הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

פשטידות אישיות של קישואים ושמיר


למרות שההכנה קלי קלות, כל מה שיכול היה להשתבש בהכנתן אכן קרה. החל מזה שנזכרתי להוסיף את הבצל המטוגן רק לאחר שהבלילה הועברה כבר לתבניות ועד לכך שגיליתי שכלל לא הפעלתי את התנור מבעוד מועד. למרות רצף התקלות, הן נעלמו במהירות. הפשטידות הן פרווה ומתאימות כתוספת למנה עיקרית או כארוחת ערב קלילה עם סלט ליד (מישהו הזכיר שהקיץ מתקרב?). אם ממש רוצים ניתן לפזר מעל גם קצת גבינה צהובה, אני סבורה שאין צורך.

כשהכנתי אותן שוב לארוחת ערב, פיזרתי מעט קצח ששדרגו אותן.

את המתכון קיבלתי מחמותי שקיבלה את המתכון משכנה. כך מתגלגל לו מתכון…

המצרכים ל 8 פשטידות אישיות:

2 קישואים מגורדים וסחוטים היטב

2 ביצים

1/4 כוס קמח תופח

1/4 כוס שמן

מלח, פלפל לפי הטעם

1 בצל קצוץ דק

2-3 כפות שמיר טרי קצוץ (לא לוותר על השמיר!)

קצח (אופציונלי)

אופן ההכנה:

מחממים תנור 180 מעלות (מתחילים עם זה, פשוט כדי לא לשכוח)

מטגנים בצל במעט שמן עד שמזהיב קלות

מערבבים את השמן עם הביצים מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב שלא יווצרו גושים

מוסיפים מלח, פלפל, קישואים,שמיר ובצל (לא לשכוח את הבצל!) ומערבבים היטב

מעבירים לתבנית שקעים (לשמן ממש ממש מעט)

אם רוצים מפזרים מעל כל פשטידה מעט קצח

אופים כ 20-25 דק' עד שמוכן

בתאבון!

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

להגיב על דניאל בטל תגובה

11 תגובות

  • הגב דניאל 28 במרץ 2012 at 12:22

    טעים!טעים!טעים!
    קל ופשוט להכנה ויוצא טעים ונימוח…
    תודה רבה על המתכון הנפלא!
    אתר מקסים ותמונות מהממות!
    כל הכבוד!

    • הגב anat_lobel 28 במרץ 2012 at 13:24

      תודה רבה דניאל!
      שמחה לשמוע ותודה שחזרת לדווח :)

  • הגב חיה 28 במרץ 2012 at 15:44

    נשמע קליל ונהדר!!!
    התמונות מקסימות…
    תודה
    חיה

    • הגב anat_lobel 28 במרץ 2012 at 17:21

      תודה רבה חיה יקירתי:)

  • הגב Yaron Peled 10 באוקטובר 2012 at 21:51

    פשטידת קישואים היא פשטידה האהובה עלי. למי שלא אוהב שמיר אפשר להחליף בכל ירק אחר.
    אכן תמונות יפות רואים שמעבר לכשרון הבישול גם יש כישרון צילום.

    • הגב anat_lobel 11 באוקטובר 2012 at 16:36

      תודה רבה!!!

  • הגב פשטידות 17 באוקטובר 2012 at 19:28

    תודה רבה על השיתוף אכן בלוג מושקע ועמוס במתכונים. פשטידות מיני יפיפיות ותמונות מרהיבות.

  • הגב גליה 9 בדצמבר 2013 at 13:02

    הכנתי עכשיו ויצא מצוין.
    בתוכו קצת rare אבל אני מניחה שזה אמור להיות כך…

    • הגב anat_lobel 9 בדצמבר 2013 at 21:30

      היי גליה,
      שמחה לשמוע. הפשטידות בפנים יוצאות נימוחות ובעלת מרקם רך אך לא rare…(והכוונה ב rare מבחינתי שהביצים לא נאפו מספיק טוב. לזה התכוונת?)בכל מקרה, אולי כדאי פעם הבאה לאפות כמה דקות נוספות.
      תודה!

      • הגב גליה 11 בדצמבר 2013 at 18:34

        התוכן היה רך. אנסה להנמיך הטמפרטורה ולאפות יותר זמן…

  • הגב לי 18 בינואר 2017 at 20:53

    מושלם מאפינס קישואים