לחם (או יותר, על פי הצורך)

שליש כוס שמן זית/שמן קנולה (או יותר, על פי הצורך)

1 ביצה טרופה

קורט מלח

למרינדה:(ראו הערה)*

2 כפות סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כלים נחוצים נוספים:

רשת צלייה*

מברשת סיליקון

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את חזות העוף לחצי שעה.

מחמים תנור על 180 מעלות.

טובלים את חזה העוף בביצה הטרופה עם מעט מלח ועוטפים בפירורי הלחם. (כמו שניצל רגיל)

מניחים את חזות העוף על רשת הצלייה – כשמתחתיה תבנית מתאימה.

מברישים את כל חזה העוף בשמן זית, כך שהשמן יעטוף את כל השניצלים.

מכניסים לתנור ואופים למשך כ- 20 דקות, עד שמזהיבים קלות.

הופכים את השניצלים לצד השני לעוד 5 דקות.

עד שהציפוי מקבל גוון זהוב והמעטפת קריספית.

להגיש ולאכול מיד.

הדגשים:

חשוב לציין כי תנורים שונים בעוצמת החום שלהם. על כן, בפעם הראשונה שאתם מכינים את המתכון, שימו לב למצבם של השניצלים בתנור. אם אתם רואים שהשניצלים קיבלו גוון זהוב עוד בטרם עברו 20 דק', הפכו אותם קודם וכמובן לא לשכוח לבדוק את מצבם מתחת לציפוי.

* השימוש ברשת צלייה חשוב היות שהיא מאפשרת את הפיכת השניצל לקריספי משני צדדיו.  אפשר להשתמש ברשת הצלייה של התנור או בתבנית צלייה ייעודית (כמו בתמונה).

* ניתן להכין מרינדה אחרת לפי טעמכם (לדוג' חרדל, שום, לימון, מעט מיונז).

גיוון : אפשר להוסיף לפירורי הלחם זירעוני שומשום, קצח ומעט מלח גס.

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

18 תגובות

  • הגב פאני 14 בספטמבר 2010 at 21:09

    ואהוו נתי זה נראה מצויין אני חייבת לנסות – אעדכן אותך אחרי שאנסה איך יצא

    • הגב anat_lobel 15 בספטמבר 2010 at 22:23

      תודה יקרתי

    • הגב סיוון 16 באוקטובר 2010 at 17:23

      לאחר שניסיתי ממליצה להוריד את המרינדה!!!!!!!!!!

      • הגב anat_lobel 16 באוקטובר 2010 at 21:56

        סיוון, תודה על תגובתך. לפי סימני הקריאה שצירפת לתגובה אני מניחה שלא אהבת את המרינדה כלל. עם זאת, עדיין חשוב להשרות את חזה העוף במרינדה טרם הכנסתו לתנור, היות שהמרינדה תורמת לעסיסיותו. חזה העוף נוטה להתייבש במיוחד שהוא בתנור. במידה ולא אהבת את המרינדה הזאת, אפשר להחליף אותה במרינדה אחרת לפי טעמך. בהצלחה.

      • הגב חנה ויצמן 20 באוקטובר 2010 at 10:49

        תנסי לעשות מרינדה עם מיץ לימון וחרדל ( דיז'ון או רגיל ).

        • הגב anat_lobel 20 באוקטובר 2010 at 12:22

          חנה תודה על הצעתך.

  • הגב הלנה 15 בספטמבר 2010 at 8:37

    נשמע מעולה. טיפ למי שלא אוהב פרורי לחם – אפשר לעשות מרינדה לשניצלים ולטגן אותם על מחבת פסים עם מעט מאוד שמן – יוצא פיצוץ!!! והכי חשוב- קל וטעים :)

    • הגב anat_lobel 16 בספטמבר 2010 at 6:19

      לגמרי, תודה יקרתי

  • הגב קרן 3 באוקטובר 2010 at 8:47

    זה טעים כמו המקור????

    • הגב anat_lobel 3 באוקטובר 2010 at 10:22

      לטעמי כן, ואפילו יותר כי זה מגיע בלי רגשות האשם על הטיגון….

  • הגב שגית 28 בדצמבר 2010 at 13:33

    למי שאוהב פירורי לחם אבל לא אוכל מטעמי בריאות- יש רעיון לתחליף אחר?

    • הגב anat_lobel 29 בדצמבר 2010 at 7:49

      שגית לא ניסיתי בתנור, אך אולי ניתן להשתמש בקמח תירס, אם כי אז יתקבלו שניצלים בציפוי צהבהב. כמו כן, ככל הידוע לי יש גם פירורי לחם ללא גלוטן. בכל מקרה אפשר גם להשרות במרינדה ולצרוב על מחבת פסים.

  • הגב שגית 1 במרץ 2011 at 21:25

    הכנתי אתמול. יצא מעולה, הוספתי קצת מייפל. יצא מעולה!

    • הגב anat_lobel 3 במרץ 2011 at 7:41

      רעיון מצויין המייפל!!! תודה שגיתוש

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 13 במרץ 2011 at 10:29

    […] את הכנפיים על רשת צלייה (ראו תמונה שצילמתי במתכון לשניצל ללא טיגון של התבנית עם רשת צלייה- מאוד נוחה וקלה […]

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 2 באוגוסט 2011 at 0:12

    […] שהיו במקרר, חזה עוף שייעודו לשניצלים ודפי אורז במזווה ממתכון קודם (עם תרד והודו ברוטב חמאת […]

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 14 בדצמבר 2011 at 9:28

    […] חיוורות ציפיתי אותן בפירורי לחם ומרחתי בשמן (כמו עם השניצלים האפויים). לתערובת הוספתי גם 2 כפות פסטו בזיליקום (בשביל הטעם) […]

  • הגב יוני 20 באוקטובר 2014 at 11:23

    רשתות צלייה וטיגון להכנת שניצל ללא טיגון