הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

"מוס" שוקולד עם מרכיב סודי


כפי שסיפרתי בעבר, הילדים שלי לא אוהבים אבוקדו. בכל הפעמים שניסיתי להציע, חתכתי והגשתי לשולחן (כמו כאן ) או החבאתי בכריך נתקלתי בסירוב מוחלט. כנראה ש"החוק" שטוען  שאחרי 8-10 פעמים ( אולי יותר?) שמציעים לילדנו מאכל שהם לא אוהבים גורם להם לבסוף להתרצות ולאמץ את אותו מאכל, לא תמיד עובד.

לפני מספר ימים, הזדמן לי במקרה לראות את תוכנית החיסכון בערוץ 2 ואת פינתו של מנחם הורביץ. הפעם בפינה הייתה כתבה שעסקה בחברות קייטרינג המספקות אוכל בריא למקומות עבודה והציעו להורביץ לטעום מוס אבוקדו ותמרים. נזכרתי שראיתי ברשת מתכונים דומים ורעיונות מקסימים עם אבוקדו כקינוח ואפילו כציפוי לעוגות (כמו המתכון המשגע הזה כאן )והחלטתי לנסות. סקרן אותי לטעום ואולי בכך גם לנסות לבדוק את המקור לחוסר אהבתם של הילדים לאבוקדו (הצבע, המרקם או הטעם?). מצאתי בבית אבוקדו בשל והוספתי לו מרכיבים זמינים כמו דבש, אבקת סוכר, קקאו ותמצית וניל. התקבל מוס יפה למראה אך עם טעם אבוקדו מעט מודגש. ניסיתי שוב עם מרכיבים זהים יחד עם ממרח נוטלה והתקבל מוס טעים אך צבעו לא היה אטרקטיבי לדעתי. החלטתי בשלב זה לחזור לחפש את המתכונים שראיתי ברשת והגעתי למוס הזה ( הבלוג My New Rootsמקסים עם מתכונים וצילומים נהדרים), הפחתתי כמויות והוספתי עוד מרכיבים עד שהרגשתי שזה מוכן לאכילה.

אם אתם שואלים לגבי מבחן התוצאה? אז ככה:

היו מי שסירבו לטעום והעדיפו לשמור את הקלוריות למוס שוקולד שנחשב לאמתי (וזה בסדר, לא נעלבת…..)

3 מבוגרים נוספים (מלבדי) שטעמו (וזאת על אף שידעו שמדובר באבוקדו) טעמו ואפילו אהבו, אם כי אחד מהם ציין כי הרגיש את טעם האבוקדו.

הילדים שלי לא אהבו (נראה לי שאפסיק עם האבוקדו לעת עתה..), אך ילדיה של אחייניתי אהבו (כן, אחיינית שלי, מי שמכיר אותי יודע שבנוסף לטעימונת קוראים לי גם דודה נתי:).

ואם אתם שואלים לגבי אז  לי זה היה טעים ורק בסוף הביס הרגיש לי מעט טעם של אבוקדו. אבל מה רע באבוקדו?

אם אתם רק בעניין של לנסות, התחילו כמוני מאבוקדו אחד ותבדקו את התגובות. הכלל הכי חשוב הוא אל תנדבו מידע מיותר, כשישאלו אתכם מה יש לקינוח פשוט תגידו מוס שוקולד…אף מילה על אבוקדו

נו, אז מי מנסה?

מצרכים 2-4  מנות

2 אבוקדות בשלות (מסתבר שככה זה ברבים…)

5 תמרים (השתמשתי בזן מג'הול)

1 כף אבקת קקאו

4 כפות דבש *

4 טיפות תמצית וניל

1 כפית רום (המשקה)- לא חובה

אופן הכנה:

חוצים את התמר ומוצאים את הגרעין

משרים את התמרים במים רותחים לכדקה בערך

מסלקים את קליפות התמרים

מועכים במזלג את האבוקדו היטב ומעבירים למעבד מזון יחד עם התמרים (בפעם שלא מעכתי במזלג את האבוקדו לפני הכנסתו למעבד המזון ראיתי שהתערובת לא הפכה לאחידה לגמרי)

מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים יחד

מעבירים לשקית זילוף ומעבירים לקערות הגשה אישיות

מקררים ומגישים

*בתחילה הוספתי 2 כפות דבש אך אחרי טעימה הוספתי עוד וגם את מרכיבי הטעם הנוספים

בכל מקרה אני מציעה להוסיף את המרכיבים בהדרגה, לטעום ולהתאים לטעמכם

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

18 תגובות

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 26 באוגוסט 2012 at 11:13

    […] מתכונים השייכים לקטגוריה תוכלו לראות גם את המתכונים למוס שוקולד ולספגטי […]

  • הגב נעה 5 בינואר 2013 at 1:29

    הכנו ויצא מעולה!!
    בגלל שבא חבר טבעוני החלפנו את הדבש בסילאן. ובמקום תמרים וקקאו המסנו שוקולד (200 גרם) ונתנו לזה 10 דקות במערבל ויצא מצויין.
    תודה על הרעיונות..

