הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

קולסלואו אסייתי


סויה, ג'ינג'ר ושמן שומשום מעניקים לסלט המוכר את הטוויסט. נהדר לצד בשרים או עוף וגם בתוך כריך. רצוי לקרר כמה שעות לפני שאוכלים והכי טעים כשכל הטעמים מתמזגים ביום למחרת. אגב, רצוי להתאמץ ולחתוך את הכרוב דק יותר מכפי שאני חתכתי….(אפשר גם להתאמץ פחות ולקנות כרוב וגזר כבר חתוכים בשקיות ברשתות השיווק).

המצרכים לכ 6-4 מנות:

1/2 כרוב לבן קצוץ לרצועות דקות

3 גזרים מגורדים על פומפייה

2-3 בצלים ירוקים פרוסים

שומשום/קצח

לרוטב:

1/2 כוס מיונז

1 כף סויה

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

2 כפות חומץ אורז

1 כף שמן שומשום

מיץ מחצי לימון (או יותר, לפי הטעם)

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, למעט הלימון, עד שנוצרת מסה הומוגנית

מכנסים את הכרוב, גזר ובצל לקערה

יוצקים את הרוטב מעל הירקות

מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים

מפזרים מעל את השומשום או קצח

מכניסים למקרר למספר שעות לספיגת טעמים

בתיאבון!

טעים גם לצד כנפיים בסויה ומייפל

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

4 תגובות

  • הגב דקלה 22 במאי 2013 at 12:19

    איזה סלט מצויין וקליל. יצא מאוד טעים. תודה ענת.

    • הגב anat_lobel 23 במאי 2013 at 12:52

      דקלה, כיף לשמוע, תודה רבה יקירתי:)

  • הגב מלי 20 במרץ 2015 at 9:38

    הי ענת במה ניתן להחליף את החומץ אורז?

    • הגב anat_lobel 20 במרץ 2015 at 16:05

      היי מלי,
      אפשר להחליף בחומץ תפוחים אם יש, או במיץ לימון טרי- הוסיפי לפי הטעם
      שבת שלום