הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

תרד מאודה ברוטב חמאת בוטנים וסילאן


מתכון שלישי כמעט ברציפות עם תרד, טוב, נו…."עליתם עלי"…. אני מאוד אוהבת תרד… ולשמחתי גם בני הבכור. במיוחד את "פשטידת" התרד, כך הוא קורא לקיש התרד ששיתפתי לאחרונה. 

הפעם הצעה להגיש את התרד כתוספת, כשהוא מאודה ומתובל ברוטב של חמאת בוטנים וסילאן.

החומרים לכ- 3 מנות:

400-500 גרם עלי תרד

לרוטב

1 כף סוכר חום

2 כפות מים רותחים

2 כפות סילאן

2 כפות חמאת בוטנים

1 כף סויה

1/2 כף שמן שומשום

 אופציונלי – חופן גרגירי שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

ממיסים את הסוכר במים הרותחים. מערבבים את מי הסוכר עם שאר חומרי הרוטב במעבד מזון עד שהתערובת נהיית אחידה.

מאדים את התרד בכלי אידוי כדקה- 2 דקות עד שהעלים מתקמטים מעט וצבעם הופך לירוק עז. אני משתמשת בכלי אידוי מבמבוק (כפי שגם תוכלו לראות במתכון לדפי אורז ממולאים).

מעבירים את התרד לצלחות הגשה ומפזרים את הרוטב מעל לתרד או לצדו.

יש לציין כי את התרד יש לאדות רק בסמוך להגשה אחרת הוא משחיר וניתן כאופציה לפזר מעל התרד גרגירי שומשום בהגשה.

ניתן להגיש את התרד כמצע לחזה עוף או לפרגיות (כמו בתמונה) המתובלים ברוטב טריאקי מוכן או במשרה של סויה ומייפל ולצרוב על מחבת פסים עד שמוכן 

*המתכון התפרסם לראשונה במגזין "דרך האוכל" חודש אפריל 2011

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

4 תגובות

  • הגב נאוה תענוגה 12 ביוני 2011 at 18:05

    מעולה. נשמע טעים ביותר.
    אני רואה שאת משתמשת לא מעט בכלי אידוי.
    בחיי שעשית לי חשק לקנות ולהשמיש גם כן.

    • הגב anat_lobel 12 ביוני 2011 at 22:50

      תודה נאוה, אכן משתמשת בכלי האידוי לא מעט, גם בגלל ששיטה זו שומרת על הערכים התזונתיים של הירקות או הפרי.
      מחכה לראות מתכונים מצולמים שלך עם כלי האידוי…

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 27 בספטמבר 2013 at 23:56

    […] ברוקולי כמו במתכון הזה או עם תרד ברוטב חמאת בוטנים כמו כאן ואפשר גם עם קולסלואו אסייתי כמו […]

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 24 ביוני 2014 at 21:14

    […] אביביים וירוקים. חלק מהמתכונים כבר פרסמתי בבלוג (תרד ברוטב חמאת בוטנים, אורז מלא עם ברוקולי בסגנון אסייתי וסלט בורגול עם […]