הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

קציצות עוף ופסטו אפויות ומעולות


לפעמים אוכל הוא גם עניין של טרמינולוגיה. לקציצות האלה הוספתי את המילה "חטיף" וכבר נרשמה סקרנות בקרב הילדים. סקרנות עד כדי כך שהם היו מוכנים לנסות ואפילו לאהוב.

את הקציצות אפשר כמובן לטגן אך ניתן גם לאפות. על מנת שלא תצאנה חיוורות ציפיתי אותן בפירורי לחם ומרחתי בשמן (כמו עם השניצלים האפויים). לתערובת הוספתי גם 2 כפות פסטו בזיליקום (בשביל הטעם) שתמיד יש לי מוכן במקרר או במקפיא (לרב מחולק למנות בקוביות קרח) ובכך גם חסכתי שלב של שטיפה וקיצוץ של עשבי תיבול טריים. יצא "חטיף" קליל…

חומרים לכ 20 קציצות:

500 ג' עוף טחון

1 בצל מגורד (ללא הנוזלים)

2 קישואים קטנים מקולפים, מגורדים וסחוטים

2 כפות פסטו בזיליקום

1/2 כוס פירורי לחם + עוד לציפוי

1 ביצה טרופה

מלח, פלפל לפי הטעם

שמן קנולה

אופן ההכנה:

לאפייה: מחממים תנור על 180 מעלות

מערבבים היטב את כל המרכיבים

יוצרים קציצות ומצפים בפירורי לחם מכל צד (התערובת מעט דביקה והפירורים אמורים להידבק בקלות)

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בעזרת מברשת סיליקון כל קציצה בשמן קנולה

אופים כ- 15 דק', עד שמזהיב מעט

הופכים את הקציצות, מברישים שוב במעט שמן מעל כל קציצה (לא חובה) ואופים כ 5- 8 דק' נוספות

מוצאים מהתנור ומגישים

את הקציצות האפויות אני מציעה להכין בסמוך להגשה

הערה: תנורים שונים בעוצמת החום שלהם, ועל כן בפעם הראשונה שאתם מכינים את המתכון, רצוי להציץ ולבדוק מה מצבן של הקציצות בעודן בתנור.

לטיגון: אין צורך לצפות את הקציצות בפירורי לחם

מטגנים עם שכבת שמן דקה כ-3-4  דק' מכל צד עד להזהבה

קציצות מטוגנות ללא ציפוי

ועוד משהו: לאחרונה השיקה חברת אסם סדרת מוצרים קפואים וביניהם גם רוטב פסטו לפסטה מחולק למנות. השבוע השתמשתי בפסטו, שקיבלתי להתנסות, להכנת הקציצות והוא השתלב נהדר.

בתיאבון!

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

להגיב על הלנה בטל תגובה

10 תגובות

  • הגב xxx 14 בדצמבר 2011 at 23:04

    נשמע מעולה – האם ניתן להמיר בבשר בקר או הודו?

    • הגב anat_lobel 15 בדצמבר 2011 at 9:49

      לדעתי הודו ישתלב טוב יותר בקציצות האלה
      בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא

  • הגב הלנה 15 בדצמבר 2011 at 10:57

    נראה מתכון מעולה! אהבתי שהחלפת אפייה בטיגון. עושה לי חשק להכין עוד היום

    • הגב anat_lobel 15 בדצמבר 2011 at 12:59

      תודה יקירתי! גם אני מעדיפה את האפייה, גם "מתקתק" את ההכנה וגם חוסך את הריחות:) ספרי איך יצא

  • הגב אורלי 2 בינואר 2012 at 19:51

    קציצות מעולות!!! וקלות להכנה. אפילו ילדי שלא אוהבים עוף נהנו מהן מאוד. זה באמת כמו חטיף!
    תודה על השיתוף

  • הגב צביה שר 5 באוגוסט 2012 at 23:08

    תורה מקרב לב על המתכון הטעים הזה שכבש את יושבי שולחני. שלוב מנצח ומפתיע של חומרים מצוינים. כולם אהבו והוא נכנס ללקסיקון המאכלים שלנו בציון 10.
    המשיכי להביא לנו מתכונים משובחים. אהבתי בטירוף. מומלץ!

    • הגב anat_lobel 6 באוגוסט 2012 at 11:30

      צביה תודה רבה, חייכת אותי !
      שמחה שאהבתם ושהקציצות נכנסו ללקסיקון המאכלים הביתי :)
      יום מקסים,
      ענת

  • הגב דפני מטבחונט 6 באוגוסט 2012 at 9:52

    מקסימונת שלי. מתכון נפלא. אהבתי ביותר.

    • הגב anat_lobel 6 באוגוסט 2012 at 11:30

      דפנוש, תודה רבה יקירתי :)

  • הגב אביבה 28 בינואר 2015 at 9:41

    תודה מקרב לב על המתכון הטעים והמיוחד.
    בדיוק יצאו מהתנור.כל ביס חגיגה.
    אביבה