    הוספנו גם ליקר תפוזים. אבל זה לחובבי הז'אנר.

    • הגב anat_lobel 5 בינואר 2013 at 13:28

      נעה, כיף לגלות את הפרשנות הטבעונית שיצרתם למתכון, נשמע מעולה!!!
      אגב, נראה לי שבגרסה הזאת הילדים שלי יסכימו לטעום אבוקדו :)
      תודה שחזרת לשתף
      ענת

      • הגב anat_lobel 5 בינואר 2013 at 13:38

        וליקר התפוזים בהחלט מתקבל גם כאן….

  • הגב קרן 6 בינואר 2013 at 12:53

    ענתי – נשמע מעולה. אני אנסה ואעדכן.

    • הגב anat_lobel 6 בינואר 2013 at 15:46

      קרן יקירתי, אני מחכה לשמוע איך יצא :)

  • הגב אפרת 4 בפברואר 2013 at 23:43

    בהחלט ינוסה בקרוב בתקוה שהמתבגרת שלי לא תרגיש את טעם האבוקדו.
    כשהיתה תינוקת הוספתי אבוקדו וטחינה למעדן דניאלה .
    תודה על המתכון.

    • הגב anat_lobel 5 בפברואר 2013 at 10:38

      רעיון טוב! כשאצלי היו קטנים יותר מעכתי יחד אבוקדו ובננה וזה עבר טוב מבחינתם. אך,כאמור, מאז אין חיבה לאבוקדו.
      בהצלחה ואשמח לשמוע תגובות :)

  • הגב stanley 25 בינואר 2015 at 4:03

    .

    ñïñ….

  • הגב Gerald 25 בינואר 2015 at 4:36

    .

    thanks for information!…

  • הגב Brandon 25 בינואר 2015 at 5:10

    .

    thank you!…

  • הגב Trevor 25 בינואר 2015 at 9:55

    .

    tnx….

  • הגב סאלי תדמור 3 בדצמבר 2015 at 23:53

    מצוין! עשיתי כמה שינויים: בלי דבש, במקום זה כפול תמרים. במקום כף קקאו שמתי 3 כפות שבבי קקאו רואו. כפית של תמצית וניל אמיתית, בלי רום, תוספת 2 כפיות שמן קוקוס. חצי כוס של חלב שקדים כדי שיעבור בבלנדר. יצא מצוין וללא שום טעם של אבוקדו. הקפאתי לגלידה.

    • הגב ענת לבל 4 בדצמבר 2015 at 12:07

      נהדר סאלי! שמחה לשמוע, יופי של שדרוג.
      תודה!

  • הגב רז 22 במרץ 2016 at 17:05

    אכלנו אצל חבר עם בננה במקום התמרים ובלי הרום… אני ממש אהבתי. עוד וריאציה היתה כף של חמאת בוטנים… גם היה מעולה לדעתי….

    • הגב ענת לבל 22 במרץ 2016 at 17:42

      מסכימה, זה בהחלט מוצלח, למרות שהשילוב נשמע מוזר! שמחה שאהבת והחמאת בוטנים עם בננה והשוקולד בהחלט שילוב מעולה ורעיון מצויין למוס טבעוני! ינוסה בהמשך
      תודה על התגובה בזכותך שיתפתי את המתכון בעמוד של ״טעימונת״ בפייסבוק
      חג שמח!

  • הגב דקל 2 בנובמבר 2017 at 4:08

    קראתי במתכון אחר שעדיף אבוקדו שהוא חצי בשל ולא לגמרי כי אז הטעם פחות מורגש…. עבר הרבה זמן מאז שהפוסט פורסם, אז לא יודעת אם רלוונטי עבורך אבל יכול לעבוד לאחרים

    • הגב ענת לבל 2 בנובמבר 2017 at 21:08

      נכון, באמת עבר זמן רב מאז הפוסט. תודה על הטיפ, מעניין איך זה משפיע על המרקם? בכל מקרה אצלנו מאז שגילו את הסושי והגוואקמולה אבוקדו כבר נחשב לטעים (;