- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

פשטידות אישיות של קישואים ושמיר


[1]למרות שההכנה קלי קלות, כל מה שיכול היה להשתבש בהכנתן אכן קרה. החל מזה שנזכרתי להוסיף את הבצל המטוגן רק לאחר שהבלילה הועברה כבר לתבניות ועד לכך שגיליתי שכלל לא הפעלתי את התנור מבעוד מועד. למרות רצף התקלות, הן נעלמו במהירות. הפשטידות הן פרווה ומתאימות כתוספת למנה עיקרית או כארוחת ערב קלילה עם סלט ליד (מישהו הזכיר שהקיץ מתקרב?). אם ממש רוצים ניתן לפזר מעל גם קצת גבינה צהובה, אני סבורה שאין צורך.

כשהכנתי אותן שוב לארוחת ערב, פיזרתי מעט קצח ששדרגו אותן.

את המתכון קיבלתי מחמותי שקיבלה את המתכון משכנה. כך מתגלגל לו מתכון…

המצרכים ל 8 פשטידות אישיות:

2 קישואים מגורדים וסחוטים היטב

2 ביצים

1/4 כוס קמח תופח

1/4 כוס שמן

מלח, פלפל לפי הטעם

1 בצל קצוץ דק

2-3 כפות שמיר טרי קצוץ (לא לוותר על השמיר!)

קצח (אופציונלי)

אופן ההכנה:

מחממים תנור 180 מעלות (מתחילים עם זה, פשוט כדי לא לשכוח)

מטגנים בצל במעט שמן עד שמזהיב קלות

[2] [3]

מערבבים את השמן עם הביצים מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב שלא יווצרו גושים

מוסיפים מלח, פלפל, קישואים,שמיר ובצל (לא לשכוח את הבצל!) ומערבבים היטב

מעבירים לתבנית שקעים (לשמן ממש ממש מעט)

אם רוצים מפזרים מעל כל פשטידה מעט קצח

אופים כ 20-25 דק' עד שמוכן

בתאבון!

[4]