הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

סלט קינואה וירקות אנטיפסטי


הסלט הזה מתחיל בחסה לא שטופה ותבנית עם ירקות לאנטיפסטי בתנור ועוד תבנית עם חצילים שאמורה היתה להיכנס אליו.

השעה היתה קרובה לחצות. את יום ההולדת של בני היינו אמורים לחגוג בצהריי היום למחרת ואני הייתי עסוקה כל היום בלבשל, להכין ולסדר.

בתפריט שקבעתי, תכננתי לעשות סלט קיסר עם קרוטונים מתובלים בזעתר ופרמזן. אך, כשהגעתי לשטוף את עלי החסה ולבדוק טוב טוב שהם נקיים, חשתי מותשת. כשהגיע הזמן להוציא את הירקות, ששיגעו את החך עם ניחוחות השום והתימין, החלטתי לשדכם לקינואה, שלא היתה חלק מהתפריט המקורי. יצא שידוך טוב…..

מצרכים ל-4 מנות:

1 כוס קינואה

3 זוקיני

1 קישוא

2 פלפלים צהובים

8 עגבניות לחות חתוכות לקוביות או רצועות (להשיג ברשתות השיווק)

חופן אגוזים (לא חובה)

שליש חבילת כוסברה קצוצה דק

שמן זית

2 שיני שום פרוסים

2 כפיות חומץ בלסמי

מלח גס

עלי טימין מ 4-5 גבעולים

מלח

פלפל שחור

לימון

אופן ההכנה:

את הקינואה:

שוטפים את הקינואה במים ומסננים.

בסיר עם מים רותחים (כמו שמכינים פסטה), מוספים את הקינואה לאחר רתיחת המים, מנמיכים להבה ומבשלים עד שהיא מוכנה, או עד שנוצרת סביב זרעי הקינואה מעין "טבעת" לבנה. בערך 10 דק'. (נמנעים מבישול יתר. רצוי שבפעם הראשונה שאתם מבשלים קינואה בדרך הזאת להשגיח מידי פעם, להציץ ולראות אם הקינואה מוכנה).

מעבירים למסננת צפופה ומסננים את המים.

את הירקות:

מחממים תנור על 180 מעלות, פורסים את הקישואים לאורך בגודל אחיד ואת הפלפלים לרצועות

מניחים את הירקות יחד מעל תבנית מרופדת בנייר אפיה

מפזרים מעליהם מלח, שמן זית וטימין ומערבבים היטב עם הידיים

מניחים את הירקות מסודרים על המגש ומכניסים לתנור החם

מוצאים לאחר שהירקות התרככו אך עדין שומרים על צורתם כ 20-25 דק'

מפזרים מעל הירקות את החומץ הבלסמי וחותכים את הירקות לחתיכות עבות

מוספים את הירקות לקינואה ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפל שחור וחומץ בלסמי לפי הטעם.

מוספים את האגוזים (אם רוצים), עגבניות לחות ואת עלי הכוסברה ומערבבים.

אגב, החצילים של האנטיפסטי הגיעו לפסטה…אבל זה כבר מתכון אחר.

מחפשים עוד מתכון עם קינואה?  סלט קינואה ותפוחים ברוטב סילאן ….

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

8 תגובות

  • הגב חיה 23 באוגוסט 2011 at 23:18

    אוי ענת , כל כך מזמן , לא נכנסתי… וגיליתי המון דברים שפיספסתי ואת הקסם שלך…
    שאפו על התמונות הנפלאות!!!
    חיה

    • הגב anat_lobel 24 באוגוסט 2011 at 16:56

      חיה יקרתי, תודה רבה על הפרגון והמחמאה המקסימה! שמחה שאהבת:)

  • הגב מילה 2 בספטמבר 2011 at 12:54

    הכנתי את הסלט, טעים מאוד! תודה.

    • הגב anat_lobel 2 בספטמבר 2011 at 18:00

      מילה ברוכה הבאה, שמחה שאהבת ותודה לך על התגובה
      שבת שלום!

  • הגב Winnie 25 בספטמבר 2011 at 12:25

    אנחנו מאד אוהבים קינואה, ותמיד כייף שיש תבשיל קצת אחר.
    אז תודה רבה על המתכון – בהחלט מוצלח!

    • הגב anat_lobel 25 בספטמבר 2011 at 17:19

      שמחה שאהבת, תודה לך

  • הגב yosi 9 באוקטובר 2011 at 11:08

    what are wet tomatoes?

    • הגב anat_lobel 9 באוקטובר 2011 at 11:19

      הי יוסי, עגבניות לחות ניתן למצוא במקררים ברשתות השיווק, המרקם שלהם לח יחסית, יש לאכסן אותם במקרר ולדעתי מתאימות יותר לשלב בסלטים. אני השתמשתי בעגבניות לחות של חוות תקוע, אך אם אני לא טועה ניתן למצוא גם של המותג שופרסל.