הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

חלה במילוי פסטו וגבינות


את החלה הזאת נהגתי להכין עוד במטבחה של אמי. תזכורת מאחותי הגדולה והצצה למחברת המתכונים שלי (טרום עידן הבלוג) הזכירו לי להכין את החלה הזאת שוב. בחלה הזאת מתחבאים להם זיתים, גבינות, עגבניות לחות ופסטו בזיליקום ויש מצב שבזמן האפייה לא תוכלו לעמוד בניחוחות שיתפזרו במטבח. אני חושבת שהמתכון הזה אחראי להתמכרות שלי לפסטו. התמכרות שהצלחתי להעביר במשפחה גם לקטנטנים. אפשר להכין את החלה עם הגבינות אך כמובן שניתן לוותר ולהשתמש רק בזיתים, פסטו ועגבניות ובכך להפוך אותה לפרווה.

המקור למתכון ככל הזכור לי -ממגזין גורמה.

המצרכים לחלה:

לבצק:

1 כוס מים פושרים

25 ג' שמרים טריים

קורט סוכר

½3 כוסות קמח

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

2 כפות שמן זית

1 ביצה טרופה קלות

למילוי:

3 כפות פסטו מבזיליקום

3 כפות עגבניות לחות חתוכות לרצועות (להשיג ברשתות השיווק)

½כוס גבינה בולגרית מפוררת (אפשר יותר לפי הטעם, אני השתמשתי ב 5%)

גבינת פרמזן מגורדת

זיתים מגולענים קצוצים

לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום, קצח, מלח גס

אופן ההכנה:

מוזגים את המים הפושרים לכלי ומפוררים את השמרים עם קורט סוכר מכסים במגבת כ 5 דק' עד שמעלה קצף

בקערת מיקסר שמים קמח, סוכר ומלח ומעבדים עם וו לישה לחצי דקה (לפיזור המלח והסוכר בקמח)

את שמן הזית והביצה מערבבים יחדיו לתוך תערובת השמרים

מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים לקמח שבקערה וממשיכים ללוש עד שהבצק מתגבש

במידת הצורך מפסיקים את פעולת המיקסר, מאחדים את הבצק עם הידיים לכדור ומעבירים ללישה נוספת במיקסר לכ 7 דק'- מהירות בינונית

אם הבצק לח מידי למגע ניתן להוסיף מעט קמח

מניחים את הבצק בתוך קערה משומנת מעט, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח

לאחר הכפלת הנפח, לשים בידיים את הבצק להוצאת האוויר

מרדדים את הבצק מעל נייר אפייה ליצירת צורה מלבנית (כמו בתמונות)

מורחים את הפסטו במרכז הבצק, נמנעים מלמרוח בשוליו

מניחים את העגבניות , הגבינה הבולגרית, הזיתים ומפזרים מעל את הגבינה המגורדת

חותכים בסכין/מספרים  את שולי הבצק משני צדדיו

קולעים את חתיכות הבצק מצד לצד ומהדקים היטב את קצוות הבצק. צובטים היטב את הבצק בקצותיו ומקפלים כלפי מטה ליצירת כיכר סגורה  ומהדקים. פעולה זאת חשובה על מנת ששולי החלה לא ייפרדו במהלך האפייה ושהחלה תשמור על צורתה

מניחים את כיכר הלחם מעל תבנית האפייה יחד עם נייר האפייה

בעזרת מברשת סיליקון מורחים את החלה בביצה הטרופה

מפזרים מעליה את השומשום, קצח ואת המלח

מניחים לתפיחה נוספת לכ 20 דק'

מחממים תנור ל 180 מעלות

אופים כחצי שעה, עד שמוכן

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

20 תגובות

  • הגב טל 24 בינואר 2012 at 23:56

    ואו זה נראה הורס.
    הרגת אותי עכשיו

    • הגב anat_lobel 25 בינואר 2012 at 11:00

      חחח…מקסימה שכמותך :) תודה!!!

