הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

סלט קיסר בסגנון ים תיכוני


יש הרבה וורסיות לסלט קיסר, אך אני אוהבת כשהוא לא יותר מידי מסורבל בטעמים. הוורסיה שלי היא קצת בסגנון ים תיכוני, כשחתיכות פיתות מתובלות בזעתר ושמן זית מחליפות את הקרוטונים (את הרעיון קיבלתי מארוחות שבת בבוקר אצל אחותי הבשלנית, אתי).

את הפרמזן מגרדים בעזרת קולפן ירקות ולא במגרדת הן בשביל הנוכחות הויזואלית והן בשביל הטעם המודגש. 

חשוב להשתמש בחסה טרייה ולדאוג שגבינת הפרמזן תהייה איכותית ובעלת נוכחות בטעמה. לדעתי גבינה איכותית היא זו שעושה את ההבדל בין רק סלט לבין קיסר איכותי.

המצרכים:
ראש חסה ערבית

1 פיתה

1 וחצי  כף תבלין זעתר עם שומשום

שמן זית (שיכסה היטב את תבלין הזעתר)

גבינת פרמזן איכותית מגורדת בעזרת קולפן ירקות  (לגרד רק לקראת ההגשה)

 

המצרכים לרוטב

3 כפות מיונז

2 שיני שום

מיץ מחצי לימון

מלח, פלפל

2 כפות שמן זית

2 גבעולי פטרוזליה קצוצים דק

מעט עלי נענע קצוצים דק

 

אופן ההכנה

להכנת הרוטב

שמים את המרכיבים במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת רוטב אחיד. בשל נוכחות שמן הזית ועשבי התיבול הרוטב יקבל גוון מעט ירקרק ויפה. טועמים ומתקנים תיבול.

להדגשת הטעם החמצמץ, שמשתלב טוב עם גבינת הפרמזן, מוספים עוד לימון.

 

להכנת קרוטוני הפיתה:

מחממים תנור ל 160 מעלות.

מערבבים בקערה קטנה את תבלין הזעתר והשומשום עם שמן זית, למעין משחה חלקה.

חותכים את הפיתות לחתיכות (בצורת משולשים קטנים ולא אחידים) וטובלים אותן בתבלין הזעתר המשומן. (אם יש צורך מוספים עוד מהזעתר והשמן)

בתבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים את הפיתות ואופים בתנור עד שהופכות לפריכות אך לא שרופות.

הרכבת הסלט- :

את הסלט מרכיבים אך רק לפני הגשתו לשולחן, עניין של דקה, כשיש את כל המצרכים מוכנים, אך זה קריטי לצורך רעננותו, שלא ייווצר מצב שעלי החסה יבלו כתוצאה מכובדו של הרוטב בטרם הגיעם לשולחן.

אחרי שציינתי זאת ניגשים להרכבת הסלט …

קורעים את עלי החסה ומעבירים לקערה גדולה ומפזרים בעדינות את הרוטב מעל החסה.

מניחים את קרוטוני הפיתות על עלי החסה לאחר שהצטננו (לא לפזר את הרוטב מעל הקרוטונים- על מנת שיישארו קרנצ'ים ולא יירטבו לפני אכילת הסלט).

גיוון: למי שאוהב ניתן  להוסיף אנשובי לסלט.

 

 

 

 

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

4 תגובות

  • הגב פאני 11 בספטמבר 2010 at 19:32

    ואהוו נתי – ממש אהבתי את הרעיון של קילוף הפרמזן עם קולפן ירקות – זה ממש סטרט-אפ!!!

  • הגב אייל 17 בספטמבר 2010 at 14:10

    שילוב מנצח…אהבתי

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 8 באוגוסט 2011 at 22:42

    […] שקבעתי, תכננתי לעשות סלט קיסר עם קרוטונים מתובלים בזעתר ופרמזן. אך, כשהגעתי לשטוף את […]

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 30 בינואר 2012 at 8:30

    […] להכין ולהגיש עם פיתות צלויות עם זעתר כמו שתוכלו לראות כאן (שאפשר לנסות להכין בטוסטר אובן […]