- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

סלט חיטה, פטה עיזים ומשמשים


[1]

אומנם עונתם של המשמשים הטריים החלה, אך בסלט הזה השתמשתי במשמשים מיובשים. משהו במקרם והטעם עובד טוב יותר. (כן, משתמע מכך שניסיתי להכין את הסלט עם משמשים טריים, אך משהו בטעם ובמרקם לא עבד, למרות שהקפדתי לבחור משמשים בשלים). מה שכן, נראה לי שהסלט הזה, על מרכיביו, בהחלט יכול להשתלב בערב החג.  חג שמח וטעים!!!!

המצרכים לכ3-4 מנות:

1 כוס חיטה

8 משמשים מיובשים חתוכים לרצועות

צרור גבעולי עירית קצוצים (אפשר לחתוך במספריים)

1/4 בצל סגול קצוץ דק

כ- 20 עלי בזיליקום טריים חתוכים לרצועות

100-150 ג' גבינת פטה עיזים יש לחתוך לקוביות (אני השתמשתי בגבינת עיזים 16% שומן שרכשתי במעדניית הסופר)

לרוטב:

כף לימון

2 כפות סילאן (סירופ תמרים)

כף שמן קנולה

2 כפיות חומץ בלסמי

כף סוכר חום

אופן ההכנה:

לרוטב- מעבדים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון

טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך

לחיטה- מבשלים את החיטה בסיר עם מים (ללא מלח), מנמיכים להבה לאחר רתיחה וממשיכים לבשל עד שהחיטה רכה ומוכנה למאכל, אך לא מאבדת את צורתה. בערך בין חצי שעה ל 40 דק'

מסננים את החיטה ומעבירים לצינון

מערבבים 2-3 כפות מהרוטב לחיטה ומערבבים היטב (זאת על מנת שהחיטה תספוג את טעמי הרוטב)

מוספים את שאר מרכיבי הסלט למעט הגבינה ועלי הבזיליקום ומוספים עוד מהרוטב בהדרגה (לא בהכרח מוספים את כל הרוטב, מומלץ לטעום ולהוסיף לפי הטעם)

לקראת הגשה מוספים את גבינת הפטה ועלי הבזיליקום, מערבבים קלות ומגישים