  • הגב איריס 25 בינואר 2012 at 11:05

    חשוב.. את הביצה יש למרוח לאחר ההתפחה השניה על מנת לאפשר לתפוח כראוי, הביצה והשומשום מכבידים

    • הגב anat_lobel 25 בינואר 2012 at 12:28

      תודה איריס אנסה זאת!
      אוסיף כי גם בדרך הזאת הרגשתי שהן מצליחות לתפוח יפה

  • הגב חן שוקרון 25 בינואר 2012 at 11:09

    וואו! איזה יופי!
    אני מתה על השילוב של פסטו וגבינות, אבל אף פעם לא חשבתי לשלבו בחלה.
    רעיון וביצוע נפלא והתמונות יפיפיות.

    • הגב anat_lobel 25 בינואר 2012 at 12:58

      גם אני אוהבת את השילוב – מכורה לפסטו כבר אמרתי ?
      תודה רבה חן על הפרגון והביקור :)

  • הגב חיה 25 בינואר 2012 at 18:24

    נהדר ענת!!!! מתכון מצוין שאני יאמץ..
    תמונות נפלאות..
    תודה
    חיה

    • הגב anat_lobel 25 בינואר 2012 at 19:23

      את לא מאמינה בדיוק כעת הכנתי את גפרורי הירקות בעטיפת נורי מהבלוג שלך. יצא טעים, כמו שזכרתי מהקורס שלנו יחד!!!
      רק משום מה אני לא מצליחה להגיב אצלך??
      תודה רבה חיה ושמחה שאהבת!

  • הגב נועה 28 בינואר 2012 at 19:14

    אפשר להחליף את הפרזמן בפטה?

    • הגב anat_lobel 28 בינואר 2012 at 20:33

      היי נועה, אפשר לוותר על הפרמזן ולהשתמש רק בפטה (אך אם את משתמשת בפטה אין צורך להוסיף את הבולגרית). תפזרי את הכמות של הגבינה כך שתספיק
      מבחינת המילוי.
      בהצלחה!

  • הגב יעלי 28 בינואר 2012 at 19:15

    אפשר לוותר על הפסטו? יש לך אולי רעיון למשהו אחר במקום?

    • הגב anat_lobel 28 בינואר 2012 at 20:37

      היי יעלי, אפשר להחליף את הפסטו בממרח עגבניות מיובשות שאוהבים (ואז לוותר על העגבניות הלחות) או בטפנד זיתים (ובכך לוותר על תוספת הזיתים).
      בהצלחה!

  • הגב אריאלה פיקסלר אלון 31 בינואר 2012 at 7:49

    איזו עבודה יפה !!
    אני מכירה את המתכון ובכל פעם אני משנה את המלית ותמיד תמיד זה יוצא שוס.
    הצילומים שלך משגעים ענתי, אהובתי.
    חיבוק גדול גדול גדול.
    אוהבת המון.
    אריאלה

    • הגב anat_lobel 31 בינואר 2012 at 12:18

      אריאלה המקסימה!!!
      תודה רבה על הפרגון והמחמאות.
      אוהבת בחזרה ושולחת נשיקות

  • הגב חנה 13 בפברואר 2012 at 13:51

    אני לא עומדת במתכון,
    מניסיון אפית חלות ולחמים,
    נראה לי מטריף.
    תודה

    • הגב anat_lobel 13 בפברואר 2012 at 21:01

      בשמחה רבה,
      צפויה התמכרות :)…
      תודה חנה על תגובתך !

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 10 במאי 2012 at 10:56

    […] חלה במילוי פסטו וגבינות […]

  • הגב מאסטר שף בשר 27 בספטמבר 2012 at 11:16

    ווואוווו…. פשוט מדהים. מתכון קל ומהיר עם תמונות מגרות.
    כל הכבוד בלוג מדהים.

  • הגב שיר 3 באוקטובר 2018 at 23:34

    הי, נראה מעולה!
    באיזה כוס את משתמשת? חד"פ (חם או קר) או בכוס מידה?

    • הגב ענת לבל 4 באוקטובר 2018 at 6:19

      היי שיר תודה רבה משתמשת בכוס מידה
      מציעה לך לראות באינסטגרם שלי את העיצוב המחודש שהענקתי למאפה זה – ניתן למצוא שלבים מצולמים בסטורי בפרופיל