הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

רצועות עוף על מצע קוסקוס מלא עם סלק ותפוזים


ריחה של הסולת המתבשלת לה באדים בסיר הקוסקוס יחד עם חתיכת הדלעת, לסלט הצ'רשי, היה מתחיל למלא את הבית בריחות של לקראת שבת. לפני הטיגון של קציצות המפרום והכנת התבשילים, היתה אמי מוציאה את הסולת מהסיר, בעודה חמה מהאדים, לפני העברתה למסננת ונותנת לי לטעום. השלב שהסולת כבר רכה אך עדיין מחוברת בגושים. מממ…. השלב הכי טעים מבחינתי בהכנת הקוסקוס. אמי קוראת לזה "עבוד". אני כ"כ אוהבת את השלב הזה כך שבזמנו שעבדתי ב"אל-על" והייתי חוזרת הביתה בסופ"ש מטיסות ארוכות, בחמישי או שישי, היא הייתה מתזמנת את הכנת הקוסקוס לפי מועדי הנחיתה, אם בחמישי או לפנות בוקר של שישי. רק שאחזור ומיד אטעם…

אז נכון שבהכנת קוסקוס מהיר נחסך השלב הזה שאני אוהבת, ואת הבית לא ממלא אותו הריח…  אך הזמן והטרחה שהוא חוסך, לא פחות חשוב….

במנה הזאת הקוסקוס משמש כמצע לרצועות עוף עם סלק ותפוזים מה שהופך את המנה לקלילה ומתאימה לארוחת ערב מהירה. התפוזים והסלק נותנים את הטון והטעם, ועל כן אני משתמשת  בתיבול בסיסי.

המצרכים לכ- 2 מנות:

1 כוס קוסקוס מהיר להכנה (אני השתמשתי בקוקוס מלא של שופרסל)

2 חזות עוף פרוסים לרצועות

1 סלק שלם מבושל חתוך לקוביות בגודל ביס

1-2 תפוז מפולט לפלחים (לחצו כאן כדי לראות בתמונות כיצד לפלט, אומנם אשכולית אדומה אך אותו עיקרון…)

3-4 בצלים ירוק פרוסים

שמן זית, לימון, מלח, פלפל לפי הטעם

למרינדת רצועות העוף (ניתן להחליף את מרכיבי המרינדה ולגוון לפי הטעם או המזווה…)

1 כף סויה            

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף שמן שומשום   

אופן ההכנה:

לרצועות העוף:

מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בה את רצועות העוף לכשעה

מחממים מחבת טפלון או מחבת פסים וצולים את רצועות העוף מ 2 צדדיו עד שמוכן וחותכים לחתיכות קטנות יותר

מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן

מתבלים את קוביות הסלק במיץ לימון ומלח לפי הטעם (אני השתמשתי במיץ מחצי לימון לסלק 1 בגודל בינוני)

מניחים בקערת הגשה את הקוסקוס כמצע ומוספים את פלחי התפוז יחד עם מיץ התפוז שהצטברו על קרש החיתוך, הסלק והבצל הירוק ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ולימון לפי הטעם.

למי שאוהב יכול להוסיף גם קצת מנוזלי הסלק. אני מציעה לעשות זאת בהדרגה.

מניחים מעל את רצועות העוף ומגישים.

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות