סלט חיטה, פטה עיזים ומשמשים

מאת ענת לבל
5 ביוני 2011

אומנם עונתם של המשמשים הטריים החלה, אך בסלט הזה השתמשתי במשמשים מיובשים. משהו במקרם והטעם עובד טוב יותר. (כן, משתמע מכך שניסיתי להכין את הסלט עם משמשים טריים, אך משהו בטעם ובמרקם לא עבד, למרות שהקפדתי לבחור משמשים בשלים). מה שכן, נראה לי שהסלט הזה, על מרכיביו, בהחלט יכול להשתלב בערב החג.  חג שמח וטעים!!!!

המצרכים לכ3-4 מנות:

1 כוס חיטה

8 משמשים מיובשים חתוכים לרצועות

צרור גבעולי עירית קצוצים (אפשר לחתוך במספריים)

1/4 בצל סגול קצוץ דק

כ- 20 עלי בזיליקום טריים חתוכים לרצועות

100-150 ג' גבינת פטה עיזים יש לחתוך לקוביות (אני השתמשתי בגבינת עיזים 16% שומן שרכשתי במעדניית הסופר)

לרוטב:

כף לימון

2 כפות סילאן (סירופ תמרים)

כף שמן קנולה

2 כפיות חומץ בלסמי

כף סוכר חום

אופן ההכנה:

לרוטב- מעבדים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון

טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך

לחיטה- מבשלים את החיטה בסיר עם מים (ללא מלח), מנמיכים להבה לאחר רתיחה וממשיכים לבשל עד שהחיטה רכה ומוכנה למאכל, אך לא מאבדת את צורתה. בערך בין חצי שעה ל 40 דק'

מסננים את החיטה ומעבירים לצינון

מערבבים 2-3 כפות מהרוטב לחיטה ומערבבים היטב (זאת על מנת שהחיטה תספוג את טעמי הרוטב)

מוספים את שאר מרכיבי הסלט למעט הגבינה ועלי הבזיליקום ומוספים עוד מהרוטב בהדרגה (לא בהכרח מוספים את כל הרוטב, מומלץ לטעום ולהוסיף לפי הטעם)

לקראת הגשה מוספים את גבינת הפטה ועלי הבזיליקום, מערבבים קלות ומגישים

הצטרפו לדיון

  1. הי, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך והתמונות (למרות שבדרך כלל אני רק מסתכלת ולא מבשלת…). בעוד מספר שבועות יהיה לנו ארוע רב משתתפים בחצר בתינו (כ-50 איש) ובהתקף יומרה החלטתי להכין את רוב הדברים… רציתי להתחיל בהכנת המזון שלושה ימים לפני הארוע. יש לך טיפים לגבי שמירה במקרר, בפריזר, או איך לשמור על סלט כמו סלט החיטה שנראה נפלא טרי ככל שניתן למרות שהוכן ערב לפני?

  2. שכחתי להגיד תודה…. וגם להבהיר שאני מתכוונת למתכונים שפרסמת בפוסט הנוכחי (לשבועות)

    1. anat_lobel says:

      מיכל ראשית תודה רבה, חייכת אותי.
      את מתכוונת להכין את רב הדברים ששיתפתי בלקט לשבועות, באמת? בהחלט מחמאה מבחינתי 🙂
      אין בעיה להיערך מראש ולהכין יום- יומיים לפני את המתכונים. לגבי המתכון הזה אני מציעה, כמו שאני עושה, להכין את החיטה יום-יומיים מראש לסנן מהמים, להעביר לקופסה ולשמור במקרר. לחתוך את שאר המרכיבים בצל סגול, עירית, גבינה, לאספן בנפרד בקופסאות כולל הרוטב ולקראת הגשה לחבר את המרכיבים, כך שיישאר טרי ורענן. החיטה תשמח לקבל את הרוטב גם שעתיים- שלוש לפני האירוע. את הבזיליקום לשטוף ולייבש היטב ולהגיש בסמוך להגשה.
      לגבי מתכונים נוספים – כגון החלה במילוי פסטו אפשר להכין יומיים מראש, לעטוף היטב בנייר כסף + שקית ולשמור במקפיא. ביום האירוע לחמם תנור מראש ל 180 מעלות, להסיר את הניילון ולחמם 10-15 דק'.
      ברוקיטס אפשר להכין מראש, לצנן ולהקפיא. ולחמם לפני ההגשה 170 מעלות לכמה דק', אין צורך להפשיר לפני הכנסה לתנור.
      את הבלינצסים להכין יום מראש לאפסן בקופסה במקרר בלי המילוי ובאותו היום להרכיב את הרולים.
      לגבי סלטים מה שאני עושה לרב, מכינה את המרכיבים ומאכסנת אותם בנפרד. מחברת את המרכיבים לפני ההגשה.
      אשמח לענות ספציפית על מתכונים שאת מחליטה להכין ולתרום מניסיוני על מנת שיצא מעולה! וכמובן, שיהיה בהצלחה!

      1. וואו, איזו זריזות! המון תודה. נרגעתי קצת….

        1. anat_lobel says:

          בשמחה, ועוד משהו שאני נעזרת בו כשאני מארחת זה שקיות ירקות שטופות ומוכנת לשימוש כמו חסה, כרוב וכדומה. שבעצם כל מה שנשאר להכין זה את הרוטב ואולי עוד מרכיב נוסף לכל היותר, את יכולה לראות בבלוג מתכונים לסלט קיסר או לסלטי כרוב.
          בהצלחה ו…אשמח לשמוע איך יצא 🙂

        2. anat_lobel says:

          ועוד משהו רק על מנת לחדד- בסלט החיטה- להכין ולחתוך את הירקות יום לפני

          1. אילו רעיונות מצויינים! היום אני מתחילה את סבב הנסיונות וקניות של חומרים שלא מתקלקלים. נראה איך יגיבו בני הבית ועל סמך זה אחליט. סלט קיסר בטוח יהיה והבנים שלי מתים על כרוב אז זה גם יהיה בתפריט. איזה כיף של מתכונים – בלי בשר ודגים (אני צמחונית) אולי סוף סוף אהנה לארח…. (הארוע יוצא בשבועות). ענת, המון המון תודה על כל העצות והעזרה!

          2. anat_lobel says:

            מעולה שאת מתחילה לעשות סבב ניסיונות וקניות כבר היום!!
            אני אומנם בהגדרה לא צמחונית (אולי חצימחונית??) אך בהחלט חושבת שהכי טעים לארח בשבועות!! 🙂
            ובכיף, שמחה לסייע מניסיוני

להגיב על anat_lobel לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close