הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

אורז מלא עם ברוקולי ובצל ירוק בסגנון אסיאתי


טעמים אסיאתיים של ג'ינג'ר וסויה מתחברים למנת אורז מלא עם ברוקולי ובצל ירוק.

המתכון התפרסם לראשונה במגזין "דרך האוכל" בחודש אפריל.

המצרכים ל 3-4 מנות:

1 כוס אורז מלא

1 בצל קצוץ

1 כף שמן שומשום

1 כף שמן קנולה

1 כף סוכר חום

1 כף סילאן

1 כפית ג'ינג'ר, מגורר

2 כפות סויה

3 שיני שום, קצוצות

1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים

6-4 בצלים ירוקים, פרוסים

1 חופן אגוזי פקאן סיני, קצוצים, לקישוט

אופן ההכנה:

1 משרים את האורז המלא במים כ 3 שעות לפחות. מסננים ומכינים את האורז לפי הוראות היצרן.

2 מטגנים במחבת את הבצל בשמן השומשום והקנולה עד שהוא נהיה שקוף. מוספים את השום, הג'ינג'ר והסויה ומערבבים. מוסיפים את הסוכר החום והסילאן מקטינים את האש ומערבבים.

3 חולטים את הברוקולי* במים רותחים עד שהוא מקבל גוון ירוק עז. מסננים ומוסיפים לרוטב המתבשל. מערבבים קלות.

4 מוסיפים לאורז המוכן את הברוקולי והרוטב ומערבבים. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים שוב. מפזרים מעל את אגוזי הפקאן הסיני.

*איך חולטים? שמים מים בסיר עם כפית מלח ומביאים לרתיחה

לאחר שהמים רתחו, מכניסים את פרחי הברוקולי לסיר ומוציאים, באמצעות כף מחוררת, ברגע שמתקבל צבע ירוק עז. משך זמן החליטה הינו קצר. כאמור, במתכון הזה מעבירים את הברוקולי לרוטב המתבשל.

מחפשים רעיון נוסף לאורז כתוספת לחג המתקרב ? אורז בסמטי עם דלעת וגרגירי כוסברה בניחוח הל

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

3 תגובות

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 12 בינואר 2012 at 21:09

    […] חולטים במים רותחים עד שצבעו הופך לירוק עז (ראו כאן כיצד חולטים) . משך זמן חליטה הינו קצר( אני העדפתי לחלוט […]

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 18 במרץ 2012 at 23:53

    […] מחבת פסים. את הברוקולי הכנתי באופן יחסית דומה למתכון הזה והוספתי לו גם פלפל צ'ילי אדום קצוץ וגם שומשום מלא. […]

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 29 באפריל 2013 at 7:59

    […] איך חולטים? ראו כאן […]