הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

עוגת תפוחים שיכורים


את המתכון המקורי לעוגה קיבלתי מחמותי וערכתי בו מספר שינויים. את הקמח הרגיל החלפתי בקמח מלא תופח, החסרתי את הצימוקים ואת אגוזי המלך החלפתי בפקאנים. התפוחים הופכים לשיכורים אחרי שהם שהו ברום חצי שעה. בעבר זו היתה העוגה של רודה היום היא הפכה לעוגת תפוחים שיכורים.

המצרכים:

1 קילו תפוחי גרנד סמית חמוצים. כ 7 תפוחים.

6 כפות רום (משקה הרום ולא תמצית)

3 ביצים בגודל M

1 כוס קמח מלא תופח

1 כוס קמח תופח רגיל

1 ורבע כוס סוכר

1/2 כוס שמן קנולה + 1 כף

2 כפיות קינמון

חצי כפית אגוז מוסקט

חצי כפית מלח

 אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות

מקלפים את קליפת התפוחים

חותכים את התפוחים לרבעים ואח"כ לפרוסות דקות.

משרים את התפוחים ברום לכחצי שעה.

מנפים את הקמח המלא והרגיל יחד עם התבלינים ומוספים את המלח.

את הפקאנים חותכים לחתיכות קטנות, לוקחים כף אחד מהקמח שניפינו ומוספים לפקאנים ומערבבים.

מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר עד לקבלת מסה אוורירית

מוספים את השמן בהדרגה עד שנטמע היטב במסה

מוספים את הקמח ומעבדים היטב – מתקבלת מסה שהיא דביקה.

מוספים עוד כף שמן ומעבדים.

מוספים לתערובת את התפוחים יחד עם הרום ולערבב היטב.

מוספים את הפקאנים ומערבבים. מעבירים לתבנית עוגה עגולה (22).

מכניסים לתנור ואופים כשעה על חום 190.

מחלצים את העוגה מהתבנית לאחר שהתקררה.

 מאכסנים במקרר.

ניתן להגיש קר או לאחר חימום קל במיקרו.

 

 

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

6 תגובות

  • הגב פאני 10 בספטמבר 2010 at 19:52

    ואהווו נראה נהדר!
    אנסה ואעדכן איך יצא בקרוב!

    • הגב anat_lobel 10 בספטמבר 2010 at 21:19

      מחכה לשמוע, תודה מתוקה :)

  • הגב קרן 3 באוקטובר 2010 at 8:47

    רק חסרה כאן גלידה (-:

  • הגב ריקי 19 באוקטובר 2010 at 12:00

    העוגה כבר בתנור . (:

  • הגב לימור 19 ביולי 2017 at 3:28

    ענת שלום, נהנית לקרוא ולהכין. לתשומת ליבך, לא כתובה כמות אגוזי הפקאן הנדרשת במתכון.
    עושה רושם טעים, אשמח להכין.
    יישר כח

    • הגב ענת לבל 11 באוגוסט 2017 at 7:21

      היי לימור
      תודה רבה לך וסליחה על המענה המאוחר
      משום מה הודעתך הופיעה לי רק כעת
      חצי כוס פקאנים קצוצים גס
      תודה ובהצלחה ובהנאה
      ענת