הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

פסטה פסטו עם חצילים קלויים


 

כשיש פסטו מוכן, המנה לא כרוכה במאמץ רב, וכשמארחים ניתן להכין את כל מרכיבי המנה בנפרד, לחמם ולערבב לקראת ההגשה. את המנה מגישים חמה

אני הכי אוהבת שהילדים אוכלים את הפסטה עם הידיים ומתלכלכים כהוגן (את זה שצריך אח"כ לשטוף אותם, את השולחן, את הרצפה, הכיסאות, החלונות ובקיצור את כל הבית- אני הרבה פחות אוהבת….)

מתחילים בהכנת הפסטו

לפסטה: חבילת פסטה – לבחירתכם.

להכנת החציל 

1 חציל חתוך לקוביות בגודל בינוני

2-3 כפות שמן זית

מלח גס

עלי תימין מ- 2 גבעולים או מספר עלי רוזמרין  לפי טעמכם

אופן הכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות

שמים את החצילים בתבנית המתאימה לתנור וזורים מעל את שמן הזית, מלח הגס ועלי התימין או הרוזמרין ומכניסים לתנור לכ-15-20 דק'

במהלך שהותם בתנור, מערבבים את החצילים עם כף מעץ פעמיים – שלוש, על מנת שכל קוביות החצילים יספגו את השמן, יתרככו ויקבלו גוון שזוף. כפי שתוכלו לראות בתמונה שלפניכם.

 

 במקביל מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים את המים

כשהפסטה עדיין חמה מוספים 3-2 כפות גדושות של רוטב פסטו ומוספים את החצילים

מגישים חם

בהגשה  ניתן לפזר מעל פרמזן

גיוון: למי שאוהב ניתן להוסיף אנשובי, צלפים או צימוקי זיתים, אני אוהבת, הילדים ממש לא…

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

9 תגובות

  • הגב סיסי 13 באוגוסט 2010 at 7:25

    מזל טוב ענקי להשקת הבלוג המקסים!!
    יופי של הסברים, תמונות והגיגים….

    נשיקות רבות,

    אהבתי את החצילים ואת הפסטו, קלעת לטעמי!!

    סיסי

    • הגב anat_lobel 13 באוגוסט 2010 at 8:09

      תודה יקרתי!!!!

  • הגב פאני 13 באוגוסט 2010 at 11:16

    הפסטה הזאת מעולה – אני ממש אוהבת אותה – מאוד נהנתי לאכול ממנה שהייתי אצלך

  • הגב הלנה 13 באוגוסט 2010 at 11:34

    בתור מישהי שאוהבת אותך ואת המאכלים שלך, אני מאוד שמחה על הבלוג! חיכינו לו בקוצר רוח ואני מקווה שאת הקטגוריה "קל להכנה" תמלאי במתכונים המתאימים לאמהות כמוני. נשיקות וסופ"ש נפלא

    • הגב anat_lobel 13 באוגוסט 2010 at 12:17

      אין עליך, תודה לך יקרתי על התמיכה !!!!
      ברגע שמכינים מתכון פעם ועוד פעם ועוד פעם הוא בסוף הופך קל להכנה
      אך אל דאגה יהיו בהחלט מתכונים כאלה
      תודה וסופ"ש נעים גם לכם
      נשיקות

  • הגב קרן ווליך 16 באוגוסט 2010 at 13:23

    מתכון מעולה.

    שיהיה המון הצלחה ענתי

  • הגב צביה שר 29 באוקטובר 2010 at 4:51

    אהבנו אני והילדים לדעתי אפשר להכין את הפסטה רק עם הפסטו בלי החצילים, לעצלנים שקשה להם להכין את החצילים יוצא גם מדהים. המשיכי להביא לנו מתכוני פסטה. שאפו!

    • הגב anat_lobel 29 באוקטובר 2010 at 8:41

      צביה, תודה רבה! שמחה שאהבתם. ברור שאפשר ללא החצילים ולהגיש את הפסטה רק עם הפסטו. כמי שמאוד אוהבת חצילים ומתקשה לוותר עליהם מצאתי שהטכניקה של החצילים בתנור מהירה וקלה יותר מאשר טיגונם למשל, מה גם שכך חוסכים בכמיות השמן שהחצילים סופגים. ומבטיחה עוד מתכוני פסטה…:) תודה וסופ"ש נפלא!!!

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 6 בספטמבר 2011 at 17:12

    […] אגב, החצילים של האנטיפסטי הגיעו לפסטה…אבל זה כבר מתכון אחר. […]